Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets

Duurzaamheid

Duurzamer leven is tegenwoordig steeds meer de norm, om het milieu te beschermen.  Alles dat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken valt onder duurzaamheid. Het is als mens onze taak om goed voor de mensheid en het milieu te zorgen.

Stichting KEI vindt duurzaamheid erg belangrijk. Het organiseren van evenementen is over het algemeen niet heel duurzaam, daarom doen we ons uiterste best om de evenementen wel zo duurzaam mogelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is dat de stroom die wij gebruiken via de gemeente groene stroom is en wij proberen aggregaten zo duurzaam mogelijk te gebruiken. Daarnaast maakt Stichting KEI gebruik van een duurzaam inkoopbeleid. Niet alleen tijdens de evenementen maar ook in de bedrijfsvoering hanteert Stichting KEI een duurzaam beleid. Hierbij kan gedacht worden aan zo min mogelijk printen op papier en afval scheiden. Ook krijgen partners korting op een aantal uitingen als deze duurzaam zijn.

Stichting KEI is druk bezig duurzaamheid onder studenten te promoten. Zo worden er tijdens de KEI-week dranken geschonken van merken die ver zijn op het gebied van duurzaamheid, beschikken de t-shirts en KEI-tasjes over duurzaamheidslabels en wordt er tijdens de KEI-week zelf aandacht geschonken aan duurzaamheid door bijvoorbeeld ‘Meatless Monday’ en het hebben van een ‘Green Corner’ tijdens enkele evenementen.

Daarnaast is het goede doel van dit jaar Trees for All, waarmee we de uitstoot van de KEI-week zo veel mogelijk proberen te compenseren!

Keurmerken

  • UMEF keurmerk voor duurzame evenementen (2014)
  • Green Key keurmerk, niveau goud (2017 – 2022)

Gewonnen prijzen

  • Publieksprijs Duurzame Introductie Stunt 2015
  • Meest Effectieve Duurzame Introductie Stunt 2014
  • Meest Duurzame Introductie Tijd 2022

Verklaringen

MVO-verklaring