Inschrijven

Goede doel

Goede doel KEI-week 2018  

Ieder jaar kiest Stichting KEI een goed doel, waar we geld voor inzamelen tijdens de KEI-week. Dit jaar is Stichting Ronald McDonald Huis Groningen gekozen als goede doel, waar we in samenwerking met Stichting FC Groningen in de Maatschappij een mooi bedrag voor hopen in te zamelen.

Stichting Ronald McDonald Huis Groningen

Een thuis, ver van huis

Als een kind in het ziekenhuis moet worden opgenomen, is dat een ingrijpende gebeurtenis. Voor het kind zelf, maar ook voor de ouders, broertjes en zusjes. Dat geldt zeker als het ziekenhuis niet naast de deur ligt en ouders lang moeten reizen om bij hun zieke kind te kunnen zijn.

Onmisbare plek

In het Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Groningen worden veel kinderen behandeld die een ernstige ziekte hebben; een hart- of een longaandoening, kanker of een stofwisselingsziekte. Ook komen er in Groningen veel kinderen die een long- of een levertransplantatie moeten ondergaan. Ze komen uit het noorden, maar ook uit de rest van Nederland en zelfs uit het buitenland. Gelukkig kunnen hun ouders, broertjes en zusjes terecht in het Ronald McDonald Huis Groningen. Het Huis ligt vlakbij het Kinderziekenhuis. Het is een onmisbare plek, waar ze zich thuis voelen.

Een echt huis

In het Ronald McDonald Huis kunnen vierentwintig gezinnen logeren. De inrichting is huiselijk en compleet. Ieder gezin heeft een eigen slaapkamer met douche- en toiletruimte. Verder zijn er wasmachines, zodat de gasten zelf hun was kunnen doen. In de gezamenlijke huiskamers is het licht en gezellig en is er veel speelgoed. De keukens zijn goed toegerust; wie dat wil kan er zelf koken en er, alleen of samen met anderen, eten.

Zorgen delen

Het Ronald McDonald Huis is meer dan een plek waar ouders kunnen logeren. Ze ontmoeten er ook andere ouders, die in dezelfde situatie zitten. Dan kan veel steun geven in de zware tijd die zij met hun zieke kind doormaken.

Betrokken vrijwilligers

De organisatie van het Huis is in handen van een manager en twee assistent managers. Het grootste deel van het werk wordt gedaan door zo’n zeventig enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Zij vangen de gasten op, verrichten huishoudelijke karweitjes en bieden een luisterend oor. Zij zorgen er ook voor dat het Huis 24 uur per dag laat bemand is, zodat er altijd iemand voor de gasten klaar staat. Elke dag van het jaar!

Al jaren bedraagt het bezettingspercentage meer dan 90%. Naar verwachting zal de behoefte aan het Huis in de toekomst onverminderd groot blijven. Om die reden gaat het Huis uitbreiden van 24 naar 28 kamers. Voorbereidingen voor deze uitbreiding zijn getroffen en sinds kort is de bouw in gang gezet. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.