Goede doel

Goede doel KEI-week 2018  

Ieder jaar kiest Stichting KEI een goed doel, waar we geld voor inzamelen tijdens de KEI-week. Dit jaar is Stichting Ronald McDonald Huis Groningen gekozen als goede doel, waar we in samenwerking met Stichting FC Groningen in de Maatschappij een mooi bedrag voor hopen in te zamelen.

Stichting Ronald McDonald Huis Groningen

Een thuis, ver van huis

Als een kind in het ziekenhuis moet worden opgenomen, is dat een ingrijpende gebeurtenis. Voor het kind zelf, maar ook voor de ouders, broertjes en zusjes. Dat geldt zeker als het ziekenhuis niet naast de deur ligt en ouders lang moeten reizen om bij hun zieke kind te kunnen zijn.

Onmisbare plek

In het Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Groningen worden veel kinderen behandeld die een ernstige ziekte hebben; een hart- of een longaandoening, kanker of een stofwisselingsziekte. Ook komen er in Groningen veel kinderen die een long- of een levertransplantatie moeten ondergaan. Ze komen uit het noorden, maar ook uit de rest van Nederland en zelfs uit het buitenland. Gelukkig kunnen hun ouders, broertjes en zusjes terecht in het Ronald McDonald Huis Groningen. Het Huis ligt vlakbij het Kinderziekenhuis. Het is een onmisbare plek, waar ze zich thuis voelen.

Een echt huis

In het Ronald McDonald Huis kunnen vierentwintig gezinnen logeren. De inrichting is huiselijk en compleet. Ieder gezin heeft een eigen slaapkamer met douche- en toiletruimte. Verder zijn er wasmachines, zodat de gasten zelf hun was kunnen doen. In de gezamenlijke huiskamers is het licht en gezellig en is er veel speelgoed. De keukens zijn goed toegerust; wie dat wil kan er zelf koken en er, alleen of samen met anderen, eten.

Zorgen delen

Het Ronald McDonald Huis is meer dan een plek waar ouders kunnen logeren. Ze ontmoeten er ook andere ouders, die in dezelfde situatie zitten. Dan kan veel steun geven in de zware tijd die zij met hun zieke kind doormaken.

Betrokken vrijwilligers

De organisatie van het Huis is in handen van een manager en twee assistent managers. Het grootste deel van het werk wordt gedaan door zo’n zeventig enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Zij vangen de gasten op, verrichten huishoudelijke karweitjes en bieden een luisterend oor. Zij zorgen er ook voor dat het Huis 24 uur per dag laat bemand is, zodat er altijd iemand voor de gasten klaar staat. Elke dag van het jaar!

Al jaren bedraagt het bezettingspercentage meer dan 90%. Naar verwachting zal de behoefte aan het Huis in de toekomst onverminderd groot blijven. Om die reden gaat het Huis uitbreiden van 24 naar 28 kamers. Voorbereidingen voor deze uitbreiding zijn getroffen en sinds kort is de bouw in gang gezet. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Ik heb een functiebeperking, kan ik meedoen aan de KEI-week?

Dat kan zeker. Je kunt een mailtje sturen naar info@keiweek.nl, dan nemen we contact met je op. Dan zullen we kijken op wat voor manier we rekening kunnen houden met je functiebeperking, zodat jij een fantastische week zult beleven!

“Heb je een functiebeperking en wil je graag in contact komen met studenten die dit ook hebben, neem dan vrijblijvend contact op met Wiel&Deal. Wiel&Deal streeft er naar om jongeren met een beperking te ondersteunen bij hun studentenleven en studie. Onbeperkt studeren, dat is het doel.”

Kan ik me samen met iemand anders inschrijven?

Ja, het is mogelijk om je met één vriend of vriendin in te schrijven voor de KEI-week. Geef de naam en het e-mailadres van je vriend(in) aan in je online inschrijving, er wordt dan een e-mail verstuurd naar die vriend(in). Via deze e-mail kan je vriend(in) zich ook aanmelden. Je wordt dan in hetzelfde KEI-groepje geplaatst. Let wel: je kunt je maar met één persoon opgeven. Je kunt je dus niet met z’n drieën (of meer) opgeven.

In totaal zit je met 10 tot 15 eerstejaars KEI-lopers en twee of drie ouderejaars KEI-leiders in een KEI-groepje.

Wanneer is het KEI-pand geopend tijdens de KEI-week?

Tijdens de KEI-week heeft het KEI-pand (Pelsterstraat 23, zijstraat van de Vismarkt) de volgende openingstijden:

Maandag:             09.00-19.00
Dinsdag:               09.00-18.00
Woensdag:           10.00-18.00
Donderdag:          10.00-18.00
Vrijdag:                 10.00-18.00

Je kunt onder andere terecht op het KEI-pand als je na de Daginschrijving nog je KEI-bandje op wilt halen en als je vragen of opmerkingen hebt.

Kan ik ook als tweedejaars- of ouderejaarsstudent of niet-student naar evenementen van de KEI-week?

Er zijn verschillende manieren om toch de KEI-week mee te maken, ondanks dat je niet de hele week meeloopt of geen KEI-groepje hebt. Zo zijn er verschillende evenementen die open zijn voor alle geïnteresseerden. Dit zijn The Grand Opening op maandagavond, The Night of the Songs op dinsdagavond en het Lustrumfestival: KEI at the Beach op donderdag. Je kunt gezellig even bij de optredens komen kijken en de sfeer proeven!

Wil je graag naar alle evenementen van de KEI-week? Dan kun je (op vertoon van je collegekaart) een KEI-bandje kopen op het KEI-pand tijdens de gehele KEI-week. De kosten voor een los bandje zijn 28 euro en hiervoor krijg je toegang tot alle evenementen.

Wil je graag alleen naar het Eindfeest? Ook hier kun je een apart kaartje voor kopen! Voor 12 euro kun je (ook weer op vertoon van je collegekaart) een kaartje kopen voor het Eindfeest op de vrijdag van de KEI-week.  Je koopt een kaartje via onze website. De verkoop gaat 1 juni open.

Kan ik in een ander KEI-groepje geplaatst worden tijdens de KEI-week?

Dit kan. Als je KEI-groepje om wat voor reden dan ook echt niet bevalt kun je hiervoor contact opnemen met de PAND-crew. Je kunt hiervoor langsgaan bij het pand aan de Pelsterstraat 23, maar je kunt ook bellen (050 363 80 90), mailen (info@keiweek.nl) of Whatsappen (+31 633 665 338). Als je toevallig al een ander leuk groepje hebt gevonden waarbij je wilt aansluiten dan kan dit ook, maar laat het de PAND-crew dan wel even weten, zodat zij in het geval van calamiteiten weten in welk KEI-groepje jij je bevindt.

Waar kan ik slapen tijdens de KEI-week?

Als je nog geen kamer hebt gevonden in Groningen is het heel erg makkelijk om te blijven slapen in Groningen tijdens de KEI-week. Stichting KEI biedt speciale slaapfaciliteiten waarvoor je je kunt aanmelden. Reserveer hier je plek voor de KEI-camping, de Usva Sleep-in of het KEI-hostel. Ook kun je met korting een slaapplaats boeken bij Bud Gett Hostels of ‘The Student Hotel’. Reserveer hiervoor op de website van Bud Gett Hostels of ‘The Student Hotel’ met een kortingscode. Kijk voor meer informatie hierover onder het kopje KEI-week > slaapplaatsen!

Daarnaast stellen veel ouderejaarsstudenten hun huis beschikbaar tegen een kleine vergoeding, dus daar is logeren ook mogelijk. Als je wilt logeren in een studentenhuis kun je hier klikken.