Inschrijven

Goede doel

Goede doel KEI-week 2018  

Ieder jaar kiest Stichting KEI een goed doel, waar we geld voor inzamelen tijdens de KEI-week. Dit jaar is Stichting Ronald McDonald Huis Groningen gekozen als goede doel, waar we in samenwerking met Stichting FC Groningen in de Maatschappij een mooi bedrag voor hopen in te zamelen.

Stichting Ronald McDonald Huis Groningen

Een thuis, ver van huis

Als een kind in het ziekenhuis moet worden opgenomen, is dat een ingrijpende gebeurtenis. Voor het kind zelf, maar ook voor de ouders, broertjes en zusjes. Dat geldt zeker als het ziekenhuis niet naast de deur ligt en ouders lang moeten reizen om bij hun zieke kind te kunnen zijn.

Onmisbare plek

In het Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Groningen worden veel kinderen behandeld die een ernstige ziekte hebben; een hart- of een longaandoening, kanker of een stofwisselingsziekte. Ook komen er in Groningen veel kinderen die een long- of een levertransplantatie moeten ondergaan. Ze komen uit het noorden, maar ook uit de rest van Nederland en zelfs uit het buitenland. Gelukkig kunnen hun ouders, broertjes en zusjes terecht in het Ronald McDonald Huis Groningen. Het Huis ligt vlakbij het Kinderziekenhuis. Het is een onmisbare plek, waar ze zich thuis voelen.

Een echt huis

In het Ronald McDonald Huis kunnen vierentwintig gezinnen logeren. De inrichting is huiselijk en compleet. Ieder gezin heeft een eigen slaapkamer met douche- en toiletruimte. Verder zijn er wasmachines, zodat de gasten zelf hun was kunnen doen. In de gezamenlijke huiskamers is het licht en gezellig en is er veel speelgoed. De keukens zijn goed toegerust; wie dat wil kan er zelf koken en er, alleen of samen met anderen, eten.

Zorgen delen

Het Ronald McDonald Huis is meer dan een plek waar ouders kunnen logeren. Ze ontmoeten er ook andere ouders, die in dezelfde situatie zitten. Dan kan veel steun geven in de zware tijd die zij met hun zieke kind doormaken.

Betrokken vrijwilligers

De organisatie van het Huis is in handen van een manager en twee assistent managers. Het grootste deel van het werk wordt gedaan door zo’n zeventig enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Zij vangen de gasten op, verrichten huishoudelijke karweitjes en bieden een luisterend oor. Zij zorgen er ook voor dat het Huis 24 uur per dag laat bemand is, zodat er altijd iemand voor de gasten klaar staat. Elke dag van het jaar!

Al jaren bedraagt het bezettingspercentage meer dan 90%. Naar verwachting zal de behoefte aan het Huis in de toekomst onverminderd groot blijven. Om die reden gaat het Huis uitbreiden van 24 naar 28 kamers. Voorbereidingen voor deze uitbreiding zijn getroffen en sinds kort is de bouw in gang gezet. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Hoeveel kost de KEI-week?

De inschrijving voor de KEI-week via internet kost slechts €25,- en is daarmee veruit de goedkoopste van Nederland. In de KEI-week zelf, tijdens de Daginschrijving op maandag 13 augustus, kun je je voor €28,- ook nog inschrijven. Voor dit bedrag heb je toegang tot alle evenementen die in de KEI-week georganiseerd worden. Verder zijn er nog kosten voor eten en drinken, maar er wordt door Stichting KEI geregeld dat dit op veel plaatsen tegen een gereduceerd tarief kan worden afgenomen (zie hiervoor het bonnenboekje dat je ontvangt in je KEI-tasje).

Kun je meedoen aan de KEI-week als doorstroomstudent?

Dat kan zeker! De KEI-week is juist bedoeld voor alle nieuwe studenten in de stad Groningen, dus zeker ook voor doorstroomstudenten. Voor doorstroomstudenten worden er speciale KEI-groepjes gevormd zodat je met leeftijdsgenoten in een groep zit.

Waar kan ik me inschrijven voor de KEI-week?

Je kunt je vanaf midden april inschrijven via deze website. Klik hiervoor op de knop ‘inschrijven’ in het hoofdmenu. Je kunt je ook inschrijven voor de KEI-week tijdens de Daginschrijving op de maandag van de KEI-week, echter is je inschrijving dan wel 3 euro duurder.

Word ik met studiegenoten in een KEI-groepje geplaatst?

We proberen in ieder KEI-groepje twee studenten met dezelfde studie te plaatsen. Dit kunnen we helaas niet garanderen. Omdat de KEI-week een algemene introductieweek is hebben we er voor gekozen de groepsindeling te baseren op interesse. Daarnaast organiseren studies vaak een eigen introductieperiode in de eerste week van je studie, waardoor je je studiegenoten snel genoeg zult leren kennen!

Tot wanneer kan ik mij inschrijven voor de KEI-week?

De online inschrijving blijft geopend tot de vrijdag voor de KEI-week 10 augustus, 18:00 uur. Tijdens de KEI-week is het nog mogelijk om je op de maandag in te schrijven bij de Daginschrijving op het Broerplein bij het Academiegebouw. Later in de week is het ook nog mogelijk om je in te schrijven, dit kan je doen op het KEI-pand aan de Pelsterstraat 23.

Kan ik na mijn inschrijving nog annuleren of mijn geld terugkrijgen voor de KEI-week of een slaapplaats?

Het is niet mogelijk om af te zeggen, te annuleren of je geld terug te krijgen wanneer je je hebt ingeschreven voor de KEI-week of voor een slaapplaats. Wanneer je nog niet weet of je geslaagd bent, ingeloot bent voor je studie of je nog niet weet of je een kamer hebt, kun je beter even wachten met je inschrijving (voor de KEI-week of een slaapplaats). Er is namelijk geen maximum aantal deelnemers voor de KEI-week, dus je kunt je nog tot en met de vrijdag voor de KEI-week ( tot 18:00 uur) online inschrijven en je bent dan verzekerd van deelname aan de KEI-week. Een slaapplaats is iets onzekerder, echter blijkt dat er altijd genoeg slaapplaatsen in studentenhuizen over zijn, mocht je op het laatste moment nog een slaapplaats zoeken.