Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets

Programma

Elk jaar staan er weer duizenden studenten te springen om te beginnen aan hun studententijd en komend jaar hoor jij hierbij! Om een vliegende start te maken met jouw studentenleven en om jouw nieuwe studentenstad te leren kennen en ontdekken is er de KEI-week. In 2022 begint deze fantastische week op maandag 15 augustus en het duurt tot en met 19 augustus. Met zo’n 12 tot 15 andere eerstejaarsstudenten zul jij onder leiding van een aantal ervaren ouderejaarsstudenten in een groep Groningen gaan verkennen.

Hieronder vind je het voorlopige programma van de KEI-week van 2022. We hopen deze zomer natuurlijk weer volle bak los te gaan. Tijdens de KEI-week bieden we een gevarieerd programma aan van zowel feestelijke als informatieve evenementen. Zo ben jij straks optimaal voorbereid op wat je te wachten staat in je studententijd. Ook is er natuurlijk genoeg tijd om de stad en haar verenigingen te leren kennen. Tijdens de KEI-week is er voor iedereen wat te doen en niks is verplicht. Zo maak je van jouw KEI-week een week om nooit te vergeten!

maandag 15 aug

Daginschrijving 10:00 - 17:00 Broerplein

Op maandag 15 augustus zal de KEI-week van start gaan met de Daginschrijving. In het Academiegebouw kun je je inschrijving definitief maken voor de KEI-week en zal je de eerste belangrijke spullen ontvangen die je de rest van de week zult gebruiken, zoals je KEI-tasje en je betaalbandje.

Informatiemarkt 10:00-17:00 Vismarkt

Op de informatiemarkt kun je voor het eerst kennismaken met bijna alle (studenten)organisaties die de studentenstad Groningen te bieden heeft. Sport- en studieverenigingen, maar ook politieke organisaties en bedrijven. Voor iedereen is er wat te vinden!

Sit & See 12:00-17:00

Drie prachtige cabriobussen rijden door de stad om jou zo de mooiste plekjes van Groningen te laten zien. Bij deze sightseeing staan een paar enthousiaste ouderejaars studenten op de bussen die jou alle leuke ins en outs van de stad kunnen vertellen.

International Welcome 13:00-16:00 Academiegebouw

De International Welcome is het welkomstmoment voor alle internationale KEI-lopers. Hier krijgen zij een introductie over Nederland, Groningen en natuurlijk de KEI-week.

Meet je KEI-leiders 17:00-20:00

Dit is het eerste moment dat jij je KEI-groep en je KEI-leiders ontmoet. Met z’n allen gaan jullie eerst een hapje eten en daarna kunnen jullie samen naar The Grand Opening gaan om de week goed in te luiden!

The Grand Opening 20:00-01:00 Grote Markt

Tijdens The Grand Opening wordt de KEI-week op spectaculaire wijze geopend met een groot feest! Op het grote podium vinden optredens plaats en word je welkom geheten door bekende Groningers en het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI dat deze week georganiseerd heeft. Vanaf dit moment is de KEI-week los!

dinsdag 16 aug

KEI-Picknick 12:00 - 14:00 Stadspark

Op dinsdag start het programma met een ontspannen picknick in het Stadspark. Hier kun je ontbijten in het zonnetje onder het genot van een leuke DJ. Kleedjes, eten en drinken wordt verzorgd en kun je per KEI-groepje ophalen, waardoor je de dag heerlijk rustig kan beginnen. Ook is het mogelijk om spelletjes te spelen bij de Mix It Up!

KEI-Conference: Game On 14:00-17:00 Martiniplaza

Bij dit evenement word je zo goed mogelijk voorbereid op je studententijd. Je krijgt allemaal tips voor een vliegende studiestart en wordt op de hoogte gebracht van diverse activiteiten die je naast je studie kunt doen. Door middel van diverse lezingen en workshops over onder andere effectief studeren, solliciteren, presenteren en ondernemerschap leer je erg veel. Ook zullen interessante sprekers aanwezig zijn die over hun studententijd gaan vertellen. Met special guest: Kraantje Pappie! Dit evenement mag je dus niet missen!

KEI-Parade 20:00-21:30 Route door de binnenstad

Bij de KEI-parade wordt de binnenstad via een route op stelten gezet! Tijdens deze parade zullen de studentenverenigingen en –organisaties met veel kabaal en plezier als een stoet door de straten trekken. Kom vooral even een kijkje nemen, want dit mag je niet missen!

Night of the Songs 21:00-01:00 Grote Markt

The Night of the Songs is het allergrootste karaoke-evenement van Europa! Samen met ongeveer achtduizend andere studenten en stadjers kun je uit volle borst meezingen met allemaal bekende hitjes.

woensdag 17 aug

Sportplaza 13:00-18:00 ACLO sportcentrum

Tijdens dit evenement kun je kennismaken met alle studentensportverenigingen. Je kunt hier informatie krijgen, maar ook vele verschillende sporten uitproberen. Dus laat je van je sportieve kant zien en kom naar het ACLO sportcentrum!

More to Explore 20:00-23:00 Harmoniegebouw

Tijdens dit evenement leer je alle culturele verenigingen van Groningen kennen. Met interactieve workshops kun je kijken welke vereniging bij jou past. Er zullen allerlei verschillende activiteiten plaatsvinden, van schilderen tot zingen en nog veel meer. Daarnaast kun je genieten van optredens van verschillende cabaretiers, fantastische bands, koren en nog veel meer.

Kroegentocht 22:00 - 04:00 Binnenstad

Groningen is Groningen niet zonder alle kroegen in onder andere de Poelestraat. Hier kun je dansen tot ‘s ochtends vroeg, want het Groningse nachtleven kent geen eindtijd. Tijdens de Kroegentocht krijg je met je KEI-groepje een route die je af moet leggen om stempels te verzamelen. Wanneer jullie bij het eindpunt van de Kroegentocht aankomen en jullie hebben alle stempels verzameld, krijg je een leuke gadget die later in de week nog van pas komt!

donderdag 18 aug

Backyard Beats: Open Air Festival 14:00-19:00 Kardingerplas

Kom ultiem chillen op de vierde dag van de KEI-week! Op dit festival staat een scala aan artiesten en acts en zal het duurzame karakter van de 54e KEI-week extra uitgelicht worden. Geniet lekker van het weer, doe mee aan een van de vele activiteiten georganiseerd door studentenpartijen, of gun je voeten een dansje. Het festival is aan het water gelegen, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen!

Eat & Greet 18:00-22:00

De Eat & Greet is het moment om langs te gaan bij een van de vele verenigingen die het Gronings studentenleven rijk is en een hapje mee te eten. Iedereen gooit de deuren open; van studentenverenigingen tot culturele organisaties en van politiek tot sport. Na de maaltijd kun je nog even blijven hangen voor een rondleiding!

Film op de Vismarkt 22:00 - 01:00 Vismarkt

Moet je ondertussen even bijkomen van de KEI-week? Dat kan bij de openluchtbioscoop, de Film op de Vismarkt! Er wordt een enorm bioscoopscherm op de Vismarkt geplaatst, waarop een leuke film wordt afgespeeld. De film is nog een verassing! Op deze manier kun je samen met je KEI-groep even tot rust komen. Het is mogelijk om hier popcorn en drankjes te halen!

vrijdag 19 aug

Love, Lust & Lounge 14:00-17:00 Pathé Groningen

Het laatste evenement dat overdag plaatsvindt staat in het teken van seks, alcohol en drugs. Door middel van interactieve lezingen en activiteiten willen wij je bewust maken van de nieuwe verleidingen die op je pad gaan komen tijdens je studententijd. En dat allemaal vanuit je relaxte bioscoopstoel!

Eindfeest 21:00-04:00 Suikerunie Groningen

Dit is dé afsluiter van de KEI-week. Met vier area’s is er voor iedereen wat wils. Je kunt hier samen met je KEI-groep en alle andere nieuwe mensen die je hebt ontmoet nog een keer proosten op deze geweldige week. Houdt er rekening mee dat de deuren om 23:30 uur sluiten! Koop je tickets via de volgende knop:

Tickets Eindfeest

Afterparty 03:00-06:00 PALACE

Voor de echte die hards is het mogelijk om na het Eindfeest nog door te feesten tijdens de Afterparty, in nachtclub PALACE! Zien we jou daar?