Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets

Programma

Elk jaar staan er weer duizenden studenten te springen om te beginnen aan hun studententijd en komend jaar hoor jij hierbij! Om een vliegende start te maken met jouw studentenleven en om jouw nieuwe studentenstad te leren kennen en ontdekken is er de KEI-week. In 2024 begint deze fantastische week op maandag 12 augustus en het duurt tot en met 16 augustus. Met zo’n 12 tot 15 andere eerstejaarsstudenten zul jij onder leiding van een aantal ervaren ouderejaarsstudenten in een groep Groningen gaan verkennen.

maandag 12 aug

Daginschrijving 10:00 - 17:00 Broerplein

Op maandag 12 augustus gaat de KEI-week van start met de Daginschrijving. In het Academiegebouw kun je je inschrijving definitief maken voor de KEI-week en ontvang je de eerste belangrijke spullen die je de rest van de week zult gebruiken, zoals je KEI-tasje en je betaalbandje.

Informatiemarkt 10:00-17:00 Vismarkt

Op de Informatiemarkt kun je voor het eerst kennismaken met bijna alle (studenten)organisaties die de studentenstad Groningen rijk is. Sport- en studieverenigingen, maar ook politieke organisaties en bedrijven. Er is voor ieder wat wils!

 

 

International Welcome 12:00-16:00 Academiegebouw

De International Welcome is het welkomstmoment voor alle internationale KEI-lopers. Hier krijgen zij een introductie over Nederland, Groningen en natuurlijk de KEI-week.

 

Sit & See 11:00-16:00 Rode Weeshuisstraat

Drie prachtige cabriobussen rijden door de stad om jou zo de mooiste plekjes van Groningen te laten zien. Bij deze sightseeing staan een paar enthousiaste ouderejaars studenten op de bussen die jou alle leuke ins en outs van de stad kunnen vertellen.

Stadswandeling 13:00-17:00 Broerstraat 5

Ontdek het levendige Groningen met de GroningenLife stadswandeling! Loop langs de indrukwekkende Martinitoren en door de gezelligheid in de binnenstad. Onze wandeling laat de highlights van Groningen zien, met historische gebouwen, leuke barretjes en hippe plekjes. Vergeet saaie geschiedenislessen; hier draait het om de bruisende sfeer van de stad.

Ontmoet je KEI-leiders 17:00-20:00

Dit is het eerste moment dat jij je KEI-groep en je KEI-leiders ontmoet. Met z’n allen gaan jullie eerst een hapje eten en daarna kunnen jullie samen naar The Grand Opening gaan om de week goed in te luiden!

The Grand Opening 20:00-01:00 Grote Markt

Tijdens The Grand Opening wordt de KEI-week op spectaculaire wijze geopend met een groot feest! Op het grote podium vinden optredens plaats en word je welkom geheten door bekende Groningers en het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI dat deze week georganiseerd heeft. Vanaf dit moment is de KEI-week los!

dinsdag 13 aug

Eat & Greet 12:00-14:00 Door de hele stad

De Eat & Greet is het moment om langs te gaan bij een van de vele verenigingen die het Gronings studentenleven rijk is en een hapje mee te eten. Iedereen gooit de deuren open; van studentenverenigingen tot culturele organisaties en van politiek tot sport. Na de lunch kun je nog even blijven hangen voor een rondleiding!

Time to Talk: Better Together 14:00-17:00 Forum Groningen

Bij dit evenement staat het thema ‘saamhorigheid’ centraal en krijg je allemaal tips voor een vliegende studiestart. Door middel van diverse talkshows en sprekers over verschillende aspecten van het studentenleven wordt je zo goed mogelijk voorbereid op je studententijd.

KEI-Parade 20:00-21:30 Route door de binnenstad

Tijdens de KEI-parade wordt de binnenstad op stelten gezet! Tijdens deze parade trekken de studentenverenigingen en –organisaties met veel kabaal en plezier als een stoet door de straten. Kom vooral even een kijkje nemen, want dit mag je niet missen!

Night of the Songs 21:00-01:00 Grote Markt

The Night of the Songs is het allergrootste karaoke-evenement van Europa! Samen met ongeveer achtduizend andere studenten en stadjers kun je uit volle borst meezingen met allemaal bekende hitjes.

woensdag 14 aug

Sportplaza 13:00-18:00 ACLO sportcentrum

Tijdens dit evenement kun je kennismaken met alle studentensportverenigingen. Bovendien kun je hier ook vele verschillende sporten uitproberen! Je kan ook een kijkje nemen bij de House of Sport Groningen, zij geven je meer informatie over sporten met een beperking. Maak je klaar om je sportieve kant te laten zien op het ALCO sportcentrum.

More to Explore 16:00-19:00 Forum Groningen

More to Explore is hét culturele evenement tijdens de KEI-week! Op dit evenement staan veel verschillende culturele studentenverenigingen uit Groningen, die zich aan jou willen introduceren aan de hand van interessante workshops. Er vinden allerlei verschillende activiteiten plaats, van muziekbingo tot salsa dansen, je kunt het zo gek niet bedenken.

Kroegentocht 22:00 - 04:00 Binnenstad

Groningen is Groningen niet zonder alle kroegen in onder andere de Poele- en Peperstraat. Hier kun je dansen tot ‘s ochtends vroeg, want het Groningse nachtleven kent geen eindtijd. Tijdens de Kroegentocht krijg je met je KEI-groepje een route die je af moet leggen om stempels te verzamelen. Wanneer jullie bij het eindpunt van de Kroegentocht aankomen en jullie alle stempels  hebben verzameld, krijg je een leuke gadget! Haal je route op de Grote Markt!

donderdag 15 aug

Open Air Festival 14:00-20:00 Suikerterrein

Kom ultiem chillen op de vierde dag van de KEI-week! Op dit festival staat een scala aan artiesten en acts en wordt het duurzame karakter van de 56e KEI-week extra uitgelicht. Geniet lekker van het weer, doe mee aan een van de vele activiteiten georganiseerd door studentenpartijen of gun je voeten een dansje.

Film op de Vismarkt 22:00 - 01:00 Vismarkt

Moet je ondertussen even bijkomen van de KEI-week? Dat kan bij de openluchtbioscoop, de Film op de Vismarkt! Er wordt een enorm bioscoopscherm op de Vismarkt geplaatst, waarop een leuke film wordt afgespeeld. De film is nog een verassing! Op deze manier kun je samen met je KEI-groep even tot rust komen. Het is mogelijk om hier popcorn en drankjes te halen!

Let’s KEI Together 22:00 - 04:00 Door de hele stad

Weet jij al dat je bij een vereniging wil, maar twijfel je nog bij welke? Dan is Let’s KEI Together het evenement voor jou! Tijdens Let’s KEI Together zetten verschillende verenigingen hun deuren open zodat jij de sfeer kan proeven. Altijd al eens bij een van de grote verenigingen binnen willen kijken, of wil je juist de sfeer van een kleine vereniging meemaken? Ga dan op donderdagavond op bezoek bij een (of meer) van de vele verenigingen die Groningen rijk is!

vrijdag 16 aug

Love, Lust & Lounge 14:00-17:00 Pathé Groningen

Het laatste evenement dat overdag plaatsvindt staat in het teken van seks, alcohol en drugs. Door middel van interactieve lezingen en activiteiten wordt je bewust gemaakt van de nieuwe verleidingen die op je pad gaan komen tijdens je studententijd. En dat allemaal vanuit je relaxte bioscoopstoel!

Eindfeest 21:00-04:00 Suikerterrein

Dit is dé afsluiter van de KEI-week. Met vier area’s is er voor iedereen wat wils. Je kunt hier samen met je KEI-groep en alle andere nieuwe mensen die je hebt ontmoet nog een keer proosten op deze geweldige week.

Afterparty 03:00-06:00 PALACE

Voor de echte diehards is het mogelijk om na het Eindfeest nog door te feesten tijdens de Afterparty, in nachtclub PALACE! Zien we jou daar?