Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets! Tickets!

Programma

Elk jaar staan er weer duizenden studenten te springen om te beginnen aan hun studententijd en komend jaar hoor jij hierbij! Om een vliegende start te maken met jouw studentenleven en om jouw nieuwe studentenstad te leren kennen en ontdekken is er de KEI-week. In 2023 begint deze fantastische week op maandag 14 augustus en het duurt tot en met 18 augustus. Met zo’n 12 tot 15 andere eerstejaarsstudenten zul jij onder leiding van een aantal ervaren ouderejaarsstudenten in een groep Groningen gaan verkennen.

Hieronder vind je het programma van de komende KEI-week van 2023. We hopen deze zomer natuurlijk weer volle bak los te gaan. Tijdens de KEI-week bieden we een gevarieerd programma aan van zowel feestelijke als informatieve evenementen. Zo ben jij straks optimaal voorbereid op wat je te wachten staat in je studententijd. Ook is er natuurlijk genoeg tijd om de stad en haar verenigingen te leren kennen. Tijdens de KEI-week is er voor iedereen wat te doen en niks is verplicht. Zo maak je van jouw KEI-week een week om nooit te vergeten!

maandag 14 aug

Daginschrijving 10:00 - 17:00 Broerplein

Op maandag 14 augustus gaat de KEI-week van start met de Daginschrijving. In het Academiegebouw kun je je inschrijving definitief maken voor de KEI-week en ontvang je de eerste belangrijke spullen die je de rest van de week zult gebruiken, zoals je KEI-tasje en je betaalbandje.

Informatiemarkt 10:00-17:00 Grote Markt, Vismarkt

Op de Informatiemarkt kun je voor het eerst kennismaken met bijna alle (studenten)organisaties die de studentenstad Groningen te bieden heeft. Sport- en studieverenigingen, maar ook politieke organisaties en bedrijven. Voor iedereen is er wat te vinden!

International Welcome 11:45-15:30 Academiegebouw

De International Welcome is het welkomstmoment voor alle internationale KEI-lopers. Hier krijgen zij een introductie over Nederland, Groningen en natuurlijk de KEI-week.

Sit & See 11:00-16:00 Rode Weeshuisstraat

Drie prachtige cabriobussen rijden door de stad om jou zo de mooiste plekjes van Groningen te laten zien. Bij deze sightseeing staan een paar enthousiaste ouderejaars studenten op de bussen die jou alle leuke ins en outs van de stad kunnen vertellen.

Meet je KEI-leiders 17:00-20:00

Dit is het eerste moment dat jij je KEI-groep en je KEI-leiders ontmoet. Met z’n allen gaan jullie eerst een hapje eten en daarna kunnen jullie samen naar The Grand Opening gaan om de week goed in te luiden!

The Grand Opening 20:00-01:00 Vismarkt

Tijdens The Grand Opening wordt de KEI-week op spectaculaire wijze geopend met een groot feest! Op het grote podium vinden optredens plaats en word je welkom geheten door bekende Groningers en het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI dat deze week georganiseerd heeft. Vanaf dit moment is de KEI-week los!

dinsdag 15 aug

Eat & Greet 12:00-14:00 Door de hele stad

De Eat & Greet is het moment om langs te gaan bij een van de vele verenigingen die het Gronings studentenleven rijk is en een hapje mee te eten. Iedereen gooit de deuren open; van studentenverenigingen tot culturele organisaties en van politiek tot sport. Na de lunch kun je nog even blijven hangen voor een rondleiding!

Time to Talk: What’s Next? 14:00-17:00 Martinikerk, Forum Groningen en de Nieuwe Markt

Bij dit evenement staat het thema ‘studentenwelzijn’ centraal en krijg je allemaal tips voor een vliegende studiestart. Door middel van diverse talkshows en sprekers over verschillende aspecten van het studentenleven wordt je zo goed mogelijk voorbereid op je studententijd. Bovendien kan je gezellig chillen en napraten op de Nieuwe Markt tijdens de KEI-mibo!

KEI-Parade 20:00-21:30 Route door de binnenstad

Tijdens de KEI-parade wordt de binnenstad op stelten gezet! Tijdens deze parade trekken de studentenverenigingen en –organisaties met veel kabaal en plezier als een stoet door de straten. Kom vooral even een kijkje nemen, want dit mag je niet missen!

Night of the Songs 21:00-01:00 Vismarkt

The Night of the Songs is het allergrootste karaoke-evenement van Europa! Samen met ongeveer achtduizend andere studenten en stadjers kun je uit volle borst meezingen met allemaal bekende hitjes.

woensdag 16 aug

Sportplaza 13:00-18:00 ACLO sportcentrum

Tijdens dit evenement kun je kennismaken met alle studentensportverenigingen. Bovendien kun je hier ook vele verschillende sporten uitproberen! Je kan ook een kijkje nemen bij de House of Sport Groningen, zij geven je meer informatie over sporten met een beperking en hebben een coach hiervoor. Je kan hier ook meedoen aan een spelletje rolstoeltennis! Maak je klaar om je sportieve kant te laten zien op het ALCO sportcentrum.

More to Explore 19:30-22:00 Harmoniegebouw

Tijdens dit evenement leer je alle culturele verenigingen van Groningen kennen. Met interactieve workshops kun je kijken welke vereniging bij jou past. Er vinden allerlei verschillende activiteiten plaats, van schilderen tot zingen, je kunt het zo gek niet bedenken. Daarnaast kun je genieten van optredens van verschillende cabaretiers, fantastische bands, koren en nog veel meer!

Kroegentocht 22:00 - 04:00 Binnenstad

Groningen is Groningen niet zonder alle kroegen in onder andere de Poele- en Peperstraat. Hier kun je dansen tot ‘s ochtends vroeg, want het Groningse nachtleven kent geen eindtijd. Tijdens de Kroegentocht krijg je met je KEI-groepje een route die je af moet leggen om stempels te verzamelen. Wanneer jullie bij het eindpunt van de Kroegentocht aankomen en jullie alle stempels  hebben verzameld, krijg je een leuke gadget! Haal je route op de Grote Markt!

donderdag 17 aug

Open Air Festival: Throwback Thursday 14:00-21:00 Suikerterrein

Kom ultiem chillen op de vierde dag van de KEI-week! Op dit festival staat een scala aan artiesten en acts en wordt het duurzame karakter van de 55e KEI-week extra uitgelicht. Geniet lekker van het weer, doe mee aan een van de vele activiteiten georganiseerd door studentenpartijen, of gun je voeten een dansje.

Film op de Vismarkt 22:00 - 01:00 Vismarkt

Moet je ondertussen even bijkomen van de KEI-week? Dat kan bij de openluchtbioscoop, de Film op de Vismarkt! Er wordt een enorm bioscoopscherm op de Vismarkt geplaatst, waarop een leuke film wordt afgespeeld. De film is nog een verassing! Op deze manier kun je samen met je KEI-groep even tot rust komen. Het is mogelijk om hier popcorn en drankjes te halen!

Let’s KEI Together 22:00 - 04:00 Door de hele stad

Weet jij al dat je bij een vereniging wil, maar twijfel je nog bij welke? Dan is Let’s KEI Together het evenement voor jou! Tijdens Let’s KEI Together zetten verschillende verenigingen hun deuren open zodat jij de sfeer kan proeven. Altijd al eens bij een van de grote verenigingen binnen willen kijken, of wil je juist de sfeer van een kleine vereniging meemaken? Ga dan op donderdagavond op bezoek bij een (of meer) van de vele verenigingen die Groningen rijk is!

vrijdag 18 aug

Love, Lust & Lounge 14:00-17:00 Pathé Groningen

Het laatste evenement dat overdag plaatsvindt staat in het teken van seks, alcohol en drugs. Door middel van interactieve lezingen en activiteiten wordt je bewust gemaakt van de nieuwe verleidingen die op je pad gaan komen tijdens je studententijd. En dat allemaal vanuit je relaxte bioscoopstoel!

Eindfeest 21:00-04:00 Suikerterrein

Dit is dé afsluiter van de KEI-week. Met vier area’s is er voor iedereen wat wils. Je kunt hier samen met je KEI-groep en alle andere nieuwe mensen die je hebt ontmoet nog een keer proosten op deze geweldige week.

Afterparty 03:00-06:00 PALACE

Voor de echte diehards is het mogelijk om na het Eindfeest nog door te feesten tijdens de Afterparty, in nachtclub PALACE! Zien we jou daar?