Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets

Alcoholbeleid

Sinds 1 januari 2014 is het volgens de Drank- en Horecawet verboden om alcohol te verstrekken aan personen van wie niet is vastgesteld dat zij de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Stichting KEI hanteert voor haar eigen evenementen een zero-tolerance beleid voor het schenken van alcoholische drank aan mensen onder de 18 jaar. Omtrent drugs hebben wij ook een duidelijk beleid, in lijn met wet- en regelgeving. Drugs zijn dan ook te allen tijde verboden. Dit geldt voor zowel gebruik als verkoop van de verboden middelen.

Wat betreft de verkoop en consumptie van alcoholische dranken worden er bijvoorbeeld verschillende bandjes gebruikt voor minder- en meerderjarigen. Dit onderscheid is in het donker ook goed te zien en zo is in één oogopslag duidelijk of een KEI-loper wel of geen alcohol mag drinken. Het bandje voor minderjarigen, dat naast toegang tot alle evenementen ook gebruikt wordt als betalingsmiddel, word op die manier door vrijwilligers van Stichting KEI herkend.

Daarnaast wordt de KEI-leider goed geïnstrueerd tijdens de KEI-leidertraining voorafgaand aan de KEI-week. Tevens wordt er aandacht gevestigd tijdens de KEI-leidertraining hoe groepsdruk voorkomen kan worden en wat de invloed is van de KEI-leider in dit proces.