Maatschappelijk

Stichting KEI probeert niet alleen de KEI-loper kennis te laten maken met de studentenstad Groningen in al zijn aspecten, maar probeert de KEI-loper daarnaast bewust te maken van verschillende maatschappelijke thema’s. Zowel tijdens de KEI-week als gedurende het jaar is Stichting KEI op verschillende vlakken maatschappelijk bezig.

Goede doel KEI-week 2021   

Ieder jaar kiest Stichting KEI een goed doel, waar we geld voor inzamelen tijdens de KEI-week. Dit jaar is Wender Groningen gekozen als goede doel, waar we een mooi bedrag voor hopen op te halen.

 

 

Wender Groningen

Wender biedt mensen ondersteuning en opvang wanneer hun thuisomgeving niet veilig is. Door mensen een eigen plek te bieden met veiligheid, rust en structuur, is Wender een belangrijke organsatie in Groningen voor dak- en thuislozen & vrouwen en hun eventuele kinderen die vluchten voor huiselijk geweld situaties.

Duurzaamheid

Daarnaast probeert Stichting KEI een niet-duurzaam evenement als de KEI-week en de bedrijfsvoering erachter zo duurzaam mogelijk te organiseren. Daarvoor werken wij samen met de  Green-key, hiervoor hebben wij in 2017 en 2018 het Green-key keurmerk goud behaald. Vanaf 2019 doet Stichting KEI mee aan de pilot: Green-key voor evenementen.

Dare 2B Aware

Tot slot is er tijdens de KEI-week de maatschappelijke campagne Dare 2B Aware, waarmee elke dag aandacht wordt gevraagd voor een ander maatschappelijk relevant thema. Het onderstaande logo zal je tijdens de KEI-week dan ook veel zien!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Kan ik ook als tweedejaars- of ouderejaarsstudent of niet-student naar evenementen van de KEI-week?

Het is niet de bedoeling dat je je als tweede- of ouderejaarsstudent, of als niet-student inschrijft voor de KEI-week. Wel kun je KEI-leider worden, of je inschrijven voor één van de (vaste) crews om de KEI-week (gratis) opnieuw mee te maken!

Kan ik in een ander KEI-groepje geplaatst worden tijdens de KEI-week?

Dit kan. Als je KEI-groepje om wat voor reden dan ook echt niet bevalt kun je hiervoor contact opnemen met de PAND-crew. Je kunt hiervoor bellen (050 363 80 90), mailen (info@keiweek.nl) of Whatsappen (+31 6 4422 6680). Als je toevallig al een ander leuk groepje hebt gevonden waarbij je wilt aansluiten dan kan dit ook, maar laat het de PAND-crew dan wel even weten, zodat zij in het geval van calamiteiten weten in welk KEI-groepje jij je bevindt.

Waar kan ik slapen tijdens de KEI-week?

Gedurende de KEI-week kan je in Groningen blijven logeren! Hiervoor kan je contact opnemen met de drie organisaties hieronder. Het contact hiervoor verloopt via de betreffende locatie, de contactgegevens staan hieronder vermeld. Vergeet niet bij je aanmelding aan te geven dat je een KEI-loper bent!

1. Bud Gett Hostels
Rademarkt 3-3A
9711 CS GRONINGEN
receptie@budgetthotels.nl
+31 (0)50-588 65 58

2. Simplon Hostel
Boterdiep 73-2
9712 LL GRONINGEN
info@simplonhostel.nl
+31 (0)50-313 52 21

3. Camping Stadspark
Campinglaan 6
9727 KH GRONINGEN
info@campingstadspark.nl
+31 (0)50-525 16 24

Is de KEI-week te vergelijken met een ontgroening?

Nee, totaal niet! Je moet de KEI-week zien als iets wat heel erg leuk is om te doen en het is absoluut geen ontgroening. Eerder een week vol informatie, activiteiten en feesten. Wanneer je je inschrijft voor de KEI-week, ben je niet verplicht om naar alle evenementen toe te gaan. Jij kiest zelf uit wat jou leuk lijkt om aan mee te doen. De KEI-week is in het kort een algemene introductieweek om Groningen te leren kennen.

Ik ben pas vanaf dinsdag/woensdag/donderdag in Groningen, kan ik toch meedoen aan de KEI-week?
Dat kan zeker! Je kunt gewoon online je ticket kopen en je inschrijving voltooien door je bandje op te halen op het KEI-pand.
Tijdens de KEI-week heeft het KEI-pand (Pelsterstraat 23, zijstraat van de Vismarkt) de volgende openingstijden:
Maandag:             09.00-19.00
Dinsdag:               09.00-18.00
Woensdag:           10.00-18.00
Donderdag:          10.00-18.00
Vrijdag:                 10.00-18.00
Je kunt onder andere terecht op het KEI-pand als je na de Daginschrijving nog je KEI-bandje op wilt halen en als je vragen of opmerkingen hebt.

 

Kun je meedoen aan de KEI-week als doorstroomstudent?

Dat kan zeker! De KEI-week is juist bedoeld voor alle nieuwe studenten in de stad Groningen, dus zeker ook voor doorstroomstudenten. Voor doorstroomstudenten worden er speciale KEI-groepjes gevormd zodat je met leeftijdsgenoten in een groep zit.