Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets

KEI-leider

Als KEI-leider ben jij verantwoordelijk voor een groep aankomende studenten in de KEI-week! Als mentor zet je je een week lang in om de KEI-lopers alles over studeren in Groningen te leren.

Inschrijven als KEI-leider?

De inschrijvingen voor KEI-leiders zijn momenteel gesloten.

Er zijn een aantal eisen verbonden aan het worden van KEI-leider. Ten eerste moet je als KEI-leider 18+ zijn en moet elke KEI-leider aanwezig kunnen zijn op de KEI-leidertraining op vrijdag 9 augustus. Tijdens het inschrijven kun je als KEI-leider een voorkeur geven aan een nederlands- of engelstalig groepje. Het is belangrijk om te weten dat dit een voorkeur is. Daarnaast zijn er in principe twee KEI-leiders per groepje. Groepjes met drie KEI-leiders moeten het bedrag van 1 KEI-week ticket betalen.

Wat houdt het in om KEI-leider te zijn?

Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden? En hoe zorg je ervoor dat je KEI-kindjes je nooit zullen vergeten? Om te beginnen laat je als KEI-leider zien hoe leuk het is om student te zijn. Je kent alle leuke plekken van Groningen en neemt je KEI-kinderen overal mee naartoe. Daarnaast probeer je een goede sfeer en een hechte band te creëren, voor de KEI-lopers zijn de groepsgenoten vaak de eerste aanraking met nieuwe mensen in de nieuwe stad! Verder probeer je de vragen te beantwoorden die aankomend studenten waarschijnlijk zullen hebben en neem je ze mee naar de programmaonderdelen van de KEI-week. Ook is het heel goed om je KEI-kinderen aan te moedigen om veel informatie te verzamelen over verschillende studie- en studentenverenigingen.

Als KEI-leider ben je natuurlijk beschikbaar gedurende de hele week en niet alleen tijdens de evenementen. Hierin sta je natuurlijk niet alleen, want gedurende de KEI-leider training op de vrijdag voorafgaand aan de KEI-week krijg je veel tips & tricks om ervoor te zorgen dat je alles weet over de stad en de KEI-week zelf. Op dit moment krijg je ook je KEI-leider t-shirt en het bandje dat je toegang geeft tot alle evenementen!

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Kun je meedoen aan de KEI-week als doorstroomstudent?

Dat kan zeker! De KEI-week is juist bedoeld voor alle nieuwe studenten in de stad Groningen, dus zeker ook voor doorstroomstudenten. Voor doorstroomstudenten worden er speciale KEI-groepjes gevormd zodat je met leeftijdsgenoten in een groep zit.

Hoeveel kost de KEI-week?

Een ticket voor de KEI-week kost als je er vroeg bij bent €47. Op een gegeven moment zullen de late bird tickets van €52 in de verkoop gaan. Daarmee is de KEI-week de goedkoopste introductieweek van Nederland!

 

Is de KEI-week te vergelijken met een ontgroening?

Nee, totaal niet! Je moet de KEI-week zien als iets wat heel erg leuk is om te doen en het is absoluut geen ontgroening. Eerder een week vol informatie, activiteiten en feesten. Wanneer je je inschrijft voor de KEI-week, ben je niet verplicht om naar alle evenementen toe te gaan. Jij kiest zelf uit wat jou leuk lijkt om aan mee te doen. De KEI-week is in het kort een algemene introductieweek om Groningen te leren kennen.