‘Meatless Monday’: Duizenden studenten starten hun studietijd met aandacht voor duurzaamheid

Op 13 augustus gaat de 50e KEI-week van start en al op de eerste dag worden deelnemende studenten gestimuleerd om geen vlees te eten: de Meatless Monday. Alle KEI-groepjes kunnen in de filialen van Albert Heijn in Groningen speciaal samengestelde vegetarische maaltijdpakketten afhalen. Dit betekent dat zo’n 5.500 aankomende studenten en hun honderden KEI-leiders de introductieweek beginnen met een vegetarisch maal. Met deze gezamenlijke actie van Stichting KEI en de Green Office van de Rijksuniversiteit Groningen hoopt de Stichting veel CO2 uitstoot te besparen. De Green Office heeft berekend dat met bijna 6.000 deelnemers ruim 8,5 ton* CO2 wordt bespaard. Dit is vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van 7 huishoudens (qua stroomverbruik).

In deze 50eKEI-week (13 t/m 17 augustus 2018) is veel aandacht voor duurzaam eten en drinken. Met op dinsdag 14 augustus een duurzame picknick, en op woensdag een door de Green Office georganiseerde duurzame kookworkshop. Het lustrumfestival aan de Kardingeplas op donderdag staat helemaal in het teken van duurzaamheid met onder andere een zelfvoorzienend podium en een Green Corner waar duurzame instellingen uit Groningen zich presenteren.

Green Key

Stichting KEI wil de komende jaren blijven verduurzamen. Ook dit jaar wil de Stichting het internationale Green Key label weer kunnen voeren. Voor dit traject zijn zij een samenwerking aangegaan met de Green Office van de RUG. Dit jaar wordt geanalyseerd wat de impact van de KEI-week is op het milieu. Hiervoor is een Green Team samengesteld dat met de expertise van de Green Office nulmetingen verricht om het stroom- en waterverbruik van een aantal evenementen vast te stellen. Ook worden afvalstroomanalyses uitgevoerd.

De KEI-week is de algemene introductieweek (niet verplicht) voor alle aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Academie Verloskunde Groningen en Stenden Hogeschool.

Gerelateerd nieuws

Raad & Win een Huawei-smartphone bij Belsimpel.nl!

Kom op maandag langs bij de Belsimpel.nl-container op de Vismarkt en maak kans op een Huawei P10 Lite. Raad jij hoeveel smartphones in de vaas…

Meer lezen
Raad & Win een Huawei-smartphone bij Belsimpel.nl!
Datum KEI-week 2018

Datum KEI-week 2018

De datum van de KEI-week 2018 is bekend! Komend jaar zal de 50e editie plaatsvinden van 13 tot en met 17 augustus. 

Meer lezen