Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets

Groningen

Groningen is een echte studentenstad! Van de ruim 202.000 inwoners zijn er 60.000 student. Dit maakt Groningen een levendige, jonge stad met ontzettend veel mogelijkheden voor studenten. Van koffietentjes, terrasjes en gezellige kroegjes tot mooie bezienswaardigheden, Groningen heeft het allemaal. Het kan je ook bijna niet ontgaan dat veel activiteiten in deze mooie stad voor en door studenten worden georganiseerd.

Het grootste deel van de 60.000 studenten studeert aan een van de twee grote onderwijsinstellingen in Groningen. Dit zijn de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationaal georiënteerde universiteit. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Het resultaat hiervan is dat ze in de top honderd beste universiteiten staat op invloedrijke ranglijsten. De RUG is geliefd bij studenten (32.000) en medewerkers (5.800) uit binnen- en buitenland. De Hanzehogeschool Groningen (HG) is een kennisinstelling voor toegepast onderzoek. Met 30.000 studenten en 3.300 medewerkers is het inmiddels een ontzettend grote instelling geworden. In 2020 vierde de Hanzehogeschool ook al haar 222e verjaardag!