Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets

Coronabesmetting vrijwilliger Stichting KEI

12-08-2020

We zijn geïnformeerd dat een van de vrijwilligers van Stichting KEI besmet is met COVID-19. Gisteren is de vrijwilliger getest op het virus en vandaag is gebleken dat de uitslag positief is. Het bron- en contactonderzoek is opgestart voor de besmette vrijwilliger door de GGD Groningen. De vrijwilliger is in nauw contact geweest met vijf andere vrijwilligers voorafgaand aan de KEI-week. Deze vijf personen zijn direct in thuisquarantaine gegaan voor 14 dagen en wachten verdere instructies af van de GGD. Zij vertonen geen symptomen die horen bij COVID-19, maar zijn vanwege hun contact met een besmet persoon in thuisquarantaine. Uit bron- en contactonderzoek moet blijken of er meer mensen in nauw contact met de vrijwilliger zijn geweest.

 

De vrijwilliger is voor aanvang van de KEI-week besmet geraakt met het virus en dus niet op een KEI-evenement. Aangezien de besmette vrijwilliger niet aanwezig is geweest op evenementen tijdens de KEI-week is er op dit moment geen aanleiding om te vermoeden dat bezoekers van de KEI-week besmet zijn. Na overleg met de GGD Groningen is besloten het programma van de KEI-week 2020 door te laten gaan.

 

De prioriteit ligt voor Stichting KEI bij de veiligheid van haar bezoekers en vrijwilligers. Hierover is doorlopend contact met relevante partijen, waaronder de Veiligheidsregio Groningen, de GGD Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen.