Programma

Elk jaar staan er weer duizenden studenten te springen om te beginnen aan hun studententijd, dit jaar hoor jij hierbij! Om een vliegende start te maken met jouw studentenleven en om jouw nieuwe studentenstad te leren kennen en ontdekken, is er de KEI-week. Maandag 14 augustus begint deze fantastische week. Met zo'n 12 tot 15 andere eerstejaarsstudenten zul jij onder leiding van een aantal ervaren ouderejaarsstudenten Groningen gaan verkennen.

Maandag 14 augustus

 • 10:00 - 16:00
  Daginschrijving
  Broerplein

  Op maandag 14 augustus zal de KEI-week van start gaan met de Daginschrijving. In het Academiegebouw kun je je definitief aanmelden voor de KEI-week en zal je de eerste belangrijke spullen ontvangen die je de rest van de week zult gebruiken! Aanmelden op deze dag kan tot 16:00!

  Al aangemeld op de site?
  Om je definitief in te schrijven voor de KEI-week moet je het E-ticket en de gegevens van je KEI-groepje uitprinten en meenemen naar de Daginschrijving. (Het E-ticket krijg je per e-mail toegestuurd, wanneer je je via onze site opgeeft voor de KEI-week. De informatie over je KEI-groepje krijg je vlak voor de KEI-week toegestuurd per e-mail.) Bij deze Daginschrijving ga je met deze documenten in de “E-ticket rijen” staan. Als jouw E-ticket is gescand krijg je je KEI-bandje. Dit KEI-bandje heb je nodig tijdens de gehele KEI-week. Het bandje is namelijk je toegangsbewijs voor de evenementen. Wanneer je geen bandje hebt, kun je helaas de evenemententerreinen niet betreden en niet deelnemen aan de activiteiten.

  Nog niet aangemeld via de site?
  Heb je je nog niet aangemeld via de website? Dan kun je dit alsnog ter plekke doen tijdens de Daginschrijving. Voor deze inschrijving ter plaatse zijn speciale rijen aanwezig op het plein, de zogenaamde “ CASH/PIN rijen”. Bij deze rijen kun je direct betalen voor je inschrijving. Na inschrijving wordt je ingedeeld in een KEI-groepje, krijg je de gegevens van deze KEI-groep en krijg je natuurlijk het belangrijke KEI-bandje.

  Tasjes
  Als je je hebt aangemeld en je bandje hebt gekregen dan krijg je het KEI-tasje. In dit KEI-tasje vind je allerlei belangrijke dingen die je gedurende de hele KEI-week kunt gebruiken. In het tasje zitten onder andere het programmaboekje, een kortingsboekje en veel informatie over organisaties die belangrijk zijn voor jou als aankomende student. 

   

   

 • 10:00 - 17:00
  Informatiemarkt
  Vismarkt

  Daar sta je dan, net aangemeld bij de Daginschrijving, in een nieuwe stad vol met onbekenden. Hoe ga jij je wegwijs maken, wat is er allemaal te doen en welke informatie moet jij nog krijgen? Zit jij met deze vragen? Ren dan snel door naar de Informatiemarkt!

  Op de Informatiemarkt zijn meer dan 100 verschillende partijen die jou wegwijs zullen maken in Groningen. Zo staat de politie er met tips over een veilige studentenkamer, zijn er studentenverenigingen om jou te vertellen wat er te doen is, maar ook politieke organisaties of bedrijven die werknemers zoeken. Kom vrijblijvend rondneuzen en ontdek wat jij hier in Groningen kunt doen, hoe jij jouw nieuwe studententijd naar je eigen hand kunt zetten.

  Tevens is op de Informatiemarkt de Hospiteerlounge te vinden. Deze lounge biedt hulp bij het zoeken naar een nieuwe kamer. Daarnaast kun jij je hier ook aanmelden voor Get a Room! en wie weet eindig jij je KEI-week niet alleen met een nieuwe groep vrienden, maar ook met je eigen kamer!

 • 12:00 - 17:00
  Sit and See
  Vismarkt

  Dichtbij de Informatiemarkt, op de Vismarkt, is de opstaphalte van de Sit & See. Stap in een cabriobus en laat je rondrijden door Groningen. Ontdek de mooiste plekjes van Groningen onder begeleiding van studentgidsen, die met leuke grapjes jou de geschiedenis en leukste feitjes over Groningen vertellen. Laat je verrassen over wat Groningen te bieden heeft en waar jij het best van de zon kan genieten na de KEI-week.

  Tevens rijden de bussen ook langs diverse evenemententerreinen, waardoor je al snel weet waar je moet zijn voor de activiteiten tijdens de KEI-week.

 • 13:00 - 17:00
  Get a Room!
  Groningen

  Op de maandagmiddag kan er door de hele stad gezocht worden naar een kamer door middel van hospiteren. Tijdens een hospi ga je met andere geïnteresseerden langs bij een studentenhuis om te kijken het klikt tussen jou en de bewoners van het huis. Na de hospi kiest het studentenhuis een nieuwe huisgenoot. Je kan je aanmelden voor een hospiteerronde door te bellen of een berichtje te sturen naar een of meerdere studentenhuizen die te vinden zijn op onze website of bij de Hospiteerlounge. Als je je hebt aangemeld kan je naar het studentenhuis gaan om het huis en de huisgenoten te leren kennen.

 • 17:00 - 20:00
  Eten bij de KEI-leiders
  Groningen

  Dit is het eerste moment dat jij je KEI-groep en je KEI-leiders ontmoet. Met z’n allen gaan jullie eerst een hapje eten en daarna kunnen jullie samen naar The Grand Opening gaan om de week goed in te luiden.

 • 20:00 - 01:00
  The Grand Opening
  Grote Markt

  Het laatste evenement van de maandag is The Grand Opening op de Grote Markt. Tijdens The Grand Opening zal om 20:00 uur de KEI-week op spectaculaire wijze geopend worden. Je zal deze avond officieel welkom worden geheten in de stad door bekende Groningers én het Bestuur van Stichting KEI die deze week mogelijk maken.        De hele avond zal gevuld worden met optredens van bekende artiesten om jouw week fantastisch te laten beginnen.

Dinsdag 15 augustus

 • 11:30 - 13:00
  KEI-picknick
  Stadspark

  Op dinsdag beginnen we met een gra­tis duurzame lunch in het Stadspark. Deze lunch wordt verzorgd door de Albert Heijn. Onder het genot van vers brood en lekkere hitjes van de DJ kun je jezelf opladen voor de rest van de dag. Na de lunch kun je direct door­lopen naar MartiniPlaza voor KEI to your Future.

 • 13:00 - 17:00
  KEI to your Future
  MartiniPlaza

  Wil jij goed voorbereid aan je studententijd beginnen? Wil jij nevenactiviteiten naast je studie hebben, maar weet jij nog niet hoe je dit kan combineren? Kom dan naar KEI to your Future. Hét evenement om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op studeren. Door middel van diverse lezingen en workshops over onder andere effectief studeren, solliciteren, presenteren en actief worden tijdens je studie, proberen wij je zo goed mogelijk te laten zien hoe jij datgene kan doen wat je interessant vindt.

 • 20:00 - 21:30
  KEI-Parade
  Binnenstad

  Nieuwsgierig naar alle studentenorganisaties en verenigingen die Groningen te bieden heeft? Na een middag vol activiteiten kun je in de binnenstad terecht voor de spectaculaire KEI-Parade! De studentenorganisaties en -verenigingen presenteren zich tijdens de KEI-parade met behulp van mooi versierde wagens en hordes mensen. Deze bonte stoet zal de binnenstad even helemaal op zijn kop zetten.

 • 21:00 - 01:00
  Night of the Songs
  Grote Markt

  Op de dinsdagavond vindt een van de gezelligste evenementen van de KEI-week plaats. Studenten en Stadjers komen samen, om met z’n allen uit volle borst mee te zingen met de beste nummers. Oude klassiekers, nieuwe hitjes en typische Groningen nummers komen voorbij. Mocht je de tekst niet kennen: dit is geen probleem. Op grote schermen rondom het podium komt de songtekst voorbij. Blok de dinsdagavond goed vrij en geniet samen met ons van het allergrootste karaoke-evenement van Europa!

Woensdag 16 augustus

 • 13:00 - 18:00
  Sportplaza
  Sportcentrum ACLO

  Na twee avonden vol met feest wordt het tijd voor wat sportiviteit. Sportplaza is het ideale evenement om te kijken of jouw sport ook vertegenwoordigd wordt in Groningen. Met meer dan 50 verschillende sportverenigingen is er bijna voor iedereen wel wat te vinden. Vergeet vooral je sportkleding niet en doe mee met een van de vele workshops of sportclinics.

  Op Sportplaza zal gratis kraanwater water uitgedeeld worden door Waterbedrijf Groningen!
  Op Sportplaza zal gratis kraanwater water uitgedeeld worden door Waterbedrijf Groningen!
 • 20:00 - 23:00
  More to Explore
  Oosterpoort

  Nadat er sportieve activiteiten zijn gedaan tijdens Sportplaza kan je door richting More to Explore. Dit jaar wordt voor de tweede keer More to Explore georganiseerd. Tijdens dit evenement kan je leuke dingen horen, zien en doen. Je kunt workshops volgens zoals DJ’en, Salsadansen en Schilderen. Ook is er tijdens deze avond bijvoorbeeld cabaret en zijn er allerlei bandjes die optreden. Met je KEI-groepje kan je dus allerlei grappige, leuke en nieuwe dingen beleven!

 • 22:00 - 04:00
  Kroegentocht
  Binnenstad

  Om je echt thuis te voelen in Groningen moet je natuurlijk weten wat de stad ’s avonds te bieden heeft. Doe daarom samen met je KEI-groep mee aan de Kroegentocht. Kom tussen 22.00 en 01.00 langs bij het informatiepunt op de Grote Markt en haal hier samen met je KEI-groep de routekaart op. Deze route leidt je langs verschillende kroegen en café's in de stad. Om te laten zien dat je de route voltooid hebt, krijg je bij iedere kroeg een stempel. Wanneer je alle stempels hebt verzameld, krijg je op het eindpunt van de route een gadget die kan je gebruiken tijdens een ander evenement van de KEI-week.

Donderdag 17 augustus

 • 14:00 - 19:00
  Open Air Festival
  Stadspark

  Het Open Air Festival staat in het teken van dansen, chillen en genieten. Daarnaast wordt op het festivalterrein onder andere aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo vind je er ‘The Green Corner’ waar allemaal duurzame initiatieven en activiteiten te vinden zijn. Dit evenement vindt plaats in het Stadspark en biedt je de mogelijkheid om je een dag lang te vermaken. In het park heerst een lekker festivalsfeertje en er zullen verschillende optredens zijn van zowel artiesten als studenten. Ook de studentenverenigingen staan hier met leuke attracties en spellen. Uiteraard is er ook volop plek om te chillen met je KEI-groepje.

  Op Open Air Festival zal gratis kraanwater water uitgedeeld worden door Waterbedrijf Groningen!
  Op Open Air Festival zal gratis kraanwater water uitgedeeld worden door Waterbedrijf Groningen!
 • 17:00 - 22:00
  Eat & Greet
  Groningen

  Na een hele dag bijkomen op het Open Air Festival is het niet gek dat je inmiddels wat hongerig bent geworden. Ga langs bij een van de vele verenigingen die het Groningse studentenleven rijk is en eet een hapje mee. Op deze manier kun je een beetje de sfeer proeven van een vereniging; ideaal als je twijfelt om ergens lid te worden. Van barbecues tot buffetten, alles is te vinden en voor maximaal 5 euro heb jij je vol gegeten en dat allemaal vrijblijvend! Van studentenverenigingen tot culturele groepen, van politiek tot sport, iedereen gooit de deuren open. Laat je verrassen door de Groningse openheid!

 • 22:00 - 01:00
  Film op de Vismarkt
  Vismarkt

  Donderdagavond is de Vismarkt hét toneel voor een enorme openlucht bioscoop. Al sinds jaar en dag is de Film op de Vismarkt een begrip in de stad Groningen. Er zal een scherm van meer dan 100m2 worden opgehangen en de film wordt voorzien van uitstekend geluid. Heb je zin om samen met je KEI-groep een avondje te chillen, te genieten van de buitenlucht en onder het genot van een drankje en popcorn met duizenden anderen een film te kijken? Kom dan naar de Film op de Vismarkt!

Vrijdag 18 augustus

 • 13:30 - 17:00
  Love, Lust & Lounge
  Bioscoop Pathé

  Het laatste dag-evenement van de KEI-week 2017 staat in het teken van seks, alcohol en drugs. Tijdens je studententijd ga je deze verleidingen zeker tegenkomen. Tijdens dit evenement leer je hoe je hier verstandig mee om kan gaan. Door middel van lezingen en workshops zal op een leuke en interactieve manier informatie gegeven worden. Daarnaast biedt dit evenement vele loungemogelijkheden om jezelf op te laden voor het allerlaatste feest van de KEI-week: het Eindfeest! Kom dus zeker langs tijdens dit relaxte én leerzame evenement!        

 • 21:00 - 04:00
  Eindfeest
  Kardinge

  Het Eindfeest is de knallende afsluiter van de KEI-week. Zoals elk jaar halen wij alles uit de kast om het mooiste feest van de week neer te zetten! Een mooiere manier om jouw KEI-week af te sluiten is er niet. Tijdens het Eindfeest zullen er grote artiesten optreden. Studenten die geen deelnemer zijn aan de KEI-week, kunnen een los kaartje kopen voor het Eindfeest. Dit kan later via deze website. LET OP: Een KEI-bandje geeft toegang tot alle evenementen van de KEI-week. Als KEI-loper, -leider of -crewer hoef je dus geen los kaartje te kopen voor het Eindfeest. 

  Voor het vervoer naar het Eindfeest pendelen er bussen.

 • 03:00 - 06:00
  Afterparty
  Club Kokomo Groningen

  Kun jij na het Eindfeest nog steeds niet genoeg krijgen van de KEI-week? Feest dan door bij de Afterparty en zie de zon opkomen!

   

KEI-week

Installeer onze app!