Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets Tickets

Dare 2B Aware

Tijdens de KEI-week is er ook een maatschappelijke campagne om studenten bewust te maken van de uitdagingen en verleidingen die bij het studentenleven komen kijken. Deze campagne draagt de naam ‘Dare 2B Aware’ en zal je tijdens de KEI-week veel tegenkomen. Elke dag van de KEI-week staat in het teken van een ander thema:

MAANDAG: VERANTWOORD OP STAP

Op de eerste dag van de KEI-week wordt er aandacht besteedt aan hoe je verantwoord op stap kunt gaan. Hierin zijn twee dingen belangrijk. Ten eerste luidt het gezegde ‘samen uit, samen thuis’, en dat is niet voor niets. Wanneer je samen met je vrienden op stap gaat, is het ook belangrijk om samen thuis te komen. Wanneer een persoon eerder naar huis wil, maar jij eigenlijk nog wil doorfeesten, moet je er toch voor zorgen dat die persoon veilig thuiskomt en dat doe je samen. Ten tweede zijn je oren één van de grote slachtoffers tijdens het stappen. Muziek op festivals en in kroegen staat vaak zo hard dat veel studenten tegenwoordig last hebben van blijvende gehoorschade. Om ervoor te zorgen dat jullie deze vervelende blijvende schade kunnen voorkomen, wordt er op de maandag naast het samen naar huis gaan, aandacht geschonken aan de preventie van gehoorschade.

DINSDAG: ACTIEF EN BETROKKEN

Als nieuwe student komt er een hoop op je af en zijn er veel mogelijkheden om naast je studie activiteiten te ondernemen. Zo kun je je bij een studie- of studentenvereniging aansluiten, een nieuwe sport beoefenen, maar ook bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen of een baantje nemen. Deze activiteiten dragen bij aan je persoonlijke ontwikkeling, maar nemen ook tijd in beslag, net als je studie en vrienden. Op dinsdag, tijdens het evenement KEI-conference: Game On, wordt belicht wat er mogelijk is aan extracurriculaire activiteiten, evenals de voordelen hiervan. Ook wordt er aandacht besteed aan het maken van keuzes en hoe je een balans vindt in alles wat je doet.

WOENSDAG: GEZONDE STUDENT

Op woensdag wordt er aandacht besteedt aan alle aspecten van gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Tussen het studeren en alle feestjes door is het belangrijk om goed voor je lichaam te blijven zorgen, bijvoorbeeld door te sporten en gezond te eten. Op het evenement Sportplaza kun je op woensdag alle sportverenigingen zien waar je als student actief kunt worden. Daarnaast is mentale gezondheid ook erg belangrijk. Het studentenleven kan gepaard gaan met stress of depressieve gevoelens, bijvoorbeeld door een drukke agenda of juist door eenzaamheid. Het is belangrijk om ook je mentale gezondheid op peil te houden door bijvoorbeeld te praten over waar je mee zit. Op Sportplaza zijn er ook partijen aanwezig die zich bezighouden met de mentale gezondheid.

DONDERDAG: STADJER & STUDENT

De relatie tussen Stadjers en studenten is een thema dat al jaren erg belangrijk is in Groningen. Met ruim 55.000 studenten lijkt het soms alsof we de enigen in de stad zijn. Groningen heeft echter ook andere inwoners natuurlijk, zij worden liefkozend Stadjers genoemd. Om de band tussen Stadjers en studenten aan te halen, zijn de Stadjers ook welkom op een aantal KEI-evenementen. Zo wordt er op de dinsdag samen gezongen op het grootste meezingevenement van Europa: de Night of the Songs op de Grote Markt. Op de donderdag kan er samen gedanst worden op het Backyard Beats: Open Air Festival en zullen we ‘s avonds samen genieten van een film op de Vismarkt. Het goede doel van de KEI-week zal daarnaast ook bij de Stadjers onder de aandacht gebracht worden om samen iets te doen voor het goede doel van dit jaar.

VRIJDAG: SEKS, DRUGS & ALCOHOL

Als student kom je in aanraking met vele verleidingen. Om te zorgen voor een verantwoordelijke omgang met deze verleidingen is het belangrijk om je hier al vroeg over in te lichten. Love, Lust & Lounge is een evenement op de vrijdag dat gefocust is op informatie verstrekken over dit thema. Hier zullen leuke en interactieve workshops en lezingen worden gegeven in Pathé Groningen.