Blogs

Sophie (2018) – Directeur Acquisitie

Zoals voor de meeste studenten begon ook mijn studententijd met de KEI-week. Ik kwam zelf uit Groningen en had dus het gevoel dat ik de stad al redelijk kende. Toch ging er een wereld voor me open tijdens de KEI-week, toen ik erachter kwam wat de stad allemaal voor studenten te bieden had. Er waren zoveel meer dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Voor mij was dit dan ook de perfecte start van mijn studentenleven. Ik had een erg leuk KEI-groepje en ik heb er zelfs een goeie vriendin aan overgehouden. Met haar besloot ik het jaar daarna KEI-leider te worden. Het was ontzettend leuk om de nieuwe studenten de stad te laten zien en alles te vertellen over het fantastische studentenleven in Groningen.

In de organisatie achter de KEI-week was ik vanaf het eerste jaar al geïnteresseerd. Wat leek me dat gaaf om te doen! Toen wist ik natuurlijk niet dat er 7 studenten een jaar lang bezig zijn met de organisatie van deze leuke week. Om wat meer te weten te komen over de organisatie besloot ik om een jaartje mee te helpen. Het leek me leuk om de week eens vanuit de kant van de organisatie te bekijken, maar ook om een beter beeld te krijgen van wat het Dagelijks Bestuur allemaal deed. Zo solliciteerde ik voor het PROMO-team. Doordat het PROMO-team al vanaf januari actief is, leer je het Dagelijks Bestuur al in een vroeg stadium kennen. Zo kreeg ik een goed beeld van wat zij deden en wat de verschillende functies allemaal inhielden. In eerste instantie ging mijn interesse met name uit naar de functie Directeur Evenementen, omdat ik me daar het beste wat bij kon voorstellen. Toen ik wat beter een beeld kreeg van de overige functies, kwam ik erachter dat Directeur Acquisitie mij ook erg leuk leek! Nadat ik met een aantal van het Dagelijks Bestuur een kopje koffie had gedronken, wist ik het zeker: ik wil solliciteren voor het KEI-bestuur van 2018.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik schreef een brief, werd uitgenodigd op gesprek en mocht vervolgens door naar de tweede ronde.  Na deze spannende sollicitatieperiode werd ik eindelijk gebeld: Gefeliciteerd, jij bent de nieuwe Directeur Acquisitie in het Dagelijks Bestuur 2018! De tijd die toen aanbrak was ontzettend leuk. Het was een combinatie van veel sociale activiteiten om je bestuur goed te leren kennen, en inwerksessies met je voorganger. Voor mij betekende dat met name kennis maken met een aantal (grote) partners. Vanaf 1 december is het dan officieel en sta jij met 6 anderen aan het roer van de organisatie!

In het begin is dat heel onwennig. Die eerste dag zit je op kantoor met z’n allen en denk je: en nu?! De eerste tijd bestaat dan ook nog uit veel inlezen en uitzoeken hoe dingen eerdere jaren gedaan zijn. Al snel vond ik mijn draai en begon ik met het opstellen van het acquisitietarget. Na wat rekenen kwam er een getal uit dat ik dit jaar moest gaan binnenhalen. Dit beslaat ongeveer 35% van de totale begroting van de KEI-week. Dat was dus een grote uitdaging! Vervolgens kon het echte werk beginnen en zocht ik contact met vele verschillende bedrijven. De KEI-week is een mooie kans voor bedrijven om eerstejaarsstudenten kennis te laten maken met hun naam, dus er is al snel interesse. Hierdoor breid je je netwerk snel uit en kom je in contact met vele interessante organisaties. Ik vond het een erg leerzame uitdaging om samen met hun te kijken naar hoe zij het beste hun bedrijf op de kaart konden zetten voor studenten. Het is zeker leuk om mee te denken en samen tot een goeie deal te komen, waar beide partijen tevreden mee zijn. Acquireren is je grootste taak en daarvoor ben je veel aan het bellen, mailen en ga je op afspraak. Je moet houden van deze uitdaging, maar het geeft ook een ontzettend voldaan gevoel als je een mooie deal gesloten hebt en uiteindelijk je target haalt!

Acquireren is echter niet het enige wat je doet als Directeur Acquisitie. Ik was ook verantwoordelijk voor de bestelling van alle KEI-tasjes en kleding voor de vrijwilligers, de bier- en frisbestelling en 4 evenementen: de KEI-picknick, de Kroegentocht, de Film op de Vismarkt en de Afterparty. Hierdoor heb je genoeg variatie in je functie. De evenementen bestaan vaak grotendeels uit contact met een commerciële externe partij. Dat is dan ook de reden dat deze evenementen onder het takenpakket vallen van de Directeur Acquisitie. Als Directeur Acquisitie ben je namelijk hét aanspreekpunt voor externe (commerciële) partijen.

Op het moment van schrijven is de KEI-week 3 weken geleden. Het was absoluut een fantastische week en het was het harde werken van de afgelopen maanden dubbel en dwars waard! Het is heel vet om te zien waar je het allemaal voor hebt gedaan. In de KEI-week ben je als Directeur Acquisitie aanspreekpunt voor de commerciële partijen die aanwezig zijn. Zo is de informatiemarkt op maandag bijvoorbeeld een plek waar veel partners een stand hebben gekocht. Mochten zij last minute nog vragen hebben, zullen ze jou bellen voor een antwoord. Daarnaast ben je in de KEI-week natuurlijk bezig met je eigen evenementen.

Nu de KEI-week voorbij is, zijn we vooral druk bezig met evalueren. Komende maanden zullen we de KEI-week evaluatie schrijven, de beleidsevaluatie en het overdrachtsdocument voor de opvolgers. Ook zal ik gaan evalueren met grote partners over afgelopen KEI-week. Daarnaast zal de komende periode ook veel bestaan uit sociale activiteiten. Dit is een erg leuke toevoeging aan je bestuursjaar. Je wordt voor ontzettend veel borrels, openingen, beurzen en overige bijeenkomsten uitgenodigd, waar je heel veel mensen leert kennen. Dit geeft je netwerk een enorme boost! Wat dat betreft is KEI-bestuur een hele goeie combinatie tussen hard werken en sociale activiteiten. Ik zie het dan ook als een goeie toevoeging aan je studententijd, omdat je praktijkervaring opdoet en heel veel nieuwe mensen leert kennen. Dit doe je in een team van 7 ambitieuze studenten die allemaal zin hebben in een geweldige week organiseren!

Ik hoop dat ik je door deze blog enthousiast of nieuwsgierig heb kunnen maken voor een jaar in het KEI-bestuur. Mocht je vragen hebben over mijn functie of algemene vragen, stuur mij dan een berichtje. Ik hou erg van koffie, dus drink graag een kopje met je en vertel je alles wat je wilt weten!

 

Willem-Jan (2018) – Directeur Evenementen II

De KEI-week; een begrip in studentenstad Groningen. Vraag aan een willekeurige student of hij bekend is met de KEI-week is en het antwoord zal gegarandeerd ‘ja’ zijn. Vaak wordt dit antwoord gevolgd door een uitgebreid verhaal over wat zijn KEI-week zo uniek maakt. Uiteindelijk komt het vaak op hetzelfde neer: ‘Een enorm leuk groepje dat de hele week bij elkaar bleef door de fantastische KEI-papa en KEI-mama. Opeens kwam er halverwege een gekke KEI-oom bij die de groep nog eens op sleeptouw nam en zorgde dat iedereen bij het Eindfeest ook daadwerkelijk tot het einde bleef!’

Dit geldt natuurlijk ook voor mij. In vijf dagen heb ik in een noodgang Groningen en haar studentenleven leren kennen. Naast het feit dat je dit samen meemaakt, zet je ook een eerste grote stap naar hoe jouw studententijd eruit gaat zien. Want je komt natuurlijk niet alléén voor je studie naar Groningen. Er zijn zoveel dingen naast je studie die je studententijd compleet maken.

Vrij impulsief schreef ik me in voor een studentenvereniging en hospiteerde ik bij een huis van diezelfde vereniging. Hier kwam ik voor het eerst met het KEI-bestuur in aanraking. Een huisgenoot was destijds Penningmeester en kon niet ophouden over hoe leuk haar bestuursjaar wel niet was. Jong en onbezonnen dat ik was gingen die verhalen het ene oor in en het andere oor uit. Een eerstejaars heeft natuurlijk helemaal geen boodschap aan een bestuursjaar. Maar of ik het nou wilde of niet, het zaadje was geplant.

Na mijn propedeuse met de hakken over de sloot behaald te hebben, kwam mijn studie op een (nog) lager pitje. Wél werd ik actief in meerdere commissies die met name betrekking hadden op buitenevenementen. Op die manier kon ik die 25 punten aan het einde van mijn tweede jaar nog enigszins verdedigen ten overstaande van mijn ouders, ‘maar ik heb best veel naast mijn studie gedaan, hoor!’.

Na een derde jaar van hetzelfde werd het toch tijd om wat serieuzer te worden. Dus besloot ik een bestuursjaar te gaan doen. Met de ervaringen uit vorige commissies en de goede herinnering aan het zijn van zowel KEI-loper als KEI-leider was het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI een logische keuze. Braaf een week voor het sluiten van de sollicitatiedeadline mijn motivatiebrief en cv opgestuurd. Daarna was het hopen op een uitnodiging. Die kwam en twee pittige sollicitatieronden verder was daar het verlossende telefoontje. Ik ga de KEI-week van 2018 organiseren!

Na een intense, maar erg leuke, inwerkperiode werden we ingehamerd en mochten we vanaf december beginnen met de organisatie van de KEI-week. Het bestuursjaar begon met veel inlezen, brainstormen en contacten leggen. Vervolgens ga je met het hele Bestuur het beleid schrijven. Hierin bepaal je wat de speerpunten van het jaar zijn en welke veranderingen er gaan plaatsvinden ten opzichte van voorgaande jaren. Voor ons was het feit dat de we de 50ste KEI-week mochten organiseren een erg leuke bijkomstigheid.

Daarna was het zaak om alles wat je samen bedacht hebt invulling te geven en uit te voeren. Als Directeur Evenementen II ben je samen met de Directeur Evenementen I onder andere bezig met het ontwerpen van de podia, het maken van de plattegronden en het vastleggen van artiesten. Dit doe je samen met andere bedrijven die al jaren ervaring hebben met de KEI-week. Op dit moment zijn we bezig met de vergunningsaanvraag om uiteindelijk groen licht te krijgen van de gemeentelijke instanties. Daarnaast zijn er zeven Event Managers bijgekomen die helpen bij de organisatie. Zij vormen een hechte groep met het Dagelijks Bestuur en blijken onmisbaar te zijn om een goede KEI-week neer te zetten.

Tijdens de KEI-week zelf ben je eindverantwoordelijk voor jouw evenementen en wordt er van je verwacht dat je stressbestendig bent en in creatieve oplossingen denkt. Vaak moet je improviseren om alle problemen op te lossen en het evenement een succes te laten worden.

Nog maar twee maanden en dan is het al zover. Er is nog genoeg te doen, maar ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in! Wil jij volgend jaar de grootste introductieweek van Europa organiseren? Solliciteer dan voor 24 september 2018, 18:00 uur. Als je vragen hebt over een bepaalde functie, neem dan vooral contact op om eens een kopje koffie te drinken.

 

Jeanne (2017) – Directeur Evenementen II

Een van de grootste redenen waarom ik heb gesolliciteerd voor het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI was uiteraard mijn grote affiniteit met de KEI-week. Mijn KEI-week als KEI-loper zal ik nooit meer vergeten: samen met een vriendinnetje werd ik in een leuke, gezellige groep geplaatst die de hele KEI-week samenbleef. Onder de leiding van 2 KEI-papa’s en wel 4 KEI-ooms ging ik voor het eerst het nachtleven van Groningen onveilig maken. Ik vond het fantastisch: alle evenementen, alle verenigingen en alle nieuwe gezichten.

De jaren daarna ben ik daarom ook altijd in de stad gebleven om de KEI-week wederom mee te maken. Uiteraard was mijn KEI-week als KEI-mama minstens zo leuk was. Het is leuk om deze leuke studentenstad te laten zien aan de eerstejaars studenten. Het is leuk om te laten zien wat Groningen allemaal te bieden heeft en het grote contrast binnen deze stad aan te stippen: hoewel er duizenden mogelijkheden zijn om naast je studie actief te worden, liggen alle faciliteiten op een steenworpafstand en woont iedereen dichtbij. Je kunt vast mijn enthousiasme begrijpen voor deze studentenstad en daarom nog wel beter begrijpen waarom ik wilde solliciteren voor het KEI-bestuur. Het leek me fantastisch om degene te zijn achter de KEI-week, de week dat alle ouderejaars weer naar de stad trekken om de nieuwe studenten welkom te heten.

Ik ben Directeur Evenementen II geworden en ik houd mij dus nu al bijna een half jaar bezig met de organisatie van de volgende evenementen: The Grand Opening, de KEI-parade, More to Explore, Open Air Festival, Love, Lust & Lounge en het Eindfeest. Deze evenementen ken ik inmiddels goed, maar daarvoor moet je je aan het begin van het jaar eerst goed inlezen. Je leest alle notities, evaluaties en draaiboeken om te kijken hoe ze het voorgaande jaren hebben aangepakt en geeft er vervolgens je eigen draai aan. Je brainstormt over de artiesten en de aankleding, maar waar je in eerste instantie niet aan denkt zijn de wat minder ‘ sexy’ taakjes: hoeveel containers, dranghekken, bouwhekken heb je per evenement nodig? Momenteel zijn we druk met de materialen en de draaiboeken van de KEI-week en begint alles dus echt concreet te worden. Je krijgt steeds beter inzicht in je bezigheden tijdens de KEI-week. Samen met de Event Managers duik je nu helemaal in de details: die partij kan daar niet staan want daar zit geen stopcontact, waar laat de EVENT-crew zijn spullen als de KEI-parade bezig is? Het zijn allemaal zaken waarvan je eerst niet kon realiseren dat je je er mee bezig moest houden, maar nu in dit vergevorderde stadium moet dat zeker! Maar dat maakt het alleen maar leuk: samen met alle partijen waar je al een jaar mee samen werkt: de podiumbouwer, technici van het licht en geluid en de decorateur ga je de afrondende fase in, spannend! In de KEI-week zelf ben je aanwezig om je evenement en leid je samen met de Event Managers alles in goede banen. Je raakt helemaal op elkaar in gespeeld en zet een week vol evenementen neer!

Ik kan niet wachten tot de KEI-week en kijk er naar uit om de eerstejaars studenten een hartelijke welkom te geven in de mooiste studentenstad van Nederland.

 

Daan (2017) – Voorzitter

“KEI-bestuur doen betekent een perfecte combinatie van ervaring opdoen en gezelligheid”

Ik weet nog goed toen ik in 2013 net in Groningen kwam wonen en de KEI-week ging lopen. Ik had ondanks mijn oudere broers die ook in Groningen studeerden geen idee wat me precies te wachten stond. Ik liep vooral de KEI-week om nieuwe mensen te leren kennen. Dat is gelukt en het bleek een fantastische week te zijn. Naast nieuwe mensen kwam ik in die week ook in aanraking met het feit dat dit grote evenement geheel door studenten werd georganiseerd. Vanaf dat moment wist ik het zeker: ik wil ook de KEI-week organiseren.

Ik ben al vanaf jongs af aan geïnteresseerd in de organisatie achter grote evenementen. Wanneer ik naar een concert of feest ging, was ik altijd aan het nadenken over wat er op dat moment en voorafgaand aan het evenement achter de schermen zou gebeuren. En wanneer er op de basisschool of middelbare school dingen georganiseerd moesten worden, was ik er altijd als de kippen bij om de organisatie op mij te nemen. Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in de organisatie binnen bedrijven. Dat is ook de reden dat ik Bedrijfskunde ben gaan studeren. Die Bachelor heb ik vorig jaar afgerond en nu ben ik dus een jaar bezig om praktijkervaring op te doen op het gebied van zowel organiseren als besturen. Kortom, dit bestuur brengt voor mij twee heel interessante werelden bij elkaar.

Die praktijkervaring vind ik heel erg belangrijk. De studie Bedrijfskunde is namelijk heel erg theoretisch (veel universitaire studies zijn dat overigens) en dat terwijl je later veel praktischer aan het werk zal zijn. Mensenkennis, professionele organisatie, efficiënt plannen en samenwerken met verschillende partners, allemaal dingen waarmee je in aanraking komt in je bestuursjaar en die later erg waardevol kunnen zijn.

Daarnaast zit je natuurlijk in een unieke situatie die je later niet snel meer mee zult maken. In welke andere situatie in je leven word je anders samen met zes wildvreemde mensen bij elkaar gezet en ben je ineens met zeven man zonder evenementenervaring verantwoordelijk voor een evenement met ruim 6000 man?! Hoe gaat dat goed vraag je je dan af. Gelukkig is er een goede overdracht en werk je met allemaal hele enthousiaste en capabele mensen. Je wordt daarnaast een ontzettend hechte groep, omdat je urenlang samen op kantoor zit, vaak samen eet, samen op stap gaat en zelfs samen op vakantie gaat. Je maakt vrienden voor het leven waarmee je door weer en wind zeker weten een fantastische KEI-week gaat neerzetten.

Het leukste aan Voorzitter zijn is dat je met alle andere functies in aanraking komt. Je houdt de helikopterview en helpt waar dat nodig is. Op deze manier krijg je van alle functies een beetje mee. Verder vind ik de verantwoordelijkheid voor de veiligheid in de KEI-week heel leerzaam en is het contact onderhouden met externe partijen erg leuk om te doen. Je hebt daardoor veel afspraken met verschillende personen en dat maakt je werkdag dynamisch.

Het leukste aan dit bestuur vind ik de goede afwisseling tussen professionaliteit en gezelligheid. KEI-bestuur doen betekent namelijk een perfecte combinatie van ervaring opdoen en gezelligheid. Aan de ene kant is Stichting KEI erg professioneel en leer je met veel serieuze partners en bedrijfsprocessen omgaan. Aan de andere kant blijft het een organisatie die geleid wordt door studenten. Daardoor blijf je actief in de studentenwereld en zijn er genoeg sociale activiteiten.

Een bestuursdip ken ik niet in het KEI-bestuur, want je werkt echt naar een enorme climax toe: die ene week waar alles om draait. Het jaar wordt steeds intenser en drukker naarmate de KEI-week dichterbij komt en dat maakt het juist zo ontzettend leuk!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Hoeveel kost de KEI-week?

Een ticket voor de KEI-week kost in de voorinschrijving €39,50,-. Daarmee is de KEI-week de goedkoopste introductieweek van Nederland!

 

Waar kan ik me inschrijven voor de KEI-week?

Vanaf medio mei is mogelijk om je in te schrijven voor de KEI-week 2021. Klik hiervoor op de knop ‘inschrijven’ in het hoofdmenu. Je kunt je ook nog inschrijven tijdens de KEI-week zelf via de website.

Word ik met studiegenoten in een KEI-groepje geplaatst?

We proberen in ieder KEI-groepje twee studenten met dezelfde studie te plaatsen. Dit kunnen we helaas niet garanderen. Omdat de KEI-week een algemene introductieweek is hebben we er voor gekozen de groepsindeling te baseren op interesse. Daarnaast organiseren studies vaak een eigen introductieperiode in de eerste week van je studie, waardoor je je studiegenoten snel genoeg zult leren kennen!

Tot wanneer kan ik mij inschrijven voor de KEI-week?

De inschrijving blijft online geopend tot en met vrijdag 13 augustus. Om zeker te zijn van plaatsing in een KEI-groepje raden we je aan om je uiterlijk de vrijdag voor de KEI-week, 13 augustus 18:00 uur, in te schrijven.

Kan ik na mijn inschrijving nog annuleren of mijn geld terugkrijgen voor de KEI-week?

Het is niet mogelijk om af te zeggen, te annuleren of je geld terug te krijgen wanneer je je hebt ingeschreven voor de KEI-week. 

Ik heb een functiebeperking, kan ik meedoen aan de KEI-week?

Dat kan zeker. We streven ernaar om de KEI-week voor iedereen toegankelijk te maken. Op het aanmeldformulier kun je aangeven dat je een functiebeperking hebt en deze specificeren. Verder kun je ook aangeven of je in een groepje wilt met andere mindervaliden. Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@keiweek.nl, dan nemen we contact met je op. We kijken dan samen op wat voor manier we rekening kunnen houden met jouw functiebeperking, zodat jij een fantastische week zult beleven!

“Heb je een functiebeperking en wil je graag in contact komen met studenten die dit ook hebben, neem dan vrijblijvend contact op met Wiel&Deal. Wiel&Deal streeft er naar om jongeren met een beperking te ondersteunen bij hun studentenleven en studie. Onbeperkt studeren, dat is het doel.”

Hoofdsponsor: