KEI-bestuur

Interesse in het KEI-bestuur? Lees hieronder alles over de KEI-week, het bestuursjaar en de verschillende functies. Wil je meer informatie? Mail naar wervingenpromotie@keiweek.nl om het informatiepakket aan te vragen.

Het Dagelijks Bestuur (de officiële naam van het KEI-bestuur) is een team van zeven studenten dat een jaar lang fulltime bezig is met de organisatie van de KEI-week. Dit bestuursjaar loopt van 1 september tot 1 september.  Deze tijd is ook echt wel nodig, want het is niet niks om een vijfdaags evenement voor ruim 5.000 eerstejaars en 1.000 ouderejaars studenten neer te zetten. Als KEI-bestuur leer je Groningen en al haar organisaties van binnen en van buiten kennen, werk je samen met een ambitieus en enthousiast team, kom je in aanraking met veel grote bedrijven, heb je intensief contact met de verschillende hogescholen en de universiteit en nog wel het allermooiste: je geeft ruim 5.000 man een onvergetelijk begin van hun studententijd.

Doordat het Dagelijks Bestuur elk jaar wisselt blijft de organisatie dynamisch en krijgt elk bestuur de kans om de introductieweek haar eigen invulling te geven. Zo heeft de KEI-week elk jaar een ander thema, een andere uitstraling en is de invulling van de verschillende evenementen elk jaar weer geoptimaliseerd. Dit bestuursjaar draait dus echt om ambitie, enthousiasme en creativiteit.

Om een fantastische KEI-week neer te zetten moet het bestuur onder andere evenementen bedenken en organiseren, sponsoren zoeken en daarnaast honderden vrijwilligers werven. Bovendien moet het bestuur zoveel mogelijk KEI-lopers werven en de contacten onderhouden met verenigingen en andere organisaties die zich met studenten bezighouden.

Overzicht van tijdsbesteding

Een KEI-bestuursjaar duurt officieel één jaar.  Een bestuursjaar bij Stichting KEI is van 1 september tot 1 september. Voorafgaand aan het KEI-jaar is er een overdrachtsperiode waarin zoveel mogelijk kennis overgedragen wordt en waarin je vooral je eigen nieuwe bestuur goed leert kennen. Dit begint eind juni. Zo kan je op 1 september goed beginnen aan je KEI-jaar!

Omdat je gekozen hebt voor een jaar KEI-bestuur wordt er van je verwacht dat Stichting KEI op nummer één komt te staan in je prioriteitenlijstje. Stichting KEI mag niet te lijden hebben onder andere activiteiten. Dit is iets om rekening mee te houden voordat je besluit te solliciteren voor een functie in het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI.

De afgelopen jaren leren dat er tot januari een relatief rustige periode is waarin je zo’n dertig à veertig uur per week met de KEI-week bezig bent. Op de Voorzitter en Directeur Werving & Promotie na kun je rustig opstarten in je functie. Je bent dan vooral bezig met het inlezen, het beleid opstellen en elkaar leren kennen. Dit aantal uur is exclusief de inwerkperiode, kennismaking met externe partijen, borrels en andere (vele) sociale activiteiten. Er is op dat moment dus nog tijd voor studie maar veel colleges en practica zitten er niet in.

De periode van februari tot juni is een periode waarin de opbouw naar de KEI-week voelbaar wordt. Je bouwt toe naar een werkweek van ruim veertig uur met soms pieken of dalen, afhankelijk van je functie en de taken die je in een periode moet doen. Vanaf mei wordt het KEI-bestuur ondersteund door zeven Event Managers, waardoor je ineens met een team van veertien mensen hard aan de slag gaat met alle voorbereidingen. Vanaf juli tot de KEI-week ben je zestig uur per week of meer bezig. Tijdens de KEI-week ben je natuurlijk vijf dagen 24/7 actief.

Na de KEI-week valt de grootste druk weg. Natuurlijk moet de KEI-week nog wel geëvalueerd worden. In september zul jij samen met je bestuursgenoten de KEI-week en het beleid moeten evalueren. Dit kan naast je studie en/of andere bezigheden. Vanaf september pakt het nieuwe bestuur de overige taken op.

 

Overzicht van vergoedingen

Als je besluit een jaar KEI-bestuur te gaan doen, brengt dit natuurlijk een aantal kosten en baten met zich mee: ten eerste moet er een jaar collegegeld (€2.060) betaald worden aan de onderwijsinstelling waar je staat ingeschreven. Dit zijn dezelfde kosten als voor een normaal studiejaar. Onder bepaalde voorwaarden is collegegeldvrij besturen overigens wel mogelijk.* Daarnaast is er het mogelijk om een bestuursbeurs van ruim €4.000,- aan te vragen mits je hiervoor in aanmerking komt.*

Overige kosten die een bestuursjaar met zich meebrengen zijn kosten voor de aanschaf van een pak (deze dien je te dragen bij officiële gelegenheden en borrels). Verder zijn kosten voor lunches en etentjes voor eigen rekening.

Stichting KEI financiert gelukkig ook het één en ander voor haar bestuursleden, waaronder een aantal weekenden (twee overdrachts-weekenden, het beleidsweekend en het LOCI-weekend, waarin je kennismaakt met alle besturen van alle introductieweken van Nederland), bestuurskleding, de telefoonkosten tijdens de KEI-week en eventuele reiskosten gedurende het bestuursjaar.

Wij raden je aan om goed na te denken over de nieuwe regelingen van de overheid en de universiteit en dit vooral mee te nemen in je beslissing. Het enige dat wij kunnen zeggen is dat dit jaar zich later zeker terugverdient. Heel veel ervaring, een goede aantekening op je cv en een groot netwerk  waar je zeker later in je carrière veel aan zult hebben. Daarnaast is het natuurlijk vooral een ontzettend leuk jaar!

* Voor meer informatie: vraag naar de mogelijkheden.

Meer weten?

Wil je meer weten over het KEI-bestuur? Lees dan hieronder verder, lees de blogs of volg ons via InstagramTwitterSnapchat of Facebook.

 

Lijkt jou het leuk om volgend jaar de KEI-week te organiseren? Neem dan contact op met onze Directeur Werving en Promotie via wervingenpromotie@keiweek.nl en vraag een informatiepakket aan!

 

Ben je geïnteresseerd in het KEI-bestuur van 2023, maar heb je nog vragen? In 2022 zullen er een aantal informatieavonden plaatsvinden. Hier zal het huidige Dagelijks Bestuur informatie geven over de verschillende functies, hoe het bestuursjaar er ongeveer uit zal komen te zien en kun jij al je vragen stellen. De data van de infoavonden volgen nog.

Voor 2022 zijn de volgende studenten aangesteld in het Dagelijks Bestuur:

Voorzitter: Lars Eltingh (voorzitter@keiweek.nl)

“Als Voorzitter van het Dagelijks bestuur ben je een jaar lang het gezicht van Stichting KEI! Je houdt contact met de Gemeente Groningen, de onderwijsinstellingen, de studentenverenigingen en de media. Dit is een enorm leuke en spannende taak. Neem als voorbeeld het feit dat je eindverantwoordelijke bent voor de veiligheid tijdens de KEI-week en hier dus goed voorbereid moet zijn op allerlei situaties. Daarnaast ben je als Voorzitter van het Dagelijks Bestuur verantwoordelijk voor heel veel verschillende dingen. Je taak is namelijk om je bestuursgenoten zo goed mogelijk te ondersteunen, waarbij je de voortgang coördineert, het overzicht houdt en zorgt dat alle deadlines worden gehaald. Omdat je veel met andere functies samenwerkt is je functie heel divers, waardoor je de kans krijgt om jezelf op verschillende fronten te ontwikkelen!”

Secretaris: Eva Kraaijeveld (secretaris@keiweek.nl)

Als Secretaris van Stichting KEI heb je een enorm divers takenpakket. Dit is ook direct wat de functie enorm leuk maakt! Wanneer iemand in contact wil komen met Stichting KEI, ben jij het eerste aanspreekpunt. Je maakt notulen bij vergaderingen en beantwoord zowel de mail als de telefoon. Dit maakt dat je dagelijks contact hebt met allerlei verschillende mensen en partijen. Verder ben je ook verantwoordelijk voor alle crews waar Stichting KEI over beschikt. Zonder deze crews is er geen KEI-week en dit maakt dat het een hele belangrijke taak is om te zorgen dat zij zich op hun plek voelen. Daarnaast stuur je de Event Managers binnen Stichting KEI aan en zorg je ervoor dat zij samen met het Dagelijks Bestuur een hecht team worden. Tot slot is de functie ook enorm creatief! Zo krijg je alle ruimte om de KEI-magazines in te vullen. Kortom, je hebt als Secretaris een hele diverse functie, veel verschillende verantwoordelijkheden én je bent onderdeel van een hele leuke organisatie!

Penningmeester: Michelle van de Graaf (penningmeester@keiweek.nl)

“Als Penningmeester van Stichting KEI krijg je veel verantwoordelijkheden op je. Een jaar lang waak je over een groot budget en regel je alle zaken die hierbij komen kijken. In het begin van het jaar stel je dan ook de begroting op, deze begroting vervult als het goed is de meeste wensen van je bestuursgenoten en jezelf. De rest van het jaar bewaak je deze begroting en pas je dingen aan indien nodig. Verder regel je alle bankzaken zodat Stichting KEI op rolletjes blijft lopen. Daarnaast ben je erg betrokken bij je mede bestuursgenoten omdat je aanwezig bent bij contractbesprekingen en onderhandelingen. Ook is het mogelijk om andere taken op te pakken die je leuk vindt, wat deze functie mega divers en interessant maakt!”

Directeur Acquisitie: Eline de Flines (acquisitie@keiweek.nl)

“35% van de totale begroting bestaat uit acquisitie inkomsten. Hier ben jij als Directeur Acquisitie verantwoordelijk voor. Dit is elk jaar weer een hele uitdaging! Je gaat daarvoor met ontzettend veel organisaties in gesprek, waarin je gaat kijken naar wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Naast het sluiten van deals onderhoud je ook het contact met alle andere commerciële partijen, regelen je de KEI-tasjes, alle KEI-kleding, de bier- en frisleveranciers en ben je verantwoordelijk voor vier evenementen: de KEI-picknick, de Kroegentocht, Film op de Vismarkt en de Afterparty.”

Directeur Werving en Promotie: Rinske Heuker (wervingenpromotie@keiweek.nl)

“Als Directeur Werving & Promotie ben jij verantwoordelijk voor alle marketing en promotie van de KEI-week. Een groot onderdeel hiervan is ontwerpen van het logo en de huisstijl die je gedurende het jaar overal zal tegenkomen. Daarnaast beheer jij het format en de content van de website, de applicatie en alle socials. Ten slotte werf jij in principe iedereen die bij Stichting KEI betrokken is, van KEI-loper tot Dagelijks Bestuur. Tijdens de KEI-week is de Directeur Werving & Promotie ook verantwoordelijk voor het eerste evenement van de week, namelijk de Daginschrijving. Tijdens dit jaar leer je strategisch nadenken over je het best je doelgroep kan bereiken en ben je tegelijkertijd erg creatief bezig. Kortom, een super toffe en diverse functie!”

Directeur Evenementen I: Jeanne Borst (evenementen1@keiweek.nl)

“Zonder evenementen geen KEI-week! Als Directeur Evenementen plan jij de hele week in en zorg je dat alle evenementen op het juiste moment kunnen pieken. Je hebt contact met enorm veel verschillende partijen en probeert gedurende het hele jaar met zo veel mogelijk creativiteit een zo geslaagd mogelijke KEI-week neer te zetten. Op deze manier leer je ontzettend goed samenwerken, communiceren, en vooral plannen. Tijdens de KEI-week kan je dan uitgebreid genieten van de evenementen die jij hebt neergezet. Een betere beloning voor je harde werk is er niet!!”

Directeur Evenementen II: Eva van der Hulst (evenementen2@keiweek.nl)

“De beide Directeuren Evenementen werken veel samen en zijn voornamelijk bezig met de invulling van de KEI-week. Je denkt creatief na over de invulling van evenementen, variërend van locaties tot artiesten en hoe de podia eruit zien. Hiervoor ben je in contact met verschillende partijen, wat de functie erg afwisselend en uitdagend maakt. Als Directeur Evenementen is er veel ruimte om je organisatorische vaardigheden te ontwikkelen en leer je daarnaast goed samenwerken, communiceren en plannen. Tijdens de KEI-week zelf kun je uiteindelijk genieten van alle evenementen die je hebt neergezet!”

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Word ik met studiegenoten in een KEI-groepje geplaatst?

We proberen in ieder KEI-groepje twee studenten met dezelfde studie te plaatsen. Dit kunnen we helaas niet garanderen. Omdat de KEI-week een algemene introductieweek is hebben we er voor gekozen de groepsindeling te baseren op interesse. Daarnaast organiseren studies vaak een eigen introductieperiode in de eerste week van je studie, waardoor je je studiegenoten snel genoeg zult leren kennen!

Tot wanneer kan ik mij inschrijven voor de KEI-week?

De inschrijving blijft online geopend tot en met vrijdag 13 augustus. Om zeker te zijn van plaatsing in een KEI-groepje raden we je aan om je uiterlijk de vrijdag voor de KEI-week, 13 augustus 18:00 uur, in te schrijven.

Kan ik na mijn inschrijving nog annuleren of mijn geld terugkrijgen voor de KEI-week?

Het is niet mogelijk om af te zeggen, te annuleren of je geld terug te krijgen wanneer je je hebt ingeschreven voor de KEI-week. 

Ik heb een functiebeperking, kan ik meedoen aan de KEI-week?

Dat kan zeker. We streven ernaar om de KEI-week voor iedereen toegankelijk te maken. Op het aanmeldformulier kun je aangeven dat je een functiebeperking hebt en deze specificeren. Verder kun je ook aangeven of je in een groepje wilt met andere mindervaliden. Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@keiweek.nl, dan nemen we contact met je op. We kijken dan samen op wat voor manier we rekening kunnen houden met jouw functiebeperking, zodat jij een fantastische week zult beleven!

“Heb je een functiebeperking en wil je graag in contact komen met studenten die dit ook hebben, neem dan vrijblijvend contact op met Wiel&Deal. Wiel&Deal streeft er naar om jongeren met een beperking te ondersteunen bij hun studentenleven en studie. Onbeperkt studeren, dat is het doel.”

Kan ik me samen met iemand anders inschrijven?

Ja, het is mogelijk om je met één vriend(in)  in te schrijven voor de KEI-week!

Wanneer is het KEI-pand geopend tijdens de KEI-week?

Tijdens de KEI-week heeft het KEI-pand (Pelsterstraat 23, zijstraat van de Vismarkt) de volgende openingstijden:

 

Maandag: 09.00-19.00

Dinsdag: 09.00-18.00

Woensdag: 10.00-17.00 (tot 18:00 bereikbaar via whatsapp)

Donderdag: 10.00-17.00 (tot 18:00 bereikbaar via whatsapp)

Vrijdag: 10.00-16.00 (tot 18:00 bereikbaar via whatsapp)