KEI-bestuur

BELANGRIJK: HET BESTUURSJAAR ZAL NU DUREN VAN eind SEPTEMBER TOT eind  SEPTEMBER!

Informatie avonden worden niet gegeven in verband met het Coronavirus. Houd onze social media in de gaten voor alternatieve informatie momenten.

Het Dagelijks Bestuur (de officiële naam van het KEI-bestuur) is een team van zeven studenten dat een jaar lang fulltime bezig is met de organisatie van de KEI-week. Dit bestuursjaar loopt van 1 september tot 1 september.  Deze tijd is ook echt wel nodig, want het is niet niks om een vijfdaags evenement voor ruim 5.000 eerstejaars en 1.000 ouderejaars studenten neer te zetten. Als KEI-bestuur leer je Groningen en al haar organisaties van binnen en van buiten kennen, werk je samen met een ambitieus en enthousiast team, kom je in aanraking met veel grote bedrijven, heb je intensief contact met de verschillende hogescholen en de universiteit en nog wel het allermooiste: je geeft ruim 5.000 man een onvergetelijk begin van hun studententijd.

Doordat het Dagelijks Bestuur elk jaar wisselt blijft de organisatie dynamisch en krijgt elk bestuur de kans om de introductieweek haar eigen invulling te geven. Zo heeft de KEI-week elk jaar een ander thema, een andere uitstraling en is de invulling van de verschillende evenementen elk jaar weer geoptimaliseerd. Dit bestuursjaar draait dus echt om ambitie, enthousiasme en creativiteit.

Om een fantastische KEI-week neer te zetten moet het bestuur onder andere evenementen bedenken en organiseren, sponsoren zoeken en daarnaast honderden vrijwilligers werven. Bovendien moet het bestuur zoveel mogelijk KEI-lopers werven en de contacten onderhouden met verenigingen en andere organisaties die zich met studenten bezighouden.

Overzicht van tijdsbesteding

Een KEI-bestuursjaar duurt officieel één jaar.  Een bestuursjaar bij Stichting KEI zal niet meer van 1 december tot 1 december zijn. Het zal nu van 1 september tot 1 september zijn. Voorafgaand aan het KEI-jaar is er een overdrachtsperiode waarin zoveel mogelijk kennis overgedragen wordt en waarin je vooral je eigen nieuwe bestuur goed leert kennen. Dit begint eind juni. Zo kan je op 1 september goed beginnen aan je KEI-jaar!

Omdat je gekozen hebt voor een jaar KEI-bestuur wordt er van je verwacht dat Stichting KEI op nummer één komt te staan in je prioriteitenlijstje. Stichting KEI mag niet te lijden hebben onder andere activiteiten. Dit is iets om rekening mee te houden voordat je besluit te solliciteren voor een functie in het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI.

De afgelopen jaren leren dat er tot januari een relatief rustige periode is waarin je zo’n dertig à veertig uur per week met de KEI-week bezig bent. Op de Voorzitter en Directeur Werving & Promotie na kun je rustig opstarten in je functie. Je bent dan vooral bezig met het inlezen, het beleid opstellen en elkaar leren kennen. Dit aantal uur is exclusief de inwerkperiode, kennismaking met externe partijen, borrels en andere (vele) sociale activiteiten. Er is op dat moment dus nog tijd voor studie maar veel colleges en practica zitten er niet in.

De periode van februari tot juni is een periode waarin de opbouw naar de KEI-week voelbaar wordt. Je bouwt toe naar een werkweek van ruim veertig uur met soms pieken of dalen, afhankelijk van je functie en de taken die je in een periode moet doen. Vanaf mei wordt het KEI-bestuur ondersteund door zeven Event Managers, waardoor je ineens met een team van veertien mensen hard aan de slag gaat met alle voorbereidingen. Vanaf juli tot de KEI-week ben je zestig uur per week of meer bezig. Tijdens de KEI-week ben je natuurlijk vijf dagen 24/7 actief.

Na de KEI-week valt de grootste druk weg. Natuurlijk moet de KEI-week nog wel geëvalueerd worden. In september zul jij samen met je bestuursgenoten de KEI-week en het beleid moeten evalueren. Dit kan naast je studie en/of andere bezigheden. Vanaf september pakt het nieuwe bestuur de overige taken op.

 

Overzicht van vergoedingen

Als je besluit een jaar KEI-bestuur te gaan doen, brengt dit natuurlijk een aantal kosten en baten met zich mee: ten eerste moet er een jaar collegegeld (€2.060) betaald worden aan de onderwijsinstelling waar je staat ingeschreven. Dit zijn dezelfde kosten als voor een normaal studiejaar. Onder bepaalde voorwaarden is collegegeldvrij besturen overigens wel mogelijk.* Daarnaast is er het mogelijk om een bestuursbeurs van ruim €3.000,- aan te vragen mits je hiervoor in aanmerking komt.*

Overige kosten die een bestuursjaar met zich meebrengen zijn kosten voor de aanschaf van een pak (deze dien je te dragen bij officiële gelegenheden en borrels). Verder zijn kosten voor lunches en etentjes voor eigen rekening.

Stichting KEI financiert gelukkig ook het één en ander voor haar bestuursleden, waaronder een aantal weekenden (twee overdrachts-weekenden, het beleidsweekend en het LOCI-weekend, waarin je kennismaakt met alle besturen van alle introductieweken van Nederland), bestuurskleding, de telefoonkosten tijdens de KEI-week en eventuele reiskosten gedurende het bestuursjaar.

Wij raden je aan om goed na te denken over de nieuwe regelingen van de overheid en de universiteit en dit vooral mee te nemen in je beslissing. Het enige dat wij kunnen zeggen is dat dit jaar zich later zeker terugverdient. Heel veel ervaring, een goede aantekening op je cv en een groot netwerk  waar je zeker later in je carrière veel aan zult hebben. Daarnaast is het natuurlijk vooral een ontzettend leuk jaar!

* Voor meer informatie: vraag naar de mogelijkheden.

Meer weten?

Wil je meer weten over het KEI-bestuur? Lees dan hieronder verder, lees de blogs of volg ons via InstagramTwitterSnapchat of Facebook. Lijkt jou het leuk om volgend jaar de KEI-week te organiseren? Neem dan contact op met onze Directeur Werving en Promotie via wervingenpromotie@keiweek.nl en vraag een informatiepakket aan!

Ben je geïnteresseerd in het KEI-bestuur van 2021, maar heb je nog vragen? In 2020 zullen er een aantal informatieavonden plaatsvinden. Hier zal het huidige Dagelijks Bestuur informatie geven over de verschillende functies, hoe het bestuursjaar er ongeveer uit zal komen te zien en kun jij al je vragen stellen. Houd social media en de website in de gaten voor meer informatie. 

Voor 2020 zijn de volgende studenten aangesteld in het Dagelijks Bestuur:

Voorzitter: Floris Ganzeboom (voorzitter@keiweek.nl)

“Voorzitter van het Dagelijks Bestuur is een geweldige functie! Als voorzitter van het Dagelijks Bestuur ben jij een jaar lang het gezicht van Stichting KEI. Jij bent namelijk het contactpersoon van de Gemeente Groningen, de onderwijsinstellingen, de studentenverenigingen en de media. Dit is enorm leerzaam en leuk! Aan de andere kant houd jij je als Voorzitter bezig met de voortgang en de coördinatie van het Dagelijks Bestuur. Je houdt het overzicht van alles wat er moet gebeuren en zorgt ook dat alle deadlines worden gehaald. Hierdoor werk je veel samen met de andere functies en haal jij de energie uit de vorderingen en resultaten die je als het Dagelijks Bestuur haalt. Met deze functie kun je jezelf op veel gebieden ontplooien en heb je het mooiste jaar in je studentenleven.”

Secretaris: Geja van der Wal (secretaris@keiweek.nl)

“Als Secretaris van Stichting KEI heb je een erg divers takenpakket wat de functie erg leuk maakt! Naast de secretariële taken zoals het notuleren van vergaderingen, heb je dagelijks contact met bedrijven waar Stichting KEI mee samenwerkt. Verder ben je verantwoordelijk voor alle crews vol enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor en tijdens de KEI-week. Ook de Event Managers worden door jou aangestuurd en je zorgt ervoor dat zij met het Dagelijks Bestuur een goedwerkend team worden. Daarnaast kun je al jouw creativiteit kwijt in de KEI-magazines die worden verstuurd naar alle eerstejaars studenten in Groningen. Ben je benieuwd naar deze leuke en veelzijdige functie? Ik drink graag een kopje koffie met je om je er meer over te vertellen! ”

Penningmeester: Stefan Immink (penningmeester@keiweek.nl)

“Als Penningmeester van Stichting KEI krijg je veel verantwoordelijkheden gedurende het hele jaar. In het begin van het jaar stel je de begroting op, hierbij werk je veel samen met je bestuursgenoten. Iedereen heeft namelijk bepaalde wensen waar jij rekening mee moet houden. Deze begroting houd je vervolgens het hele jaar in de gaten en pas je waar nodig aan. Ook zit je vaak bij contractbesprekingen en onderhandelingen. Verder ligt er veel ruimte om projecten op te pakken die je leuk vindt, dit maakt de functie ontzettend leuk!”

Directeur Acquisitie: Jorryt Bruijnzeels (acquisitie@keiweek.nl)

“Als Directeur Acquisitie ben je verantwoordelijk voor ongeveer 35% van de totale begroting van de KEI-week. Je hebt dus een enorme verantwoordelijkheid, wat een grote uitdaging is! Jij bent het aanspreekpunt voor alle commerciële partijen, wat betekent dat je ontzettend veel aan het mailen en bellen bent met (grote) bedrijven om de beste deals te sluiten. Hier leer je erg veel van en je netwerk krijgt een behoorlijke boost. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor vier evenementen, de KEI-kleding en de bier- en frisbestelling. Door deze verschillendet taken, heb je genoeg afwisseling in deze functie.”

Directeur Werving en Promotie: Wieger Zijlstra wervingenpromotie@keiweek.nl)

“Samen met zes andere studenten ga je samen, een jaar lang, aan de slag om de KEI-week te organiseren. Als Directeur Werving en Promotie ben jij verantwoordelijk voor de huisstijl die je overal zal gaan tegenkomen. Jij zal de website, social media, inschrijvingen en nog veel meer beheren. Directeur Werving en Promotie is ook verantwoordelijk voor de Daginschrijving, op deze dag komen alle KEI-lopers aan en zorg jij samen met vele anderen ervoor dat dit allemaal soepel verloopt. Je creatieve kant kan je volop gebruiken in deze functie, ook kan je veel leren op het gebied van ontwerpen, communicatie en samenwerken!” 

Directeur Evenementen I: Linda van de Krol (evenementen1@keiweek.nl)

“Zonder evenementen geen KEI-week! Als Directeur Evenementen plan jij de hele week in en zorg je dat alle evenementen op het juiste moment kunnen pieken. Je hebt contact met enorm veel verschillende partijen en probeert gedurende het hele jaar met zo veel mogelijk creativiteit een zo geslaagd mogelijke KEI-week neer te zetten. Op deze manier leer je ontzettend goed samenwerken, communiceren, en vooral plannen. Tijdens de KEI-week kan je dan uitgebreid genieten van de evenementen die jij hebt neergezet. Een betere beloning voor je harde werk is er niet!!”

Directeur Evenementen II: Ruben Bronsink (evenementen2@keiweek.nl)

‘’Samen met Directeur Evenementen I ben je druk met de invulling van de KEI-week. Je bent onder andere bezig met het ontwerpen van podia, het vastleggen van de artiesten en het maken van de plattegronden. Gedurende het jaar heb je veel contact met verschillende partijen, wat de functie Directeur Evenementen erg uitdagend en gevarieerd maakt. Binnen deze functie is er veel ruimte voor creativiteit, je kunt je organisatorische vaardigheden ontwikkelen en leer je om goed te plannen. Tijdens de KEI-week kan je genieten van de evenementen die je samen hebt neergezet! ‘’

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Kan ik me samen met iemand anders inschrijven?

Ja, het is mogelijk om je met één vriend(in)  in te schrijven voor de KEI-week. Zorg ervoor dat jij tijdens jouw inschrijving het mailadres opgeeft van jouw vriend(in) en dat je vriend(in) jouw mailadres opgeeft bij zijn/haar inschrijving. Let op: we kunnen jullie niet matchen als een van jullie het verkeerde e-mailadres opgeeft. Je kunt je maar met één persoon opgeven. Je kunt je dus niet met z’n drieën (of meer) opgeven.

Wanneer is het KEI-pand geopend tijdens de KEI-week?

Tijdens de KEI-week heeft het KEI-pand (Pelsterstraat 23, zijstraat van de Vismarkt) de volgende openingstijden:

 

Maandag: 09.00-19.00

Dinsdag: 09.00-18.00

Woensdag: 10.00-17.00 (tot 18:00 bereikbaar via whatsapp)

Donderdag: 10.00-17.00 (tot 18:00 bereikbaar via whatsapp)

Vrijdag: 10.00-16.00 (tot 18:00 bereikbaar via whatsapp)

Kan ik ook als tweedejaars- of ouderejaarsstudent of niet-student naar evenementen van de KEI-week?

Een aantal programmaonderdelen van de KEI-week 2020 zal openbaar beschikbaar worden. Houd hiervoor de sociale media van de KEI-week in de gaten. Als tweedejaars- of ouderejaarsstudent is het ook nog mogelijk om je in te schrijven voor de KEI-week. Hiermee krijg je toegang tot het online platform waarop de programmering van de KEI-week 2020 beschikbaar wordt gesteld.

Kan ik in een ander KEI-groepje geplaatst worden tijdens de KEI-week?

Dit kan. Als je KEI-groepje om wat voor reden dan ook echt niet bevalt kun je hiervoor contact opnemen met de PAND-crew. Je kunt hiervoor bellen (050 363 80 90), mailen (info@keiweek.nl) of Whatsappen (+31 6 4422 6680). Als je toevallig al een ander leuk groepje hebt gevonden waarbij je wilt aansluiten dan kan dit ook, maar laat het de PAND-crew dan wel even weten, zodat zij in het geval van calamiteiten weten in welk KEI-groepje jij je bevindt.

Waar kan ik slapen tijdens de KEI-week?

Dit jaar worden er vanuit Stichting KEI geen slaapplaatsen gefaciliteerd. Als je in Groningen wilt verblijven tijdens de KEI-week ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een slaapplaats. Wellicht heb je al een studentenkamer of kun je logeren bij een vriend(in).

Is de KEI-week te vergelijken met een ontgroening?

Nee, totaal niet! Je moet de KEI-week zien als iets wat heel erg leuk is om te doen en het is absoluut geen ontgroening. Eerder een week vol informatie, activiteiten en feesten. Wanneer je je inschrijft voor de KEI-week, ben je niet verplicht om naar alle evenementen toe te gaan. Jij kiest zelf uit wat jou leuk lijkt om aan mee te doen. De KEI-week is in het kort een algemene introductieweek om Groningen te leren kennen.