KEI-bestuur

Het Dagelijks Bestuur (de officiële naam van het KEI-bestuur) is een team van zeven studenten dat een jaar lang fulltime bezig is met de organisatie van de KEI-week. Dit bestuursjaar loopt van 1 december tot 30 november. Deze tijd is ook echt wel nodig, want het is niet niks om een vijfdaags evenement voor ruim 5.000 eerstejaars en 1.000 ouderejaars studenten neer te zetten. Als KEI-bestuur leer je Groningen en al haar organisaties van binnen en van buiten kennen, werk je samen met en ambitieus en enthousiast team, kom je in aanraking met veel grote bedrijven, heb je intensief contact met de verschillende hogescholen en de universiteit en nog wel het allermooiste: je geeft ruim 5.000 man een onvergetelijk begin van hun studententijd.

Doordat het Dagelijks Bestuur elk jaar wisselt blijft de organisatie dynamisch en krijgt elk bestuur de kans om de introductieweek haar eigen invulling te geven. Zo heeft de KEI-week elk jaar een ander thema, een andere uitstraling en is de invulling van de verschillende evenementen elk jaar weer geoptimaliseerd. Dit bestuursjaar draait dus echt om ambitie, enthousiasme en creativiteit.

Om een fantastische KEI-week neer te zetten moet het bestuur onder andere evenementen bedenken en organiseren, sponsoren zoeken en daarnaast honderden vrijwilligers werven. Bovendien moet het bestuur zoveel mogelijk KEI-lopers werven en de contacten onderhouden met verenigingen en andere organisaties die zich met studenten bezighouden.

Overzicht van tijdsbesteding

Een KEI-bestuursjaar duurt officieel één heel jaar: van 1 december tot en met 30 november. Voorafgaand aan het KEI-jaar is er een overdrachtsperiode waarin zoveel mogelijk kennis overgedragen wordt en waarin je vooral je eigen nieuwe bestuur goed leert kennen. Dit begint in november. Zo kan je op 1 december goed beginnen aan je KEI-jaar!

Omdat je gekozen hebt voor een jaar KEI-bestuur wordt er van je verwacht dat Stichting KEI op nummer één komt te staan in je prioriteitenlijstje. Stichting KEI mag niet te lijden hebben onder andere activiteiten. Dit is iets om rekening mee te houden voordat je besluit te solliciteren voor een functie in het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI.

De afgelopen jaren leren dat er tot januari een relatief rustige periode is waarin je zo’n dertig à veertig uur per week met de KEI-week bezig bent. Op de Voorzitter en directeur Werving & Promotie na kun je rustig opstarten in je functie. Je bent dan vooral bezig met het inlezen, het beleid opstellen en elkaar leren kennen. Dit aantal uur is exclusief de inwerkperiode, kennismaking met externe partijen, borrels en andere (vele) sociale activiteiten. Er is op dat moment dus nog tijd voor studie maar veel colleges en practica zitten er niet in.

De periode van februari tot juni is een periode waarin de opbouw naar de KEI-week voelbaar wordt. Je bouwt toe naar een werkweek van ruim veertig uur met soms pieken of dalen, afhankelijk van je functie en de taken die je in een periode moet doen. Vanaf mei wordt het KEI-bestuur ondersteund door zeven Event Managers, waardoor je ineens met een team van veertien mensen hard aan de slag gaat met alle voorbereidingen. Vanaf juli tot de KEI-week ben je zestig uur per week of meer bezig. Tijdens de KEI-week ben je natuurlijk vijf dagen 24/7 actief.

Na de KEI-week valt de grootste druk weg (de werkweek wordt langzamerhand afgebouwd naar 25 uur), maar vooral in september en oktober is er nog veel te doen. Daarnaast is dit de tijd dat je met elkaar kan en zal genieten van de KEI-week die je hebt neergezet! Na de evaluatie wordt de overdracht geschreven en is de beurt aan jou om een nieuw bestuur weer klaar te stomen voor een onvergetelijk jaar…

Overzicht van vergoedingen

Als je besluit een jaar KEI-bestuur te gaan doen, brengt dit natuurlijk een aantal kosten en baten met zich mee: ten eerste moet er een jaar collegegeld (€2.006) betaald worden aan de onderwijsinstelling waar je staat ingeschreven. Dit zijn dezelfde kosten als voor een normaal studiejaar. Onder bepaalde voorwaarden is collegegeldvrij besturen overigens wel mogelijk.* Daarnaast is er het mogelijk om een bestuursbeurs van ongeveer €4.000,- aan te vragen mits je hiervoor in aanmerking komt.*

Overige kosten die een bestuursjaar met zich meebrengen zijn kosten voor de aanschaf van een pak (deze dien je te dragen bij officiële gelegenheden en borrels). Verder zijn kosten voor lunches en etentjes voor eigen rekening.

Stichting KEI financiert gelukkig ook het één en ander voor haar bestuursleden, waaronder een aantal weekenden (twee overdrachts-weekenden, het beleidsweekend en het LOCI-weekend, waarin je kennismaakt met alle besturen van alle introductieweken van Nederland), bestuurskleding, de telefoonkosten tijdens de KEI-week en eventuele reiskosten gedurende het bestuursjaar.

Wij raden je aan om goed na te denken over de nieuwe regelingen van de overheid en de universiteit en dit vooral mee te nemen in je beslissing. Het enige dat wij kunnen zeggen is dat dit jaar zich later zeker terugverdient. Heel veel ervaring, een goede aantekening op je cv en een groot netwerk  waar je zeker later in je carrière veel aan zult hebben. Daarnaast is het natuurlijk vooral een ontzettend leuk jaar!

* Voor meer informatie: vraag naar de mogelijkheden.

Meer weten?

Wil je meer weten over het KEI-bestuur? Lees dan hieronder verder, lees de blogs of volg ons via InstagramTwitterSnapchat of Facebook. Lijkt jou het leuk om volgend jaar de KEI-week te organiseren? Neem dan contact op met onze Directeur Werving en Promotie via wervingenpromotie@keiweek.nl en vraag een informatiepakket aan!

Ben je geïnteresseerd in het KEI-bestuur van 2020, maar heb je nog vragen? In 2019 zullen er een aantal informatieavonden plaatsvinden. Hier zal het huidige Dagelijks Bestuur informatie geven over de verschillende functies, hoe het bestuursjaar er ongeveer uit zal komen te zien en kun jij al je vragen stellen. Houd social media en de website in de gaten voor meer informatie. 

Voor 2018 zijn de volgende studenten aangesteld in het Dagelijks Bestuur:

Voorzitter: Marc Boels (voorzitter@keiweek.nl)

“Voorzitter van het Dagelijks Bestuur is een geweldige functie, omdat je je met alle functies mag bezighouden. Jij hebt het overzicht van alles wat er moet gebeuren en zorgt ervoor dat alle deadlines gehaald worden. Je haalt energie uit de vorderingen en resultaten van de groep. Daarnaast ben jij de contactpersoon voor de onderwijsinstellingen, de gemeente, studentenverenigingen en de media, waardoor jij het gezicht bent van Stichting KEI. Een jaar KEI-bestuur doen is het mooiste jaar in je studentenleven, waarin je jezelf ontplooit op allerlei gebieden en vriendschappen voor het leven sluit.”

Secretaris: Heleen Laarhoven (secretaris@keiweek.nl)

“De functie van Secretaris bij Stichting KEI is zo leuk omdat je als Secretaris een erg divers takenpakket hebt. Ten eerste is de functie echt iets voor jou als je een mensenmens bent, want je hebt de hele dag door contact met allerlei verschillende partijen. Dat komt omdat je verantwoordelijk bent voor alle crews, waardoor je veel contact hebt met alle studenten die zich tijdens de KEI-week inzetten als vrijwilliger. Daarnaast heb je dagelijks telefonisch of via de mail contact met alle bedrijven waarmee Stichting KEI samenwerkt. Je creatieve kant kun je kwijt in het maken van de KEI-magazines, waarbij je heel veel vrijheid hebt. Ten slotte stuur jij de Event Managers aan die vanaf april het Dagelijks Bestuur helpen met het organiseren van de KEI-week en zorg je ervoor dat je met z’n allen een hecht team wordt. Een ontzettend veelzijdige bestuursfunctie dus! Ik drink graag een kop thee met je om je er meer over te vertellen!”

Penningmeester: Jelle Stoppelenburg (penningmeester@keiweek.nl)

“Wanneer je Penningmeester van Stichting KEI bent krijg je veel verantwoordelijkheden over het hele jaar. Op het begin van het jaar stel je de begroting op waarbij je erg veel samenwerkt met je bestuursgenoten. Iedereen heeft namelijk bepaalde wensen waar jij rekening mee moet houden. Deze begroting houd je vervolgens het hele jaar in de gaten en pas je waar nodig aan. Daarnaast zit de Penningmeester vaak bij contractbesprekingen en onderhandelingen. Als penningmeester ligt er veel ruimte om projecten op te pakken die je leuk vindt, dit maakt de functie van penningmeester ontzettend leuk!”

Directeur Acquisitie: Sophie Holwerda (acquisitie@keiweek.nl)

“Als Directeur Acquisitie ben je verantwoordelijk voor ongeveer 35% van de totale begroting van de KEI-week. Je hebt dus een enorme verantwoordelijkheid, wat een grote uitdaging is! Jij bent het aanspreekpunt voor alle commerciële partijen, wat betekent dat je ontzettend veel aan het mailen en bellen bent met (grote) bedrijven om de beste deals te sluiten. Hier leer je erg veel van en je netwerk krijgt een behoorlijke boost. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor vier evenementen, de KEI-kleding en de bier- en frisbestelling. Door deze verschillendet taken, heb je genoeg afwisseling in deze functie.”

Directeur Werving en Promotie: Laura Schut (wervingenpromotie@keiweek.nl)

“Met zeven andere studenten een jaar lang toewerken naar een week waar ruim 6.000 mensen aan meedoen is een fantastische ervaring. Om dan zelf verantwoordelijk te zijn voor de huisstijl die je overal gaat zien, de website, de inschrijvingen, alle social media en de Daginschrijving is een enorme verantwoordelijkheid, maar vooral een ontzettend leuke uitdaging. Binnen deze functie kun je je creatieve kant ontwikkelen en veel leren op het gebied van ontwerpen, organiseren, samenwerken en communicatie. Door de diversiteit van je activiteiten is geen dag hetzelfde en heb je altijd iets leuks te doen! ”

Directeur Evenementen I: Mirjam Geerts (evenementen1@keiweek.nl)

“Een jaar lang bezig zijn met het invullen van de evenementen van de KEI-week is geweldig. Je hebt contact met heel veel verschillende partijen, wat je functie heel uitdagend en gevarieerd maakt. Samen met Directeur Evenementen ll en alle partijen zal je alle evenementen tot in de puntjes uitwerken en er is veel ruimte voor creativiteit. Binnen deze functie kun je je organisatorische vaardigheden ontwikkelen en leer je om goed te plannen. Twijfel vooral niet en solliciteer voor het mooiste bestuur van studerend Groningen!”

Directeur Evenementen II: Willem-Jan Kramer (evenementen2@keiweek.nl)

‘’ Vanaf het begin ben jij als Directeuren Evenementen druk met de invulling van de KEI-week. Een jaar lang zit jij samen met directeur Evenement I om tafel met zeer diverse partijen. Het contact met al die verschillende partijen en de mogelijkheid om jouw creatieve ideeën tot uiting te laten komen maakt dit een van de allerleukste functies. Je leert in dit jaar goed plannen, organiseren en prioriteiten stellen. Ik zou zeggen: grijp deze geweldige kans en word deel van één van mooiste studentenbesturen van Groningen ‘’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Word ik met studiegenoten in een KEI-groepje geplaatst?

We proberen in ieder KEI-groepje twee studenten met dezelfde studie te plaatsen. Dit kunnen we helaas niet garanderen. Omdat de KEI-week een algemene introductieweek is hebben we er voor gekozen de groepsindeling te baseren op interesse. Daarnaast organiseren studies vaak een eigen introductieperiode in de eerste week van je studie, waardoor je je studiegenoten snel genoeg zult leren kennen!

Tot wanneer kan ik mij inschrijven voor de KEI-week?

De online inschrijving blijft geopend tot de vrijdag voor de KEI-week 9 augustus, 18:00 uur. Tijdens de KEI-week is het nog mogelijk om je op de maandag in te schrijven bij de Daginschrijving op het Broerplein bij het Academiegebouw. Later in de week is het ook nog mogelijk om je in te schrijven, dit kan je doen op het KEI-pand aan de Pelsterstraat 23.

Kan ik na mijn inschrijving nog annuleren of mijn geld terugkrijgen voor de KEI-week of een slaapplaats?

Het is niet mogelijk om af te zeggen, te annuleren of je geld terug te krijgen wanneer je je hebt ingeschreven voor de KEI-week of voor een slaapplaats. Wanneer je nog niet weet of je geslaagd bent, ingeloot bent voor je studie of je nog niet weet of je een kamer hebt, kun je beter even wachten met je inschrijving (voor de KEI-week of een slaapplaats). Er is namelijk geen maximum aantal deelnemers voor de KEI-week, dus je kunt je nog tot en met de vrijdag voor de KEI-week (tot 18:00 uur) online inschrijven en je bent dan verzekerd van deelname aan de KEI-week. Een slaapplaats is iets onzekerder, echter blijkt dat er altijd genoeg slaapplaatsen in studentenhuizen over zijn, mocht je op het laatste moment nog een slaapplaats zoeken.

Ik heb een functiebeperking, kan ik meedoen aan de KEI-week?

Dat kan zeker. Je kunt een mailtje sturen naar info@keiweek.nl, dan nemen we contact met je op. Dan zullen we kijken op wat voor manier we rekening kunnen houden met je functiebeperking, zodat jij een fantastische week zult beleven!

“Heb je een functiebeperking en wil je graag in contact komen met studenten die dit ook hebben, neem dan vrijblijvend contact op met Wiel&Deal. Wiel&Deal streeft er naar om jongeren met een beperking te ondersteunen bij hun studentenleven en studie. Onbeperkt studeren, dat is het doel.”

Kan ik me samen met iemand anders inschrijven?

Ja, het is mogelijk om je met één vriend of vriendin in te schrijven voor de KEI-week. Geef de naam en het e-mailadres van je vriend(in) aan in je online inschrijving, er wordt dan een e-mail verstuurd naar die vriend(in). Via deze e-mail kan je vriend(in) zich ook aanmelden. Je wordt dan in hetzelfde KEI-groepje geplaatst. Let wel: je kunt je maar met één persoon opgeven. Je kunt je dus niet met z’n drieën (of meer) opgeven.

In totaal zit je met 10 tot 15 eerstejaars KEI-lopers en twee of drie ouderejaars KEI-leiders in een KEI-groepje.

Wanneer is het KEI-pand geopend tijdens de KEI-week?

Tijdens de KEI-week heeft het KEI-pand (Pelsterstraat 23, zijstraat van de Vismarkt) de volgende openingstijden:

Maandag:             09.00-19.00
Dinsdag:               09.00-18.00
Woensdag:           10.00-18.00
Donderdag:          10.00-18.00
Vrijdag:                 10.00-18.00

Je kunt onder andere terecht op het KEI-pand als je na de Daginschrijving nog je KEI-bandje op wilt halen en als je vragen of opmerkingen hebt.