KEI-bestuur

 

BELANGRIJK: HET BESTUURSJAAR ZAL NU DUREN TOT 1 SEPTEMBER!

Het Dagelijks Bestuur (de officiële naam van het KEI-bestuur) is een team van zeven studenten dat een jaar lang fulltime bezig is met de organisatie van de KEI-week. Dit bestuursjaar loopt van 1 december tot 1 september. Als jij nu gaat solliciteren zit jij in het wisseljaar. Dat betekent dat het bestuursjaar daarna loopt van september tot september. Dit jaar zal het bestuursjaar dus geen 12 maanden duren, maar 9 maanden! Deze tijd is ook echt wel nodig, want het is niet niks om een vijfdaags evenement voor ruim 5.000 eerstejaars en 1.000 ouderejaars studenten neer te zetten. Als KEI-bestuur leer je Groningen en al haar organisaties van binnen en van buiten kennen, werk je samen met en ambitieus en enthousiast team, kom je in aanraking met veel grote bedrijven, heb je intensief contact met de verschillende hogescholen en de universiteit en nog wel het allermooiste: je geeft ruim 5.000 man een onvergetelijk begin van hun studententijd.

Doordat het Dagelijks Bestuur elk jaar wisselt blijft de organisatie dynamisch en krijgt elk bestuur de kans om de introductieweek haar eigen invulling te geven. Zo heeft de KEI-week elk jaar een ander thema, een andere uitstraling en is de invulling van de verschillende evenementen elk jaar weer geoptimaliseerd. Dit bestuursjaar draait dus echt om ambitie, enthousiasme en creativiteit.

Om een fantastische KEI-week neer te zetten moet het bestuur onder andere evenementen bedenken en organiseren, sponsoren zoeken en daarnaast honderden vrijwilligers werven. Bovendien moet het bestuur zoveel mogelijk KEI-lopers werven en de contacten onderhouden met verenigingen en andere organisaties die zich met studenten bezighouden.

Overzicht van tijdsbesteding

Een KEI-bestuursjaar duurt officieel één jaar. Dit jaar zal een wisseljaar zijn. Een bestuursjaar bij Stichting KEI zal niet meer van 1 december tot 1 december zijn. Het zal nu van 1 september tot 1 september zijn. Omdat dit jaar het voor het eerst zal zijn, begint dit bestuursjaar op 1 december tot 1 september. Voorafgaand aan het KEI-jaar is er een overdrachtsperiode waarin zoveel mogelijk kennis overgedragen wordt en waarin je vooral je eigen nieuwe bestuur goed leert kennen. Dit begint in november. Zo kan je op 1 december goed beginnen aan je KEI-jaar!

Omdat je gekozen hebt voor een jaar KEI-bestuur wordt er van je verwacht dat Stichting KEI op nummer één komt te staan in je prioriteitenlijstje. Stichting KEI mag niet te lijden hebben onder andere activiteiten. Dit is iets om rekening mee te houden voordat je besluit te solliciteren voor een functie in het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI.

De afgelopen jaren leren dat er tot januari een relatief rustige periode is waarin je zo’n dertig à veertig uur per week met de KEI-week bezig bent. Op de Voorzitter en Directeur Werving & Promotie na kun je rustig opstarten in je functie. Je bent dan vooral bezig met het inlezen, het beleid opstellen en elkaar leren kennen. Dit aantal uur is exclusief de inwerkperiode, kennismaking met externe partijen, borrels en andere (vele) sociale activiteiten. Er is op dat moment dus nog tijd voor studie maar veel colleges en practica zitten er niet in.

De periode van februari tot juni is een periode waarin de opbouw naar de KEI-week voelbaar wordt. Je bouwt toe naar een werkweek van ruim veertig uur met soms pieken of dalen, afhankelijk van je functie en de taken die je in een periode moet doen. Vanaf mei wordt het KEI-bestuur ondersteund door zeven Event Managers, waardoor je ineens met een team van veertien mensen hard aan de slag gaat met alle voorbereidingen. Vanaf juli tot de KEI-week ben je zestig uur per week of meer bezig. Tijdens de KEI-week ben je natuurlijk vijf dagen 24/7 actief.

Na de KEI-week valt de grootste druk weg. Natuurlijk moet de KEI-week nog wel geëvalueerd worden. In september zul jij samen met je bestuursgenoten de KEI-week en het beleid moeten evalueren. Dit kan naast je studie en/of andere bezigheden. Vanaf september pakt het nieuwe bestuur de overige taken op.

 

Overzicht van vergoedingen

Als je besluit een jaar KEI-bestuur te gaan doen, brengt dit natuurlijk een aantal kosten en baten met zich mee: ten eerste moet er een jaar collegegeld (€2.060) betaald worden aan de onderwijsinstelling waar je staat ingeschreven. Dit zijn dezelfde kosten als voor een normaal studiejaar. Onder bepaalde voorwaarden is collegegeldvrij besturen overigens wel mogelijk.* Daarnaast is er het mogelijk om een bestuursbeurs van ruim €3.000,- aan te vragen mits je hiervoor in aanmerking komt.*

Overige kosten die een bestuursjaar met zich meebrengen zijn kosten voor de aanschaf van een pak (deze dien je te dragen bij officiële gelegenheden en borrels). Verder zijn kosten voor lunches en etentjes voor eigen rekening.

Stichting KEI financiert gelukkig ook het één en ander voor haar bestuursleden, waaronder een aantal weekenden (twee overdrachts-weekenden, het beleidsweekend en het LOCI-weekend, waarin je kennismaakt met alle besturen van alle introductieweken van Nederland), bestuurskleding, de telefoonkosten tijdens de KEI-week en eventuele reiskosten gedurende het bestuursjaar.

Wij raden je aan om goed na te denken over de nieuwe regelingen van de overheid en de universiteit en dit vooral mee te nemen in je beslissing. Het enige dat wij kunnen zeggen is dat dit jaar zich later zeker terugverdient. Heel veel ervaring, een goede aantekening op je cv en een groot netwerk  waar je zeker later in je carrière veel aan zult hebben. Daarnaast is het natuurlijk vooral een ontzettend leuk jaar!

* Voor meer informatie: vraag naar de mogelijkheden.

Meer weten?

Wil je meer weten over het KEI-bestuur? Lees dan hieronder verder, lees de blogs of volg ons via InstagramTwitterSnapchat of Facebook. Lijkt jou het leuk om volgend jaar de KEI-week te organiseren? Neem dan contact op met onze Directeur Werving en Promotie via wervingenpromotie@keiweek.nl en vraag een informatiepakket aan!

Ben je geïnteresseerd in het KEI-bestuur van 2020, maar heb je nog vragen? In 2019 zullen er een aantal informatieavonden plaatsvinden. Hier zal het huidige Dagelijks Bestuur informatie geven over de verschillende functies, hoe het bestuursjaar er ongeveer uit zal komen te zien en kun jij al je vragen stellen. Houd social media en de website in de gaten voor meer informatie. 

Voor 2019 zijn de volgende studenten aangesteld in het Dagelijks Bestuur:

Voorzitter: Remmie Palland (voorzitter@keiweek.nl)

“Voorzitter van het Dagelijks Bestuur is een geweldige functie! Als voorzitter van het Dagelijks Bestuur ben jij een jaar lang het gezicht van Stichting KEI. Jij bent namelijk het contactpersoon van de Gemeente Groningen, de onderwijsinstellingen, de studentenverenigingen en de media. Dit is enorm leerzaam en leuk! Aan de andere kant houd jij je als Voorzitter bezig met de voortgang en de coördinatie van het Dagelijks Bestuur. Je houdt het overzicht van alles wat er moet gebeuren en zorgt ook dat alle deadlines worden gehaald. Hierdoor werk je veel samen met de andere functies en haal jij de energie uit de vorderingen en resultaten die je als het Dagelijks Bestuur haalt. Met deze functie kun je jezelf op veel gebieden ontplooien en heb je het mooiste jaar in je studentenleven.”

Secretaris: Lisette van Essen (secretaris@keiweek.nl)

“Als Secretaris van Stichting KEI heb je een erg divers takenpakket wat de functie erg leuk maakt! Naast de secretariële taken zoals het notuleren van vergaderingen, heb je dagelijks contact met bedrijven waar Stichting KEI mee samenwerkt. Verder ben je verantwoordelijk voor alle crews vol enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor en tijdens de KEI-week. Ook de Event Managers worden door jou aangestuurd en je zorgt ervoor dat zij met het Dagelijks Bestuur een goedwerkend team worden. Daarnaast kun je al jouw creativiteit kwijt in de KEI-magazines die worden verstuurd naar alle eerstejaars studenten in Groningen. Ben je benieuwd naar deze leuke en veelzijdige functie? Ik drink graag een kopje koffie met je om je er meer over te vertellen! ”

Penningmeester: Elisabeth Schulenklopper (penningmeester@keiweek.nl)

“Wanneer je Penningmeester van Stichting KEI bent krijg je veel verantwoordelijkheden over het hele jaar. Op het begin van het jaar stel je de begroting op waarbij je erg veel samenwerkt met je bestuursgenoten. Iedereen heeft namelijk bepaalde wensen waar jij rekening mee moet houden. Deze begroting houd je vervolgens het hele jaar in de gaten en pas je waar nodig aan. Daarnaast zit de Penningmeester vaak bij contractbesprekingen en onderhandelingen. Als penningmeester ligt er veel ruimte om projecten op te pakken die je leuk vindt, dit maakt de functie van penningmeester ontzettend leuk!”

Directeur Acquisitie: Tobias Weier (acquisitie@keiweek.nl)

“Als Directeur Acquisitie ben je verantwoordelijk voor ongeveer 35% van de totale begroting van de KEI-week. Je hebt dus een enorme verantwoordelijkheid, wat een grote uitdaging is! Jij bent het aanspreekpunt voor alle commerciële partijen, wat betekent dat je ontzettend veel aan het mailen en bellen bent met (grote) bedrijven om de beste deals te sluiten. Hier leer je erg veel van en je netwerk krijgt een behoorlijke boost. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor vier evenementen, de KEI-kleding en de bier- en frisbestelling. Door deze verschillendet taken, heb je genoeg afwisseling in deze functie.”

Directeur Werving en Promotie: Daan de Groot wervingenpromotie@keiweek.nl)

“Samen met zes andere studenten ga je samen, een jaar lang, aan de slag om de KEI-week te organiseren. Als Directeur Werving en Promotie ben jij verantwoordelijk voor de huisstijl die je overal zal gaan tegenkomen. Jij zal de website, social media, inschrijvingen en nog veel meer beheren. Directeur Werving en Promotie is ook verantwoordelijk voor de Daginschrijving, op deze dag komen alle KEI-lopers aan en zorg jij samen met vele anderen ervoor dat dit allemaal soepel verloopt. Je creatieve kant kan je volop gebruiken in deze functie, ook kan je veel leren op het gebied van ontwerpen, communicatie en samenwerken!” 

Directeur Evenementen I: Eduard Martini (evenementen1@keiweek.nl)

“Zonder evenementen geen KEI-week! Als Directeur Evenementen plan jij de hele week in en zorg je dat alle evenementen op het juiste moment kunnen pieken. Je hebt contact met enorm veel verschillende partijen en probeert gedurende het hele jaar met zo veel mogelijk creativiteit een zo geslaagd mogelijke KEI-week neer te zetten. Op deze manier leer je ontzettend goed samenwerken, communiceren, en vooral plannen. Tijdens de KEI-week kan je dan uitgebreid genieten van de evenementen die jij hebt neergezet. Een betere beloning voor je harde werk is er niet!!”

Directeur Evenementen II: Iris Hofstra (evenementen2@keiweek.nl)

‘’Samen met Directeur Evenementen I ben je druk met de invulling van de KEI-week. Je bent onder andere bezig met het ontwerpen van podia, het vastleggen van de artiesten en het maken van de plattegronden. Gedurende het jaar heb je veel contact met verschillende partijen, wat de functie Directeur Evenementen erg uitdagend en gevarieerd maakt. Binnen deze functie is er veel ruimte voor creativiteit, je kunt je organisatorische vaardigheden ontwikkelen en leer je om goed te plannen. Tijdens de KEI-week kan je genieten van de evenementen die je samen hebt neergezet! ‘’

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Waar kan ik slapen tijdens de KEI-week?

Als je nog geen kamer hebt gevonden in Groningen is het heel erg makkelijk om te blijven slapen in Groningen tijdens de KEI-week. Stichting KEI biedt speciale slaapfaciliteiten waarvoor je je kunt aanmelden. Reserveer hier je plek voor de KEI-camping, de Usva Sleep-in of het KEI-hostel. Ook kun je met korting een slaapplaats boeken bij Bud Gett Hostels of ‘The Student Hotel’. Reserveer hiervoor op de website van Bud Gett Hostels of ‘The Student Hotel’ met een kortingscode. Kijk voor meer informatie hierover onder het kopje KEI-week > slaapplaatsen!

Daarnaast stellen veel ouderejaarsstudenten hun huis beschikbaar tegen een kleine vergoeding, dus daar is logeren ook mogelijk. Als je wilt logeren in een studentenhuis kun je hier klikken.

Is de KEI-week te vergelijken met een ontgroening?

Nee, totaal niet! Je moet de KEI-week zien als iets wat heel erg leuk is om te doen en het is absoluut geen ontgroening. Eerder een week vol informatie, activiteiten en feesten. Wanneer je je inschrijft voor de KEI-week, ben je niet verplicht om naar alle evenementen toe te gaan. Jij kiest zelf uit wat jou leuk lijkt om aan mee te doen. De KEI-week is in het kort een algemene introductieweek om Groningen te leren kennen.

Ik heb een voedselallergie, kan ik toch meedoen aan de voedsel-gerelateerde evenementen in de KEI-week?

Natuurlijk willen we dat je alsnog mee kan doen aan deze evenementen! Je kan je allergie aangeven bij je KEI-leiders voor het eten op maandagavond. Tijdens ‘Eat & Greet’ kan je bij de studentenorganisaties je allergie doorgeven. Tijdens de KEI-picknick is er een gratis standaard picknickpakket voor je hele KEI-groepje. Dit pakket bevat onder andere brood, fruit, sap en gevarieerd beleg. Voor meer informatie over het eten tijdens de KEI-week kan je een email sturen naar info@keiweek.nl met de details van je allergie. Wij zullen je meer informatie kunnen geven en mogelijk iets voor je regelen.

Ik ben pas vanaf dinsdag/woensdag/donderdag in Groningen, kan ik toch meedoen aan de KEI-week?

Dat kan zeker! Je kunt gewoon online je ticket kopen en je inschrijving voltooien door je bandje op te halen op het KEI-pand.

Tijdens de KEI-week heeft het KEI-pand (Pelsterstraat 23, zijstraat van de Vismarkt) de volgende openingstijden:

Maandag:             09.00-19.00
Dinsdag:               09.00-18.00
Woensdag:           10.00-18.00
Donderdag:          10.00-18.00
Vrijdag:                 10.00-18.00

Je kunt onder andere terecht op het KEI-pand als je na de Daginschrijving nog je KEI-bandje op wilt halen en als je vragen of opmerkingen hebt.

Kun je meedoen aan de KEI-week als doorstroomstudent?

Dat kan zeker! De KEI-week is juist bedoeld voor alle nieuwe studenten in de stad Groningen, dus zeker ook voor doorstroomstudenten. Voor doorstroomstudenten worden er speciale KEI-groepjes gevormd zodat je met leeftijdsgenoten in een groep zit.

Voor wie is de KEI-week bedoeld?

De KEI-week is voor alle eerstejaarsstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Academie Verloskunde Amsterdam Groningen, Stenden Hogeschool en HBO Nederland. Evengoed zijn de doorstroom- en masterstudenten die naar Groningen komen welkom. Wanneer je een doorstroom- of masterstudent bent kun je dit aangeven bij de inschrijving en word je, als je dat wil, geplaatst in een doorstroomgroep. De KEI-week kan ook bezocht worden door internationale studenten (indien je internationale student bent, kun je in een ‘mixed group’ worden geplaatst: een groepje met Nederlandse én Engelse studenten) of door studenten met een beperking. De evenementen zijn bijvoorbeeld (bijna allemaal) rolstoelvriendelijk.