Blogs

  

Eline de Flines, 2019

Ik was bezig met een minor die niet zoveel tijd in beslag nam toen ik op Facebook een berichtje voorbij zag komen met “Word Event Manager!”. Ik dacht; dit wil ik doen! Na een bezoek aan de infoavond waar ik door een supergezellig bestuur werd ontvangen, besloot ik te solliciteren.  

Door de dagactiviteit en onze bekendmakingsavond leerden wij emmers (Event Managers) elkaar snel kennen. We werden heel snel hecht door alle sociale activiteiten, zowel alleen met elkaar als samen met het bestuur. Naast de andere emmers en het bestuur leer in je in een korte tijd enorm veel nieuwe mensen kennen die betrokken zijn bij de KEI. Je komt ze tegen op kantoor of op de crew-borrels. Iedereen is ontzettend aardig en ik voelde me al snel onderdeel van de grote KEI-familie.

Naast alle gezelligheid moet er natuurlijk ook nog gewerkt worden. Als emmers startten we parttime waarbij we ingewerkt werden en acquisitie liepen. Doordat het zo gezellig is op het pand waren wij vaak wel langer of vaker aanwezig. We lunchten dan mee of bleven nog een tijdje kletsen.

In juli gingen we fulltime aan het werk op het pand. Ik werkte onder andere aan draaiboeken, bezocht locaties en partijen waar we mee samenwerkten, werkte aan het draaiboek voor de decoratie, het crewrooster en de crewdag. Het waren veel verschillende taken, wat het werk extra leuk maakte. We zaten met z’n achten in een eigen ruimte waar het ook tijdens het harde werken altijd gezellig was. Door deze fulltime tijd groei je als emmers nog meer naar elkaar toe. 

Met een razend tempo komt de KEI-week dichterbij en voor je het weet is het zover; de week waar je al die tijd zo hard voor hebt gewerkt. Tijdens de KEI-week leidden wij grotendeels de opbouw, het verloop en de afbouw van de evenementen waarvan we individueel verantwoordelijk waren. Dit gebeurde aan de hand van de draaiboeken die we zelf hadden gemaakt. Ik was verantwoordelijk voor Sportplaza, de Eat & Greet en het Eindfeest. Het is ontzettend gaaf als het evenement is begonnen en het stroomt vol met KEI-lopers. Dan zie je het succes dat jij met je mede-emmers tot stand hebt gebracht, dat is echt supertof om te zien! 

M’n emmertijd was echt een fantastische tijd waarin ik veel heb geleerd en vrienden heb gemaakt voor het leven. We zijn allemaal nog steeds betrokken en het is altijd superleuk iedereen weer te zien. Als emmers spreken we nog regelmatig af en veel van ons hebben de intentie om komend jaar weer iets te gaan doen bij de KEI. Deel worden van de KEI-familie was een hele goede keuze!

 

Jelmer Dioncre, 2019

Bij het opgeven als Event Manager van de KEI-week had ik achteraf geen idee waar ik eigenlijk aan begonnen was. Natuurlijk had ik me goed ingelezen en had ik met iemand van het dagelijkse bestuur een koffie gedronken. Maar niks kon me voorbereiden op het toetreden tot de KEI-familie. Een café vol enthousiaste mensen die ik allemaal nog nooit had gezien heette mij van harte welkom. Nog veel gezellige avonden zouden volgen en ik kijk er nu al naar uit om dit jaar 8 nieuwe Event Managers op dezelfde manier te verwelkomen. 

Aan het begin van onze parttime periode waren we vooral druk met de vele sociale evenementen om elkaar en het dagelijkse bestuur beter te leren kennen. Daarbuiten was er genoeg tijd om mijn scriptie te schrijven en daarmee mijn Bachelor Economics & Business Economics af te ronden. Voor de verdeling van de evenementen konden we onze persoonlijke voorkeuren doorgeven en toen we te horen kregen welke evenementen dit waren geworden, kregen we pas echt zin in de gezelligheid van het kantoor. Zelf was ik verantwoordelijk voor de Informatiemarkt en de Kroegentocht.  

Werkzaamheden als Event Manager waren eigenlijk ontzettend divers. Buiten de deur was ik vooral bezig met horecagelegenheden bezoeken om acquisitie binnen te halen, klussen aan het decor van het Open Air Festival en het bezoeken van de evenementenlocaties. Op het kantoor was ik vooral bezig met het beantwoorden van mails, het maken van draaiboeken en het ontwerpen van spandoeken. Lunchen gebeurde altijd gezamenlijk met het bestuur aan een grote tafel, dit was altijd ontzettend gezellig. Door de grote diversiteit aan werkzaamheden heb ik enorm veel nieuwe vaardigheden geleerd.

Met al deze voorbereidingen werk je maanden toe naar die ene KEI-week. Gedurende de KEI-week zelf ben je vooral bezig met het aansturen van de EVENT-CREW en bijspringen waar dat nodig is. Wat ik hiervan het meeste heb geleerd is: hoe goed je draaiboek ook is, in de praktijk loopt het altijd anders. Dit maakt de week ontzettend uitdagend, maar tegelijk ook enorm leuk. Het Eindfeest op vrijdag is natuurlijk de afsluiter van de KEI-week voor de nieuwe studenten, maar is ook voor iedereen van de organisatie iets om je enorm op te verheugen. Zeker na het podiummoment op de main stage, ben je ontzettend trots op wat je samen hebt neergezet!

Halverwege de KEI-week voelde ik al heimwee naar onze bekendmakingsavond. Met de Event Managers spreken we ook nu nog regelmatig af, wat altijd supergezellig is. Je bouwt in 4 maanden een onwijs goede band op samen en je zult altijd deel blijven van de KEI-familie!

 

Anouk Enders, 2019

Hallo mijn naam is Anouk! Leuk dat je geïnteresseerd bent in de functie van Event Manager. Zelf was ik één van de acht Event-Managers van 2019. Ik zal in deze blog kort wat vertellen over hoe ik de periode als Event Manager heb ervaren.

De eerste periode stond in het teken van kennismaking en zat vol met leuke activiteiten. Daarnaast ondersteunden we de Directeur Acquisitie met de verkoop van reclame aan bedrijven in de stad. Dit was ontzettend leuk om te doen, omdat je op allemaal plekjes komt waar je nog nooit eerder bent geweest! 

Naast het Dagelijks Bestuur en de Event Managers leer je tijdens verschillende evenementen ook alle crews van de KEI kennen. De crews werken elk jaar vrijwillig mee om een geweldige KEI-week neer te zetten! Dus als je actief wordt bij de KEI leer je in één keer heel veel nieuwe mensen kennen.


De weken voorafgaand aan de KEI-week waren volle weken waarin je je focust op de aan jou toegewezen werkzaamheden en evenementen. Mijn werkzaamheden voorafgaand aan de KEI-week bestonden uit het maken van het programmaboekje, de WIG-gids, het TERREIN-draaiboek en het organiseren van de evenementen More to Explore en de International Welcome.

Tijdens de KEI-week heb je elke dag één of meerdere taken. Als algemeen verantwoordelijke voor een evenement zorg je ervoor dat alles in goede orde verloopt. Bij elk evenement krijg je hulp van andere Event Managers en iemand van het Dagelijks Bestuur, dus je staat er nooit alleen voor. Het waren lange dagen en nachten. Het was hard werken, maar ik heb van elk moment genoten!


Ik heb afgelopen zomer een ontzettend leuke tijd gehad met het Dagelijks Bestuur, de crews en mijn mede Event Managers. Met z’n allen hebben we iets geweldigs neergezet waar ik heel trots op ben en waar ik met veel plezier op terugkijk. Ik gun jou een soortgelijke ervaring!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Waar kan ik me inschrijven voor de KEI-week?

Vanaf medio mei is mogelijk om je in te schrijven voor de KEI-week 2021. Klik hiervoor op de knop ‘inschrijven’ in het hoofdmenu. Je kunt je ook nog inschrijven tijdens de KEI-week zelf via de website.

Word ik met studiegenoten in een KEI-groepje geplaatst?

We proberen in ieder KEI-groepje twee studenten met dezelfde studie te plaatsen. Dit kunnen we helaas niet garanderen. Omdat de KEI-week een algemene introductieweek is hebben we er voor gekozen de groepsindeling te baseren op interesse. Daarnaast organiseren studies vaak een eigen introductieperiode in de eerste week van je studie, waardoor je je studiegenoten snel genoeg zult leren kennen!

Tot wanneer kan ik mij inschrijven voor de KEI-week?

De inschrijving blijft (online) geopend tot en met vrijdag 14 augustus. Om zeker te zijn van plaatsing in een KEI-groepje raden we je aan om je uiterlijk de vrijdag voor de KEI-week, 7 augustus 18:00 uur, in te schrijven.

Kan ik na mijn inschrijving nog annuleren of mijn geld terugkrijgen voor de KEI-week?

Het is niet mogelijk om af te zeggen, te annuleren of je geld terug te krijgen wanneer je je hebt ingeschreven voor de KEI-week. Wanneer je nog niet weet of je geslaagd bent, ingeloot bent voor je studie of je nog niet weet of je een kamer hebt, kun je beter even wachten met je inschrijving. Er is namelijk geen maximum aantal deelnemers voor de KEI-week, dus je kunt je nog tot en met de vrijdag voor de KEI-week (7 augustus tot 18:00 uur) online inschrijven en je bent dan verzekerd van deelname aan de KEI-week en plaatsing in een KEI-groepje.

Ik heb een functiebeperking, kan ik meedoen aan de KEI-week?

Dat kan zeker. We streven ernaar om de KEI-week voor iedereen toegankelijk te maken. Op het aanmeldformulier kun je aangeven dat je een functiebeperking hebt en deze specificeren. Verder kun je ook aangeven of je in een groepje wilt met andere mindervaliden. Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@keiweek.nl, dan nemen we contact met je op. We kijken dan samen op wat voor manier we rekening kunnen houden met jouw functiebeperking, zodat jij een fantastische week zult beleven!

“Heb je een functiebeperking en wil je graag in contact komen met studenten die dit ook hebben, neem dan vrijblijvend contact op met Wiel&Deal. Wiel&Deal streeft er naar om jongeren met een beperking te ondersteunen bij hun studentenleven en studie. Onbeperkt studeren, dat is het doel.”

Kan ik me samen met iemand anders inschrijven?

Ja, het is mogelijk om je met één vriend(in)  in te schrijven voor de KEI-week. Zorg ervoor dat jij tijdens jouw inschrijving het mailadres opgeeft van jouw vriend(in) en dat je vriend(in) jouw mailadres opgeeft bij zijn/haar inschrijving. Let op: we kunnen jullie niet matchen als een van jullie het verkeerde e-mailadres opgeeft. Je kunt je maar met één persoon opgeven. Je kunt je dus niet met z’n drieën (of meer) opgeven.