Blogs

Talitha (2017)

“Ik had verschillende redenen waarom ik Event Manager wilde worden bij de KEI-week: het zou misschien wel mijn laatste jaar worden in Groningen en ik wilde ooit nog een keer meewerken aan de meest fantastische week van het jaar, die voor velen zó bepalend is voor de rest van hun studententijd. Ik moest en zou die KEI-gekte meemaken, ondanks het feit dat ik officieel mijn Pre-Master en zoveel andere activiteiten moest afronden. Planning technisch was het dus bijna onmogelijk, maar ik moest het doen, want mijn meest belangrijke reden was misschien nog wel dat ik wilde ervaren hoe het is om onder enorme druk en veel stress, helder te blijven denken, snel beslissingen te maken en grote groepen mensen aan te sturen.

Ik kreeg dit, en zoveel meer! Nadat ik was aangenomen viel ik in de al best wel hechte KEI-community en vanaf dat moment ontmoette ik wekelijks tientallen mensen! Soms zoveel in één keer, dat ik maar met extra notities ging werken: Erik, man, bril en sokken in sandalen. Op sommige dagen vloog van het meest zuidelijke puntje van Groningen, naar het verre Kardinge en op andere dagen stresste ik hard achter mijn laptop voor een designdeadline. Naarmate we dichter bij ‘die ene week’ kwamen, hoe hoger de druk voelde. Voordat je het weet zit je met de gehele organisatie voor het tweedelige draaiboek, De Bijbel, en heb je het over crisisplannen, veiligheidsroutes en crew-aantallen. Noem het maar op, alles staat erin. Ongeveer twee weken van je leven in draaiboeken.. En het is zo dubbel, want jij voelt dat je naar een eind werkt, terwijl het voor velen het begin is van hun studententijd.

Mijn kippenvelmomentjes? De lasershow en bierdouches op de hits van Paul Elstak op maandag, meezingen met de lyrics van Toto op dinsdag, super veel enthousiaste mensen bij More to Explore op woensdag, het podiummoment op vrijdag en keihard adrenaline rush eruit schreeuwen bij de Afterparty zaterdag vroeg in de ochtend.

Ik denk dat ik bloed, zweet en tranen nog nooit zo letterlijk heb ervaren, maar het was het allemaal zó waard. Zelfs weken na de KEI-week zijn er nog tal van evenementen georganiseerd, waar je weer even met de mensen kan zijn met wie je die gestoorde zomer heb meegemaakt. Een onvergetelijke ervaring, eentje waarvoor ik nog altijd wil en kan terugkomen naar het mooie, hoge Noorden.”

 

Marten (2017)

“Je heb het vast wel meegemaakt. Vroeger, in je pyjama, op de bank naar Lingo of Ter land, ter zee en in de lucht kijken. Na het programma kwam dan altijd die herkenbare tune van de TROS: “De grootste familie van Nederland”. Hoor je hem? Zit hij nu in je hoofd? Mooi, succes daarmee.

De TROS mag dan wel beweren dat ze de grootste familie van Nederland zijn, de KEI is het stiekem echt. Het is een enorme familie waar je ook nog eens met open armen ontvangen wordt. Of je nu Crewer, Bestuurder, KEI-leider, KEI-loper of Event Manager bent, je hoort er bij, je blijft er bij en je bent allemaal even veel waard. Want iedereen is even hard nodig.

Als Event Manager heb ik gemerkt dat je een belangrijke schakel bent in die familie. Je bent als het ware de vader of moeder. Degene die het overzicht heeft, degene die een oogje in het zeil houdt, degene waar men naar toe gaat als ze het even niet meer weten. Op jouw beurt zorgen jouw ouders (het bestuur) er weer voor dat jij je helemaal op je plek voelt.

Tijdens de voorbereiding heb ik mij gestort op acquisitie, werving en promotie en de vier feesten tijdens de KEI-week. Dat klinkt misschien niet direct als werk waar je weken zoet mee kan zijn, maar vergis je niet. Alleen het ontwerpen van het programmaboekje kan al enkele weken in beslag nemen. Dit heeft vooral te maken met je de taakverdeling. De invulling van het boekje wordt namelijk voor een groot deel bepaald door je mede vaders en moeder en opa’s en oma’s. Als eindverantwoordelijke voor bepaalde evenementen verzorgen zij de inhoud. Het uiterlijk van het boekje bepaal je, gebaseerd op de themastijl, wel volledig zelf.

De evenementen zelf zijn van een volledig andere orde. Je werkt je door waterplannen, veiligheidsvoorschriften en komt een hoop te weten over stroomtoevoer, maar bent ook bezig met het uiterlijk van de evenementen. Hoe ziet jouw podium er uit? Welke artiesten komen langs? Welke vette decoraties worden er gemaakt? Alles wordt door jou en de verantwoordelijke Directeur Evenementen samen bedacht en georganiseerd. Uiteindelijk is het helemaal jouw evenement.

Al met al is de KEI-week een enorm leerzame ervaring op veel verschillende vlakken. Een ervaring waarbij je onderdeel wordt van De grootste familie van Nederland en waar je veel nieuwe vrienden aan over houdt. Ik heb enorm genoten en ben er volgend jaar absoluut weer bij. Wat een week, wat een mensen en wat een feest.”

 

Judith (2017)

“Inmiddels is het avontuur als Event Manager voor mij al bijna drie maanden gaande. De eerste maand vloog voorbij met veel sociale evenementen met alle Event Managers en het Dagelijks Bestuur. Al gauw gingen we met z’n veertienen op weekend en daarna werden de evenementen verdeeld onder de zeven Event Managers. Nu begon het echte werk; brainstormen en vooral veel ideeën opgooien om de evenementen nóg toffer te maken dan afgelopen jaren. Daarnaast ging je als Event Manager al mee naar afspraken en mocht je veel details zelf gaan invullen.

Van drie PAND-diensten per week werd in de derde maand overgegaan op de full-time periode. Vanaf nu betekent dit echt een beetje burgerleven tijdens het student zijn. Leuk? Jazeker! Een week op kantoor is heel gevarieerd met het maken van plattegronden, nadenken over planningen, zowel logistiek, als in hoeveel EVENT-crewers heb ik nodig tijdens het evenement? Je kunt heel veel creativiteit kwijt binnen je evenementen en hebt daarnaast enorm veel verantwoordelijkheid: ook hier hijgen de deadlines in je nek! Naast deze organisatorische zaken, lunchen we bijna altijd met z’n veertienen samen op het pand en eten we ook geregeld samen. Dit maakt het organiseren van de KEI-week extra leuk.

Over een maand is ‘ie dan echt daar: de KEI-week. Zelf ben ik actief tijdens de Grand Opening, de KEI-Picknick, het Open Air Festival, Sportplaza, Love Lust & Lounge en daarnaast nog druk bezig met de KEI-camping die we na een paar jaar van schitteren in afwezigheid weer nieuw leven hebben ingeblazen. Het is een toffe uitdaging om bezig te zijn met een onderdeel dat er vorig jaar niet was, omdat je zelf kunt bedenken wat je wilt & wat gaaf zou zijn voor de KEI-lopers; dat is immers de groep waar je het uiteindelijk voor organiseert. Terwijl mijn draaiboeken geschreven zijn, wordt er om mij heen druk gedesigned om de verscheidene boekjes op tijd naar de drukker te krijgen. Ieder doet z’n ding zal ik maar zeggen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Waar kan ik me inschrijven voor de KEI-week?

Je kunt je vanaf midden mei inschrijven via deze website. Klik hiervoor op de knop ‘inschrijven’ in het hoofdmenu. Je kunt je ook inschrijven voor de KEI-week tijdens de Daginschrijving op de maandag van de KEI-week, echter is je inschrijving dan wel 3 euro duurder.

Word ik met studiegenoten in een KEI-groepje geplaatst?

We proberen in ieder KEI-groepje twee studenten met dezelfde studie te plaatsen. Dit kunnen we helaas niet garanderen. Omdat de KEI-week een algemene introductieweek is hebben we er voor gekozen de groepsindeling te baseren op interesse. Daarnaast organiseren studies vaak een eigen introductieperiode in de eerste week van je studie, waardoor je je studiegenoten snel genoeg zult leren kennen!

Tot wanneer kan ik mij inschrijven voor de KEI-week?

De online inschrijving blijft geopend tot de vrijdag voor de KEI-week 9 augustus, 18:00 uur. Tijdens de KEI-week is het nog mogelijk om je op de maandag in te schrijven bij de Daginschrijving op het Broerplein bij het Academiegebouw. Later in de week is het ook nog mogelijk om je in te schrijven, dit kan je doen op het KEI-pand aan de Pelsterstraat 23.

Kan ik na mijn inschrijving nog annuleren of mijn geld terugkrijgen voor de KEI-week of een slaapplaats?

Het is niet mogelijk om af te zeggen, te annuleren of je geld terug te krijgen wanneer je je hebt ingeschreven voor de KEI-week of voor een slaapplaats. Wanneer je nog niet weet of je geslaagd bent, ingeloot bent voor je studie of je nog niet weet of je een kamer hebt, kun je beter even wachten met je inschrijving (voor de KEI-week of een slaapplaats). Er is namelijk geen maximum aantal deelnemers voor de KEI-week, dus je kunt je nog tot en met de vrijdag voor de KEI-week (tot 18:00 uur) online inschrijven en je bent dan verzekerd van deelname aan de KEI-week. Een slaapplaats is iets onzekerder, echter blijkt dat er altijd genoeg slaapplaatsen in studentenhuizen over zijn, mocht je op het laatste moment nog een slaapplaats zoeken.

Ik heb een functiebeperking, kan ik meedoen aan de KEI-week?

Dat kan zeker. We streven ernaar om de KEI-week voor iedereen toegankelijk te maken. Op het aanmeldformulier kun je aangeven dat je een functiebeperking hebt en deze specificeren. Verder kun je ook aangeven of je in een groepje wilt met andere mindervaliden. Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@keiweek.nl, dan nemen we contact met je op. We kijken dan samen op wat voor manier we rekening kunnen houden met jouw functiebeperking, zodat jij een fantastische week zult beleven!

“Heb je een functiebeperking en wil je graag in contact komen met studenten die dit ook hebben, neem dan vrijblijvend contact op met Wiel&Deal. Wiel&Deal streeft er naar om jongeren met een beperking te ondersteunen bij hun studentenleven en studie. Onbeperkt studeren, dat is het doel.”

Kan ik me samen met iemand anders inschrijven?

Ja, het is mogelijk om je met één vriend of vriendin in te schrijven voor de KEI-week. Geef de naam en het e-mailadres van je vriend(in) aan in je online inschrijving, er wordt dan een e-mail verstuurd naar die vriend(in). Via deze e-mail kan je vriend(in) zich ook aanmelden. Je wordt dan in hetzelfde KEI-groepje geplaatst. Let wel: je kunt je maar met één persoon opgeven. Je kunt je dus niet met z’n drieën (of meer) opgeven.

In totaal zit je met 10 tot 15 eerstejaars KEI-lopers en twee of drie ouderejaars KEI-leiders in een KEI-groepje.