Blogs

  

Eline de Flines, 2019

Ik was bezig met een minor die niet zoveel tijd in beslag nam toen ik op Facebook een berichtje voorbij zag komen met “Word Event Manager!”. Ik dacht; dit wil ik doen! Na een bezoek aan de infoavond waar ik door een supergezellig bestuur werd ontvangen, besloot ik te solliciteren.  

Door de dagactiviteit en onze bekendmakingsavond leerden wij emmers (Event Managers) elkaar snel kennen. We werden heel snel hecht door alle sociale activiteiten, zowel alleen met elkaar als samen met het bestuur. Naast de andere emmers en het bestuur leer in je in een korte tijd enorm veel nieuwe mensen kennen die betrokken zijn bij de KEI. Je komt ze tegen op kantoor of op de crew-borrels. Iedereen is ontzettend aardig en ik voelde me al snel onderdeel van de grote KEI-familie.

Naast alle gezelligheid moet er natuurlijk ook nog gewerkt worden. Als emmers startten we parttime waarbij we ingewerkt werden en acquisitie liepen. Doordat het zo gezellig is op het pand waren wij vaak wel langer of vaker aanwezig. We lunchten dan mee of bleven nog een tijdje kletsen.

In juli gingen we fulltime aan het werk op het pand. Ik werkte onder andere aan draaiboeken, bezocht locaties en partijen waar we mee samenwerkten, werkte aan het draaiboek voor de decoratie, het crewrooster en de crewdag. Het waren veel verschillende taken, wat het werk extra leuk maakte. We zaten met z’n achten in een eigen ruimte waar het ook tijdens het harde werken altijd gezellig was. Door deze fulltime tijd groei je als emmers nog meer naar elkaar toe. 

Met een razend tempo komt de KEI-week dichterbij en voor je het weet is het zover; de week waar je al die tijd zo hard voor hebt gewerkt. Tijdens de KEI-week leidden wij grotendeels de opbouw, het verloop en de afbouw van de evenementen waarvan we individueel verantwoordelijk waren. Dit gebeurde aan de hand van de draaiboeken die we zelf hadden gemaakt. Ik was verantwoordelijk voor Sportplaza, de Eat & Greet en het Eindfeest. Het is ontzettend gaaf als het evenement is begonnen en het stroomt vol met KEI-lopers. Dan zie je het succes dat jij met je mede-emmers tot stand hebt gebracht, dat is echt supertof om te zien! 

M’n emmertijd was echt een fantastische tijd waarin ik veel heb geleerd en vrienden heb gemaakt voor het leven. We zijn allemaal nog steeds betrokken en het is altijd superleuk iedereen weer te zien. Als emmers spreken we nog regelmatig af en veel van ons hebben de intentie om komend jaar weer iets te gaan doen bij de KEI. Deel worden van de KEI-familie was een hele goede keuze!

 

Jelmer Dioncre, 2019

Bij het opgeven als Event Manager van de KEI-week had ik achteraf geen idee waar ik eigenlijk aan begonnen was. Natuurlijk had ik me goed ingelezen en had ik met iemand van het dagelijkse bestuur een koffie gedronken. Maar niks kon me voorbereiden op het toetreden tot de KEI-familie. Een café vol enthousiaste mensen die ik allemaal nog nooit had gezien heette mij van harte welkom. Nog veel gezellige avonden zouden volgen en ik kijk er nu al naar uit om dit jaar 8 nieuwe Event Managers op dezelfde manier te verwelkomen. 

Aan het begin van onze parttime periode waren we vooral druk met de vele sociale evenementen om elkaar en het dagelijkse bestuur beter te leren kennen. Daarbuiten was er genoeg tijd om mijn scriptie te schrijven en daarmee mijn Bachelor Economics & Business Economics af te ronden. Voor de verdeling van de evenementen konden we onze persoonlijke voorkeuren doorgeven en toen we te horen kregen welke evenementen dit waren geworden, kregen we pas echt zin in de gezelligheid van het kantoor. Zelf was ik verantwoordelijk voor de Informatiemarkt en de Kroegentocht.  

Werkzaamheden als Event Manager waren eigenlijk ontzettend divers. Buiten de deur was ik vooral bezig met horecagelegenheden bezoeken om acquisitie binnen te halen, klussen aan het decor van het Open Air Festival en het bezoeken van de evenementenlocaties. Op het kantoor was ik vooral bezig met het beantwoorden van mails, het maken van draaiboeken en het ontwerpen van spandoeken. Lunchen gebeurde altijd gezamenlijk met het bestuur aan een grote tafel, dit was altijd ontzettend gezellig. Door de grote diversiteit aan werkzaamheden heb ik enorm veel nieuwe vaardigheden geleerd.

Met al deze voorbereidingen werk je maanden toe naar die ene KEI-week. Gedurende de KEI-week zelf ben je vooral bezig met het aansturen van de EVENT-CREW en bijspringen waar dat nodig is. Wat ik hiervan het meeste heb geleerd is: hoe goed je draaiboek ook is, in de praktijk loopt het altijd anders. Dit maakt de week ontzettend uitdagend, maar tegelijk ook enorm leuk. Het Eindfeest op vrijdag is natuurlijk de afsluiter van de KEI-week voor de nieuwe studenten, maar is ook voor iedereen van de organisatie iets om je enorm op te verheugen. Zeker na het podiummoment op de main stage, ben je ontzettend trots op wat je samen hebt neergezet!

Halverwege de KEI-week voelde ik al heimwee naar onze bekendmakingsavond. Met de Event Managers spreken we ook nu nog regelmatig af, wat altijd supergezellig is. Je bouwt in 4 maanden een onwijs goede band op samen en je zult altijd deel blijven van de KEI-familie!

 

Anouk Enders, 2019

Hallo mijn naam is Anouk! Leuk dat je geïnteresseerd bent in de functie van Event Manager. Zelf was ik één van de acht Event-Managers van 2019. Ik zal in deze blog kort wat vertellen over hoe ik de periode als Event Manager heb ervaren.

De eerste periode stond in het teken van kennismaking en zat vol met leuke activiteiten. Daarnaast ondersteunden we de Directeur Acquisitie met de verkoop van reclame aan bedrijven in de stad. Dit was ontzettend leuk om te doen, omdat je op allemaal plekjes komt waar je nog nooit eerder bent geweest! 

Naast het Dagelijks Bestuur en de Event Managers leer je tijdens verschillende evenementen ook alle crews van de KEI kennen. De crews werken elk jaar vrijwillig mee om een geweldige KEI-week neer te zetten! Dus als je actief wordt bij de KEI leer je in één keer heel veel nieuwe mensen kennen.


De weken voorafgaand aan de KEI-week waren volle weken waarin je je focust op de aan jou toegewezen werkzaamheden en evenementen. Mijn werkzaamheden voorafgaand aan de KEI-week bestonden uit het maken van het programmaboekje, de WIG-gids, het TERREIN-draaiboek en het organiseren van de evenementen More to Explore en de International Welcome.

Tijdens de KEI-week heb je elke dag één of meerdere taken. Als algemeen verantwoordelijke voor een evenement zorg je ervoor dat alles in goede orde verloopt. Bij elk evenement krijg je hulp van andere Event Managers en iemand van het Dagelijks Bestuur, dus je staat er nooit alleen voor. Het waren lange dagen en nachten. Het was hard werken, maar ik heb van elk moment genoten!


Ik heb afgelopen zomer een ontzettend leuke tijd gehad met het Dagelijks Bestuur, de crews en mijn mede Event Managers. Met z’n allen hebben we iets geweldigs neergezet waar ik heel trots op ben en waar ik met veel plezier op terugkijk. Ik gun jou een soortgelijke ervaring!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Waar kan ik slapen tijdens de KEI-week?

Dit jaar worden er vanuit Stichting KEI geen slaapplaatsen gefaciliteerd. Als je in Groningen wilt verblijven tijdens de KEI-week ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een slaapplaats. Wellicht heb je al een studentenkamer of kun je logeren bij een vriend(in).

Is de KEI-week te vergelijken met een ontgroening?

Nee, totaal niet! Je moet de KEI-week zien als iets wat heel erg leuk is om te doen en het is absoluut geen ontgroening. Eerder een week vol informatie, activiteiten en feesten. Wanneer je je inschrijft voor de KEI-week, ben je niet verplicht om naar alle evenementen toe te gaan. Jij kiest zelf uit wat jou leuk lijkt om aan mee te doen. De KEI-week is in het kort een algemene introductieweek om Groningen te leren kennen.

Ik ben pas vanaf dinsdag/woensdag/donderdag in Groningen, kan ik toch meedoen aan de KEI-week?

De inschrijving blijft (online) geopend tot en met vrijdag 14 augustus, dus het is ook mogelijk om tijdens de KEI-week je inschrijving te voltooien en toegang te verkrijgen tot het online platform.

 

Kun je meedoen aan de KEI-week als doorstroomstudent?

Dat kan zeker! De KEI-week is juist bedoeld voor alle nieuwe studenten in de stad Groningen, dus zeker ook voor doorstroomstudenten. Voor doorstroomstudenten worden er speciale KEI-groepjes gevormd zodat je met leeftijdsgenoten in een groep zit.

Wat zijn de algemene huisregels van de KEI-week?

Hier kan u de algemene huisregels van de KEI-week vinden:

 1. Betreden op eigen risico.
 2. Aanwijzingen van de organisatie en beveiliging dienen te allen tijde te worden opgevolgd.
 3. U bent verplicht zich te allen tijde te kunnen identificeren.
 4. Het is verboden voor personen die jonger zijn dan 18 jaar om alcoholhoudende dranken te nuttigen, te kopen en bij zich te dragen.
 5. Het is verboden voor personen om alcoholhoudende dranken te verstrekken aan personen die jonger zijn dan 18 jaar.
 6. Het is verboden eigen drank, glaswerk, plastic flessen, blik, drugs, vuurwerk, (vuur) wapens, gevaarlijke voorwerpen of professionele opnameapparatuur mee te nemen naar het evenement.
 7. Agressief gedrag, racistisch gedrag en/of ander aanstootgevend gedrag wordt niet getolereerd.
 8. Het is verboden in attributen of stellages te klimmen.
 9. De organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing, vernieling of schade aan u of uw eigendommen.
 10. Het is verboden promotionele activiteiten te verrichten zonder toestemming.
 11. Meegebrachte consumptiewaren mogen niet op het evenemententerrein worden genuttigd.
 12. Roken is alleen toegestaan op de daarvoor bestemde plekken.
 13. Ruim uw eigen rommel op en ga verantwoord om met het evenemententerrein.
 14. Bij het plegen van een misdrijf wordt u aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Tevens doen wij aangifte of dienen een klacht in.
 15. Iedere bezoeker wordt geacht op de hoogte te zijn van bovengenoemde regels.
 16. Zware medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort (kosteloos verkrijgbaar bij iedere apotheek, houd rekening met een aanvraagtijd van ca. 3 weken) mee naar binnen.
Voor wie is de KEI-week bedoeld?

De KEI-week is voor alle eerstejaarsstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Academie Verloskunde Amsterdam Groningen, Stenden Hogeschool en HBO Nederland. Evengoed zijn de doorstroom- en masterstudenten die naar Groningen komen welkom. Wanneer je een doorstroom- of masterstudent bent kun je dit aangeven bij de inschrijving en word je, als je dat wil, geplaatst in een doorstroomgroep. De KEI-week kan ook bezocht worden door internationale studenten (indien je internationale student bent, kun je in een ‘mixed group’ worden geplaatst: een groepje met Nederlandse én Engelse studenten) of door studenten met een beperking. De evenementen zijn bijvoorbeeld (bijna allemaal) rolstoelvriendelijk.