Dare 2B Aware

Tijdens de KEI-week is er ook een maatschappelijke campagne om studenten bewust te maken van de uitdagingen en verleidingen die bij het studentenleven komen kijken. Deze campagne draagt de naam ‘Dare 2B Aware’ en onderstaand logo zal je in de KEI-week dan ook veel tegenkomen. Elke dag van de KEI-week staat in het teken van een ander thema:

Maandag Verantwoord op Stap
Dinsdag Bewust Online
Woensdag Gezonde Student
Donderdag Stadjer & Student
Vrijdag Seks, Drugs & Alcohol

SAFE CLUBBING – VERANTWOORD OP STAP (MAANDAG)

Er zijn twee dingen die belangrijk zijn bij verantwoord op stap gaan. Het gezegde luidt: “samen uit, samen thuis” en dat is niet voor niets. Samen met je vrienden op stap gaan in Groningen is natuurlijk hartstikke leuk, maar je moet niet vergeten dat samen thuiskomen minstens zo belangrijk is. Wanneer een persoon eerder naar huis wil, maar jij eigenlijk nog wil doorfeesten, moet je er toch voor zorgen dat die persoon veilig thuiskomt en dat doe je samen.

En als tweede zijn je oren natuurlijk een van de grote slachtoffers tijdens het stappen. Muziek op festivals, maar ook in kroegen staat vaak zo hard dat veel studenten tegenwoordig last hebben van blijvende gehoorschade. Gehoorverlies en een constante piep in de oren zijn vaak gehoorde klachten onder studenten. Om ervoor te zorgen dat jullie deze vervelende blijvende schade kunnen voorkomen, wordt er op de maandag naast het samen naar huis gaan, aandacht geschonken aan de preventie van gehoorschade.

 

ONLINE AWARENESS – BEWUST ONLINE (DINSDAG)

De afgelopen jaren speelt een steeds groter deel van het leven van een student zich online af. Dit heeft natuurlijk goede en slechte kanten. Er zal worden ingegaan op drie verschillende onderwerpen die te maken hebben met online gedrag en aanwezigheid. Onderwerpen die voorbij komen zijn onder andere online studeren en tentamens maken, beveiliging van persoonlijke gegevens en social media. Op deze manier proberen wij studenten bewust te maken van hun online gedrag en tips te geven over waar je op moet letten als een student in het jaar 2021.

 

HEALTHY MIND AND BODY – GEZONDE STUDENT (WOENSDAG)

Als nieuwe student komt er een hoop op je af en zijn er veel mogelijkheden naast je studie. Zo kun je bij een studie- of studentenvereniging gaan, een nieuwe sport beoefenen en nog veel meer. Hierbij is het belangrijk dat je jezelf niet te veel stress bezorgt en wel geniet van je studententijd. Daarom is er het thema: de gezonde student. Stichting KEI wil namelijk meer aandacht besteden aan de gezondheid van studenten. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal gezien. Zo hebben we op maandag de Meatless Monday en zal er tijdens KEI-week op de woensdag informatie worden gegeven over hoe je met stress en een overvolle agenda leert omgaan.

 

STUDENT AND THE CITY – STADJER & STUDENT (DONDERDAG)

De relatie tussen Stadjers* en studenten is een thema dat al jaren erg belangrijk is in Groningen. Met ruim 55.000 studenten in de stad lijkt het soms alsof er alleen studenten in de stad wonen, maar we zijn natuurlijk niet de enige inwoners van de stad. Om de band tussen Stadjers en studenten aan te halen, zullen we (in een normale KEI-week zon der corona) op de dinsdag samen met Stadjers meedoen aan het grootste meezingevenement van Europa: de Nights of the Songs op de Grote Markt. Op de woensdag zullen we in de avond samen genieten van een film op de Vismarkt en op donderdag kan er samen gedanst worden op het Open Air Festival. Het goede doel van de KEI-week zal daarnaast ook bij de Stadjers onder de aandacht gebracht worden om samen iets te doen voor het goede doel van dit jaar.

 

SEX, DRUGS & ALCOHOL – SEKS, DRUGS & ALCOHOL (VRIJDAG)

Als student kom je in aanraking met vele verleidingen. Om te zorgen voor een verantwoordelijke omgang met deze verleidingen is het belangrijk om je hier al vroeg over in te lichten. Love, Lust & Lounge is een evenement op de vrijdag dat gefocust is op het informatie verstrekken over dit thema. Hier zullen leuke, interactieve workshops en lezingen worden gegeven in Pathé Groningen.

 

mening: mooier verwoorden.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Word ik met studiegenoten in een KEI-groepje geplaatst?

We proberen in ieder KEI-groepje twee studenten met dezelfde studie te plaatsen. Dit kunnen we helaas niet garanderen. Omdat de KEI-week een algemene introductieweek is hebben we er voor gekozen de groepsindeling te baseren op interesse. Daarnaast organiseren studies vaak een eigen introductieperiode in de eerste week van je studie, waardoor je je studiegenoten snel genoeg zult leren kennen!

Tot wanneer kan ik mij inschrijven voor de KEI-week?

De inschrijving blijft online geopend tot en met vrijdag 13 augustus. Om zeker te zijn van plaatsing in een KEI-groepje raden we je aan om je uiterlijk de vrijdag voor de KEI-week, 13 augustus 18:00 uur, in te schrijven.

Kan ik na mijn inschrijving nog annuleren of mijn geld terugkrijgen voor de KEI-week?

Het is niet mogelijk om af te zeggen, te annuleren of je geld terug te krijgen wanneer je je hebt ingeschreven voor de KEI-week. 

Ik heb een functiebeperking, kan ik meedoen aan de KEI-week?

Dat kan zeker. We streven ernaar om de KEI-week voor iedereen toegankelijk te maken. Op het aanmeldformulier kun je aangeven dat je een functiebeperking hebt en deze specificeren. Verder kun je ook aangeven of je in een groepje wilt met andere mindervaliden. Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@keiweek.nl, dan nemen we contact met je op. We kijken dan samen op wat voor manier we rekening kunnen houden met jouw functiebeperking, zodat jij een fantastische week zult beleven!

“Heb je een functiebeperking en wil je graag in contact komen met studenten die dit ook hebben, neem dan vrijblijvend contact op met Wiel&Deal. Wiel&Deal streeft er naar om jongeren met een beperking te ondersteunen bij hun studentenleven en studie. Onbeperkt studeren, dat is het doel.”

Kan ik me samen met iemand anders inschrijven?

Ja, het is mogelijk om je met één vriend(in)  in te schrijven voor de KEI-week!

Wanneer is het KEI-pand geopend tijdens de KEI-week?

Tijdens de KEI-week heeft het KEI-pand (Pelsterstraat 23, zijstraat van de Vismarkt) de volgende openingstijden:

 

Maandag: 09.00-19.00

Dinsdag: 09.00-18.00

Woensdag: 10.00-17.00 (tot 18:00 bereikbaar via whatsapp)

Donderdag: 10.00-17.00 (tot 18:00 bereikbaar via whatsapp)

Vrijdag: 10.00-16.00 (tot 18:00 bereikbaar via whatsapp)