Dare 2B Aware

Tijdens de KEI-week is er ook een maatschappelijke campagne om studenten bewust te maken van de uitdagingen en verleidingen die bij het studentenleven komen kijken. Deze campagne draagt de naam ‘Dare 2B Aware’ en onderstaand logo zal je in de KEI-week dan ook veel tegenkomen. Elke dag van de KEI-week staat in het teken van een ander thema:

Maandag Verantwoord op Stap
Dinsdag Bewust Online
Woensdag Gezonde Student
Donderdag Stadjer & Student
Vrijdag Seks, Drugs & Alcohol

SAFE CLUBBING – VERANTWOORD OP STAP (MAANDAG)

Er zijn twee dingen die belangrijk zijn bij verantwoord op stap gaan. Het gezegde luidt: “samen uit, samen thuis” en dat is niet voor niets. Samen met je vrienden op stap gaan in Groningen is natuurlijk hartstikke leuk, maar je moet niet vergeten dat samen thuiskomen minstens zo belangrijk is. Wanneer een persoon eerder naar huis wil, maar jij eigenlijk nog wil doorfeesten, moet je er toch voor zorgen dat die persoon veilig thuiskomt en dat doe je samen.

En als tweede zijn je oren natuurlijk een van de grote slachtoffers tijdens het stappen. Muziek op festivals, maar ook in kroegen staat vaak zo hard dat veel studenten tegenwoordig last hebben van blijvende gehoorschade. Gehoorverlies en een constante piep in de oren zijn vaak gehoorde klachten onder studenten. Om ervoor te zorgen dat jullie deze vervelende blijvende schade kunnen voorkomen, wordt er op de maandag naast het samen naar huis gaan, aandacht geschonken aan de preventie van gehoorschade.

 

ONLINE AWARENESS – BEWUST ONLINE (DINSDAG)

De afgelopen jaren speelt een steeds groter deel van het leven van een student zich online af. Dit heeft natuurlijk goede en slechte kanten. Er zal worden ingegaan op drie verschillende onderwerpen die te maken hebben met online gedrag en aanwezigheid. Onderwerpen die voorbij komen zijn onder andere online studeren en tentamens maken, beveiliging van persoonlijke gegevens en social media. Op deze manier proberen wij studenten bewust te maken van hun online gedrag en tips te geven over waar je op moet letten als een student in het jaar 2021.

 

HEALTHY MIND AND BODY – GEZONDE STUDENT (WOENSDAG)

Als nieuwe student komt er een hoop op je af en zijn er veel mogelijkheden naast je studie. Zo kun je bij een studie- of studentenvereniging gaan, een nieuwe sport beoefenen en nog veel meer. Hierbij is het belangrijk dat je jezelf niet te veel stress bezorgt en wel geniet van je studententijd. Daarom is er het thema: de gezonde student. Stichting KEI wil namelijk meer aandacht besteden aan de gezondheid van studenten. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal gezien. Zo hebben we op maandag de Meatless Monday en zal er tijdens KEI-week op de woensdag informatie worden gegeven over hoe je met stress en een overvolle agenda leert omgaan.

 

STUDENT AND THE CITY – STADJER & STUDENT (DONDERDAG)

De relatie tussen Stadjers* en studenten is een thema dat al jaren erg belangrijk is in Groningen. Met ruim 55.000 studenten in de stad lijkt het soms alsof er alleen studenten in de stad wonen, maar we zijn natuurlijk niet de enige inwoners van de stad. Om de band tussen Stadjers en studenten aan te halen, zullen we (in een normale KEI-week zon der corona) op de dinsdag samen met Stadjers meedoen aan het grootste meezingevenement van Europa: de Nights of the Songs op de Grote Markt. Op de woensdag zullen we in de avond samen genieten van een film op de Vismarkt en op donderdag kan er samen gedanst worden op het Open Air Festival. Het goede doel van de KEI-week zal daarnaast ook bij de Stadjers onder de aandacht gebracht worden om samen iets te doen voor het goede doel van dit jaar.

 

SEX, DRUGS & ALCOHOL – SEKS, DRUGS & ALCOHOL (VRIJDAG)

Als student kom je in aanraking met vele verleidingen. Om te zorgen voor een verantwoordelijke omgang met deze verleidingen is het belangrijk om je hier al vroeg over in te lichten. Love, Lust & Lounge is een evenement op de vrijdag dat gefocust is op het informatie verstrekken over dit thema. Hier zullen leuke, interactieve workshops en lezingen worden gegeven in Pathé Groningen.

 

mening: mooier verwoorden.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Kun je meedoen aan de KEI-week als doorstroomstudent?

Dat kan zeker! De KEI-week is juist bedoeld voor alle nieuwe studenten in de stad Groningen, dus zeker ook voor doorstroomstudenten. Voor doorstroomstudenten worden er speciale KEI-groepjes gevormd zodat je met leeftijdsgenoten in een groep zit.

Wat zijn de algemene huisregels van de KEI-week?

Hier kan u de algemene huisregels van de KEI-week vinden:

 1. Betreden op eigen risico.
 2. Aanwijzingen van de organisatie en beveiliging dienen te allen tijde te worden opgevolgd.
 3. U bent verplicht zich te allen tijde te kunnen identificeren.
 4. Het is verboden voor personen die jonger zijn dan 18 jaar om alcoholhoudende dranken te nuttigen, te kopen en bij zich te dragen.
 5. Het is verboden voor personen om alcoholhoudende dranken te verstrekken aan personen die jonger zijn dan 18 jaar.
 6. Het is verboden eigen drank, glaswerk, plastic flessen, blik, drugs, vuurwerk, (vuur) wapens, gevaarlijke voorwerpen of professionele opnameapparatuur mee te nemen naar het evenement.
 7. Agressief gedrag, racistisch gedrag en/of ander aanstootgevend gedrag wordt niet getolereerd.
 8. Het is verboden in attributen of stellages te klimmen.
 9. De organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing, vernieling of schade aan u of uw eigendommen.
 10. Het is verboden promotionele activiteiten te verrichten zonder toestemming.
 11. Meegebrachte consumptiewaren mogen niet op het evenemententerrein worden genuttigd.
 12. Roken is alleen toegestaan op de daarvoor bestemde plekken.
 13. Ruim uw eigen rommel op en ga verantwoord om met het evenemententerrein.
 14. Bij het plegen van een misdrijf wordt u aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Tevens doen wij aangifte of dienen een klacht in.
 15. Iedere bezoeker wordt geacht op de hoogte te zijn van bovengenoemde regels.
 16. Zware medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort (kosteloos verkrijgbaar bij iedere apotheek, houd rekening met een aanvraagtijd van ca. 3 weken) mee naar binnen.
Voor wie is de KEI-week bedoeld?

De KEI-week is voor alle eerstejaarsstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Academie Verloskunde Amsterdam Groningen, Stenden Hogeschool en HBO Nederland. Evengoed zijn de doorstroom- en masterstudenten die naar Groningen komen welkom. Wanneer je een doorstroom- of masterstudent bent kun je dit aangeven bij de inschrijving en word je, als je dat wil, geplaatst in een doorstroomgroep. De KEI-week kan ook bezocht worden door internationale studenten (indien je internationale student bent, kun je in een ‘mixed group’ worden geplaatst: een groepje met Nederlandse én Engelse studenten) of door studenten met een beperking. De evenementen zijn bijvoorbeeld (bijna allemaal) rolstoelvriendelijk.

Hoeveel kost de KEI-week?

Een ticket voor de KEI-week kost in de voorinschrijving €39,50,-. Daarmee is de KEI-week de goedkoopste introductieweek van Nederland!

 

Waar kan ik me inschrijven voor de KEI-week?

Vanaf medio mei is mogelijk om je in te schrijven voor de KEI-week 2021. Klik hiervoor op de knop ‘inschrijven’ in het hoofdmenu. Je kunt je ook nog inschrijven tijdens de KEI-week zelf via de website.

Word ik met studiegenoten in een KEI-groepje geplaatst?

We proberen in ieder KEI-groepje twee studenten met dezelfde studie te plaatsen. Dit kunnen we helaas niet garanderen. Omdat de KEI-week een algemene introductieweek is hebben we er voor gekozen de groepsindeling te baseren op interesse. Daarnaast organiseren studies vaak een eigen introductieperiode in de eerste week van je studie, waardoor je je studiegenoten snel genoeg zult leren kennen!

Hoofdsponser: