Wat is de KEI-week?

De KEI-week is de algemene introductieweek voor alle aankomende eerstejaars studenten in Groningen. Het is de perfecte gelegenheid om de stad en al haar mogelijkheden te leren kennen en zo alle leuke aspecten van het studentenleven te ontdekken. Tijdens de KEI-week is niets verplicht en kun je zelf kiezen aan welke evenementen je wel of niet mee wilt doen!

De KEI-week 2017 vindt plaats van 14 tot en met 18 augustus. Om mee te doen aan de KEI-week moet je je inschrijven. Dit kan via de website of tijdens de eerste dag van de KEI-week op de Daginschrijving (op maandag 14 augustus). De kosten om je via de website in te schrijven zijn €25,- en op de Daginschrijving kostte het €28,-. Hiermee is de KEI-week de goedkoopste introductieweek van Nederland. Voor deze €25,-/€28,- heb je toegang tot alle evenementen in de KEI-week, kun je naar alle feesten en optredens, krijg je een gratis brunch op de dinsdag van de KEI-week, ontvang je een bonnenboekje met kortingsbonnen voor andere eten en drinken tijdens de KEI-week en ontvang je een KEI-tasje met alle informatie die je tijdens de KEI- week nodig hebt.

Alle deelnemers aan de KEI-week, KEI-lopers, worden ingedeeld in KEI-groepjes. Deze groepjes bestaan uit ongeveer 15 studenten en worden gekoppeld aan twee of drie KEI-leiders. Dit zijn ouderejaars studenten die hun KEI-groepje de hele week meenemen naar alle evenementen en rondleiden door de stad. Je ontmoet je KEI-groep voor het eerst op maandagavond, als je gaat eten bij je KEI-leiders thuis. Op deze manier leer je meteen nieuwe mensen kennen en heb je een leuke groep om de KEI-week mee te beleven! Als je dat wilt, kun je je samen met een vriend of vriendin opgeven, zodat jullie in hetzelfde groepje worden ingedeeld. Naast KEI-groepjes met alleen maar eerstejaarsstudenten, zijn er ook doorstroomgroepen. Hiervoor kun je je opgeven als je bijvoorbeeld al een bachelor hebt gedaan en in Groningen komt om een master te doen. Als derde optie is er nog de 'mixed group' die bestaat uit zowel Nederlandse als internationale studenten. Op die manier kun je dus internationale studenten leren kennen! Daarnaast kun je bij je inschrijving een interesse aangeven en zul je met KEI-lopers en KEI-leiders ingedeeld worden die dezelfde interesse als jij hebben.

Tijdens de Daginschrijving op de maandag van de KEI-week kun je je nog inschrijven als je dat nog niet hebt gedaan. Als je je online al hebt ingeschreven, kun je hier met je e-ticket je KEI-bandje en KEI-tasje ophalen. Het bandje heb je de hele week om en het geeft je toegang tot alle evenementen van de KEI-week. In het KEI-tasje vind je het programmaboekje, het bonnenboekje en allerlei andere relevantie informatie en gadgets!

Wil je nog meer weten over de KEI-week? Lees hieronder over de geschiedenis!

Geschiedenis

De KEI-week is al 47 jaar lang een begrip in Groningen! In 1969 maakten de Groningers voor het eerst kennis met de KEI-week, wel in een compleet andere vorm dan tegenwoordig. In die tijd kwam er steeds meer vraag naar een algemene introductieweek voor eerstejaarsstudenten. Een groep studenten besloot toen om in die behoefte te voorzien. Zij organiseerden een introductieperiode, waarin de eerstejaarsstudenten van de stad Groningen werden opgevangen en werden geïnformeerd over hun nieuwe leefomgeving. In 1972 werd voor dit doel Stichting Kommissie Eerstejaars Informatie opgericht. In 1993 is deze naam veranderd in Stichting Kommissie Eerstejaars Introductie, die nu bekend staat als Stichting KEI.

Aanvankelijk behoorden alleen eerstejaarsstudenten aan de Rijksuniversiteit Groningen tot de doelgroep van Stichting KEI. Vanaf 1971 waren ook studenten die een Hogere Beroeps Opleiding (HBO) in Groningen begonnen welkom om deel te nemen aan de KEI-week. In het begin was de interesse onder deze studenten aan het HBO niet erg groot. Maar na vele fusies tussen diverse HBO-instellingen in de jaren tachtig, wat uiteindelijke resulteerde in de Hanzehogeschool Groningen, nam de belangstelling sterk toe. Uiteindelijk konden ook HBO-studenten plaatsnemen in het Dagelijks Bestuur van de Stichting KEI.

KEI-week

Installeer onze app!