Dare 2B Aware

Stichting KEI heeft  een aantal jaar geleden een maatschappelijke campagne opgezet om studenten bewust te maken van de nieuwe verleidingen die bij het studentenleven komen kijken. Deze campagne draagt de naam 'Dare 2B Aware' en bovenstaand bijbehorend logo zul je in de KEI-week dan ook veel tegenkomen. Dit jaar zal de KEI zichzich op vijf onderwerpen focussen :

1. Housing
2. Stadjer & Student (inwoners van Groningen)
3. Responsible Living
4. Sustainability
5. Sex, Drugs & Alcohol

 

Het studentenleven heeft vele mooie dingen in petto. Echter schuilen er in dit nieuwe leven ook veel verleidingen. Als je op jezelf woont in een nieuwe stad, is er niemand die je ter verantwoording zal roepen wanneer je midden in de nacht thuis komt na een avond flink stappen, en je vervolgens de muziek veel te hard aanzet en even niet nadenkt aan de buren die de volgende dag gewoon weer moeten werken. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat je studentkamer veilig blijft door te maatregelen te treffen tegen inbraak en brand. 

Andere verleidingen zijn drugs, alcohol en onveilige seks. Daarnaast zul je problemen met fietsen, zoals heling, regelmatig tegenkomen in je studententijd. Tot slot wordt verantwoord omgaan met je omgeving steeds belangrijker. Ook in je studententijd. 

KEI-week

Installeer onze app!