Statement Coronavirus

KEI-leiders

De KEI-leiders zijn de begeleiders en mentoren van de KEI-lopers. Zij zorgen dat de KEI-lopers overal komen en dat deze een prachtige KEI-week beleven. Uiteraard beleven de KEI-leiders zelf ook opnieuw deze prachtige week!

In een KEI-groep zitten twee of drie KEI-leiders. Alle KEI-leiders zijn te herkennen aan hun KEI-leidershirt. KEI-leiders worden door de KEI-lopers ook vaak KEI-papa of KEI-mama genoemd.

INSCHRIJVEN

De KEI-leiderinschrijving voor de KEI-week van 2020 zal plaatsvinden op woensdag 13 mei tussen 08:00 en 23:59 uur. Hierna zal een loting plaatsvinden.

Het werkt als volgt:
Eén iemand schrijft zich in als hoofd-KEI-leider. De anderen schrijven zich daarna op dezelfde dag in als mede-KEI-leider, via de link die zij toegestuurd krijgen via de mail.

Je schrijft je in als KEI-leider op woensdag 13 mei tussen 08.00 en 23.59 uur. Hier volg je de stappen in het inschrijfsysteem op de website (www.keiweek.nl/inschrijven). Als dit is afgerond, krijgen je mede-KEI-leider(s) een mail. In deze mail staat een link waarmee de mede-KEI-leider(s) zich kunnen aanmelden. De inschrijving is pas definitief als zowel jij als je mede-KEI-leider(s) zich hebben aangemeld! Dit kan dus alleen op 13 mei. Als je KEI-leidergroepje niet compleet is, loot je niet mee.

LET OP: Het maakt niet uit op welk moment je je inschrijft die 13 mei. De loting houdt geen rekening met het tijdstip waarop je je hebt ingeschreven. Je hoeft dus niet om 08:00 al klaar te zitten, maar schrijf je in wanneer je tijd hebt!

Nadat je mail hebt gekregen moet je je inschrijving fysiek bevestigen. De precieze datum, tijd en locatie worden later bekend gemaakt via de mail. Daarna zal de loting plaatsvinden en zal jij horen of jij KEI-leider wordt aankomend jaar. Onthoud daarnaast dat op 7 augustus de KEI-leidertraining plaatsvindt! Je bent verplicht om hierbij aanwezig te zijn, dus houd hier rekening mee bij je inschrijving.

TIPS & TRICKS VOOR KEI-LEIDERS

Word een geweldige KEI-papa of KEI-mama! 

Wat houdt het precies in om KEI-leider te zijn? Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden? En hoe zorg je ervoor dat je KEI-kindjes je nooit zullen vergeten? Lees het hier!

Wat zijn eigenlijk je taken als KEI-leider?

 • Laat zien hoe leuk het is om student te zijn;
 • Kom naar alle evenementen: ook overdag;
 • Laat zo veel mogelijk verenigingen en organisaties zien (zie programmaboekje!);
 • Leer KEI-lopers Groningen kennen;
 • Draag je KEI-leider shirt;
 • Je bent de hele week KEI-leider, dus niet alleen tijdens de programmaonderdelen;
 • Probeer een hechte KEI-groep te creëren. Meedoen aan de verschillende KEI-challenges op de evenementen is hier de uitgelezen kans voor. Zorg ook dat je op maandag na het eten op tijd naar The Grand Opening gaat. Dit bevordert de groepsband;
 • Je hebt een hele groep nieuwe (en vaak jonge) studenten onder je hoede. Het is daarom ook belangrijk om rekening te houden met de verantwoordelijkheden die dit met zich meebrengt, bijvoorbeeld met betrekking tot het welzijn van je KEI-lopers.

Eten bij de KEI-leiders!

Maandag om 17.00 is het zover: je KEI-groepje stroomt langzaamaan binnen en je hebt het eten en drinken al klaarstaan. Om bij te dragen aan een duurzame KEI-week organiseren we dit jaar voor de derde keer de ‘Meatless Monday’ Hier proberen wij iedereen die meedoet of meewerkt in de KEI-week te activeren om geen vlees te eten.

Maar hoe pak je zo’n kennismaking aan? Wanneer er opeens vijftien hongerige mensen voor de deur staan, is het handig om iets gemakkelijks klaar te zetten om te eten. Inspiratieloos? Wij hebben een paar tips:

 • Zorg dat al het eten en drinken in huis is. Afhalen is in de KEI-week niet praktisch aangezien het heel erg druk is. Je kunt samen gaan koken, of zorg dat het al klaar is;
 • Zet fris op tafel;
 • Houd rekening met eventuele vegetariërs;
 • Geef aan dat het eten op kosten van de KEI-lopers zelf is. Spreek direct dingen af over de ‘pot’. Sommige KEI-lopers zullen niet weten wat potten is… Leg dat dus even uit!;
 • Voorstelrondje: stel eerst jezelf uitgebreid voor. Je kunt ook eventueel naamstickers maken of een kennismakingsspel doen;
 • Ga tussen de KEI-lopers in zitten en let erop dat iedereen het gezellig heeft;
 • Wissel direct telefoonnummers uit (evt. WhatsApp);
 • Bedenk alvast waar je dinsdag afspreekt om naar KEI-picknick te gaan;
 • Schaf een gadget aan voor de hele KEI-groep. Op deze manier zijn de KEI-lopers uit de groep goed herkenbaar voor elkaar en kunnen andere KEI-groepen hen ook herkennen;
 • Vraag wat de KEI-lopers verwachten van deze week;
 • Zet stokbrood met dipjes klaar op tafel; zo is de eerste honger al gestild;
 • Een pasta werkt altijd goed en het is een gemakkelijke eenpansmaaltijd. Maar waar haal je een pan vandaan waar eten in kan voor vijftien mensen? Wees creatief! Vraag bijvoorbeeld een huisgenoot of de buren of je pannen mag lenen;
 • Een ander gemakkelijk gerecht is een broodje hamburger. Koop veel broodjes en hamburgers in (ook vega-hamburgers), zet plakjes komkommer, tomaat en sauzen op tafel en laat iedereen zelf het broodje beleggen;

Het volgende verwachten we van je:

 • Voorkom alcoholmisbruik.
 • Mocht het voorkomen dat één van je KEI-lopers teveel heeft gedronken, zorg dan dat deze veilig thuiskomt. Breng je KEI-loper naar huis of zorg dat hij of zij appt bij thuiskomst.
 • Wees je ervan bewust dat er meer dan alleen dronkenschap aan de hand kan zijn. Er kan bijvoorbeeld gemakkelijk iets in iemands drankje gedaan worden.
 • Ga tijdens KEI-evenementen indien nodig naar de EHBO-crew.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Word ik met studiegenoten in een KEI-groepje geplaatst?

We proberen in ieder KEI-groepje twee studenten met dezelfde studie te plaatsen. Dit kunnen we helaas niet garanderen. Omdat de KEI-week een algemene introductieweek is hebben we er voor gekozen de groepsindeling te baseren op interesse. Daarnaast organiseren studies vaak een eigen introductieperiode in de eerste week van je studie, waardoor je je studiegenoten snel genoeg zult leren kennen!

Tot wanneer kan ik mij inschrijven voor de KEI-week?

De online inschrijving blijft geopend tot de vrijdag voor de KEI-week 7 augustus, 18:00 uur. Tijdens de KEI-week is het nog mogelijk om je op de maandag in te schrijven bij de Daginschrijving op het Broerplein bij het Academiegebouw. Later in de week is het ook nog mogelijk om je in te schrijven, dit kan je doen op het KEI-pand aan de Pelsterstraat 23.

Kan ik na mijn inschrijving nog annuleren of mijn geld terugkrijgen voor de KEI-week of een slaapplaats?

Het is niet mogelijk om af te zeggen, te annuleren of je geld terug te krijgen wanneer je je hebt ingeschreven voor de KEI-week of voor een slaapplaats. Wanneer je nog niet weet of je geslaagd bent, ingeloot bent voor je studie of je nog niet weet of je een kamer hebt, kun je beter even wachten met je inschrijving (voor de KEI-week of een slaapplaats). Er is namelijk geen maximum aantal deelnemers voor de KEI-week, dus je kunt je nog tot en met de vrijdag voor de KEI-week (tot 18:00 uur) online inschrijven en je bent dan verzekerd van deelname aan de KEI-week. Een slaapplaats is iets onzekerder, echter blijkt dat er altijd genoeg slaapplaatsen in studentenhuizen over zijn, mocht je op het laatste moment nog een slaapplaats zoeken.

Ik heb een functiebeperking, kan ik meedoen aan de KEI-week?

Dat kan zeker. We streven ernaar om de KEI-week voor iedereen toegankelijk te maken. Op het aanmeldformulier kun je aangeven dat je een functiebeperking hebt en deze specificeren. Verder kun je ook aangeven of je in een groepje wilt met andere mindervaliden. Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@keiweek.nl, dan nemen we contact met je op. We kijken dan samen op wat voor manier we rekening kunnen houden met jouw functiebeperking, zodat jij een fantastische week zult beleven!

“Heb je een functiebeperking en wil je graag in contact komen met studenten die dit ook hebben, neem dan vrijblijvend contact op met Wiel&Deal. Wiel&Deal streeft er naar om jongeren met een beperking te ondersteunen bij hun studentenleven en studie. Onbeperkt studeren, dat is het doel.”

Kan ik me samen met iemand anders inschrijven?

Ja, het is mogelijk om je met één vriend of vriendin in te schrijven voor de KEI-week. Geef de naam en het e-mailadres van je vriend(in) aan in je online inschrijving, er wordt dan een e-mail verstuurd naar die vriend(in). Via deze e-mail kan je vriend(in) zich ook aanmelden. Je wordt dan in hetzelfde KEI-groepje geplaatst. Let wel: je kunt je maar met één persoon opgeven. Je kunt je dus niet met z’n drieën (of meer) opgeven.

In totaal zit je met 10 tot 15 eerstejaars KEI-lopers en twee of drie ouderejaars KEI-leiders in een KEI-groepje.

Wanneer is het KEI-pand geopend tijdens de KEI-week?

Tijdens de KEI-week heeft het KEI-pand (Pelsterstraat 23, zijstraat van de Vismarkt) de volgende openingstijden:

Maandag:             09.00-19.00
Dinsdag:               09.00-18.00
Woensdag:           10.00-18.00
Donderdag:          10.00-18.00
Vrijdag:                 10.00-18.00

Je kunt onder andere terecht op het KEI-pand als je na de Daginschrijving nog je KEI-bandje op wilt halen en als je vragen of opmerkingen hebt.