KEI-leiders

De KEI-leiders zijn de begeleiders en mentoren van de KEI-lopers. Zij zorgen dat de KEI-lopers overal komen en dat deze een prachtige KEI-week beleven. Uiteraard beleven de KEI-leiders zelf ook opnieuw deze prachtige week!

In een KEI-groep zitten twee of drie KEI-leiders. Alle KEI-leiders zijn te herkennen aan hun KEI-leidershirt. KEI-leiders worden door de KEI-lopers ook vaak KEI-papa of KEI-mama genoemd.

INSCHRIJVEN

De KEI-leiderinschrijving voor de KEI-week van 2019 zal plaatsvinden op woensdag 15 mei tussen 08:00 en 23:59. Hierna zal een loting plaatsvinden.

Het werkt als volgt:
Eén iemand schrijft zich in als hoofd-KEI-leider. De anderen schrijven zich daarna op dezelfde dag in als mede-KEI-leider, via de link die zij toegestuurd krijgen via de mail.

Je schrijft je in als KEI-leider op woensdag 15 mei tussen 08.00 en 23.59 uur. Hier volg je de stappen in het inschrijfsysteem op de website (www.keiweek.nl/inschrijven). Als dit is afgerond, krijgen je mede-KEI-leider OF mede-KEI-leiders een mail. In deze mail staat een link waarmee de mede-KEI-leider(s) zich kunnen aanmelden. De inschrijving is pas definitief als zowel jij als mede-KEI-leider(s) zich hebben aangemeld! Dit kan dus alleen op 15 mei. Als je KEI-leidergroepje niet compleet is loot je niet mee.

LET OP: Het maakt dus niet uit op welk moment je je inschrijft die 15 mei. De loting houdt geen rekening met het tijdstip waarop je je hebt ingeschreven. Je hoeft dus niet om 08:00 al klaar te zitten, maar schrijf je in wanneer je tijd hebt!

Nadat je mail hebt gekregen moet je je inschrijving bevestigen. Dit kan op 22 of 23 mei, de precieze tijd en locatie worden later bekend gemaakt via de mail. Daarna zal de loting plaatsvinden en zal jij horen of jij KEI-leider wordt aankomend jaar. Onthoud daarnaast dat op 9 augustus de KEI-leidertraining plaatsvindt! Je bent verplicht om hierbij aanwezig te zijn, dus houd hier rekening mee bij je inschrijving.

TIPS & TRICKS VOOR KEI-LEIDERS

Word een geweldige KEI-papa of KEI-mama! 

Wat houdt het precies in om KEI-leider te zijn? Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden? En hoe zorg je ervoor dat je KEI-kindjes je nooit zullen vergeten? Lees het hier!

Wat zijn eigenlijk je taken als KEI-leider?

 • Laat zien hoe leuk het is om student te zijn;
 • Kom naar alle evenementen: ook overdag;
 • Laat zo veel mogelijk verenigingen en organisaties zien (zie programmaboekje!);
 • Leer KEI-lopers Groningen kennen;
 • Dragen van je KEI-leider shirt;
 • Je bent de hele week KEI-leider, dus niet alleen tijdens de programmaonderdelen;
 • Probeer een hechte KEI-groep te creëren. Meedoen aan de verschillende KEI-challenges op de evenementen is hier de uitgelezen kans voor. Zorg ook dat je op maandag na het eten op tijd naar The Grand Opening gaat. Dit bevordert de groepsband;
 • Je hebt een hele groep nieuwe (en vaak jonge) studenten onder je hoede. Het is daarom ook belangrijk om rekening te houden met de verantwoordelijkheden die dit met zich meebrengt, bijvoorbeeld het welzijn van je KEI-lopers.

Eten bij de KEI-leiders!

Maandag om 17.00 is het zover: je KEI-groepje stroomt langzaamaan binnen en je hebt het eten en drinken al klaarstaan. Om bij te dragen aan een duurzame KEI-week organiseren we dit jaar voor de tweede keer de ‘Meatless Monday’ Hier proberen wij iedereen die meedoet of meewerkt in de KEI-week te activeren om geen vlees te eten.

Maar hoe pak je zo’n kennismaking aan? Wanneer er opeens vijftien hongerige mensen voor de deur staan, is het handig om iets gemakkelijks klaar te zetten om te eten. Inspiratieloos? Wij hebben een paar tips:

 • Zorg dat al het eten en drinken in huis is. Afhalen is in de KEI-week niet praktisch aangezien het heel erg druk is. Je kunt samen gaan koken, of zorg dat het al klaar is;
 • Zet fris op tafel;
 • Houd rekening met eventuele vegetariërs;
 • Geef aan dat het eten op kosten van de KEI-lopers zelf is. Spreek direct dingen af over de ‘pot’. Sommige KEI-lopers zullen niet weten wat potten is… Leg dat dus even uit!;
 • Voorstelrondje: stel eerst jezelf uitgebreid voor. Je kunt ook eventueel naamstickers maken of een kennismakingsspel doen;
 • Ga tussen de KEI-lopers in zitten en let erop dat iedereen het gezellig heeft;
 • Wissel direct telefoonnummers uit (evt. WhatsApp);
 • Bedenk alvast waar je dinsdag afspreekt om naar KEI-picknick te gaan;
 • Schaf een gadget aan voor de hele KEI-groep. Op deze manier zijn de KEI-lopers uit de groep goed herkenbaar voor elkaar en kunnen andere KEI-groepen hen ook herkennen;
 • Vraag wat de KEI-lopers verwachten van deze week;
 • Zet stokbrood met dipjes klaar op tafel; zo is de eerste honger al gestild;
 • Een pasta werkt altijd goed en het is een gemakkelijke eenpansmaaltijd. Maar waar haal je een pan vandaan waar eten in kan voor vijftien mensen? Wees creatief! Vraag bijvoorbeeld een huisgenoot of de buren of je pannen mag lenen;
 • Een ander gemakkelijk gerecht is een broodje hamburger. Koop veel broodjes en hamburgers in (ook vega-hamburgers), zet plakjes komkommer, tomaat en sauzen op tafel en laat iedereen zelf het broodje beleggen;

Het volgende verwachten we van je:

 • Voorkom alcoholmisbruik.
 • Mocht het voorkomen dat één van je KEI-lopers teveel heeft gedronken, zorg dan dat deze veilig thuiskomt. Breng je KEI-loper naar huis of zorg dat hij of zij appt bij thuiskomst.
 • Wees je ervan bewust dat er meer dan alleen dronkenschap aan de hand kan zijn. Er kan bijvoorbeeld gemakkelijk iets in iemands drankje gedaan worden.
 • Ga tijdens KEI-evenementen indien nodig naar de EHBO-crew.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Kan ik me samen met iemand anders inschrijven?

Ja, het is mogelijk om je met één vriend of vriendin in te schrijven voor de KEI-week. Geef de naam en het e-mailadres van je vriend(in) aan in je online inschrijving, er wordt dan een e-mail verstuurd naar die vriend(in). Via deze e-mail kan je vriend(in) zich ook aanmelden. Je wordt dan in hetzelfde KEI-groepje geplaatst. Let wel: je kunt je maar met één persoon opgeven. Je kunt je dus niet met z’n drieën (of meer) opgeven.

In totaal zit je met 10 tot 15 eerstejaars KEI-lopers en twee of drie ouderejaars KEI-leiders in een KEI-groepje.

Wanneer is het KEI-pand geopend tijdens de KEI-week?

Tijdens de KEI-week heeft het KEI-pand (Pelsterstraat 23, zijstraat van de Vismarkt) de volgende openingstijden:

Maandag:             09.00-19.00
Dinsdag:               09.00-18.00
Woensdag:           10.00-18.00
Donderdag:          10.00-18.00
Vrijdag:                 10.00-18.00

Je kunt onder andere terecht op het KEI-pand als je na de Daginschrijving nog je KEI-bandje op wilt halen en als je vragen of opmerkingen hebt.

Kan ik ook als tweedejaars- of ouderejaarsstudent of niet-student naar evenementen van de KEI-week?

Er zijn verschillende manieren om toch de KEI-week mee te maken, ondanks dat je niet de hele week meeloopt of geen KEI-groepje hebt. Zo zijn er verschillende evenementen die open zijn voor alle geïnteresseerden. Dit zijn The Grand Opening op maandagavond, The Night of the Songs op dinsdagavond en het Lustrumfestival: KEI at the Beach op donderdag. Je kunt gezellig even bij de optredens komen kijken en de sfeer proeven!

Wil je graag naar alle evenementen van de KEI-week? Dan kun je (op vertoon van je collegekaart) een KEI-bandje kopen op het KEI-pand tijdens de gehele KEI-week. De kosten voor een los bandje zijn 28 euro en hiervoor krijg je toegang tot alle evenementen.

Wil je graag alleen naar het Eindfeest? Ook hier kun je een apart kaartje voor kopen! Voor 12 euro kun je (ook weer op vertoon van je collegekaart) een kaartje kopen voor het Eindfeest op de vrijdag van de KEI-week.  Je koopt een kaartje via onze website. De verkoop gaat 1 juni open.

Kan ik in een ander KEI-groepje geplaatst worden tijdens de KEI-week?

Dit kan. Als je KEI-groepje om wat voor reden dan ook echt niet bevalt kun je hiervoor contact opnemen met de PAND-crew. Je kunt hiervoor langsgaan bij het pand aan de Pelsterstraat 23, maar je kunt ook bellen (050 363 80 90), mailen (info@keiweek.nl) of Whatsappen (+31 633 665 338). Als je toevallig al een ander leuk groepje hebt gevonden waarbij je wilt aansluiten dan kan dit ook, maar laat het de PAND-crew dan wel even weten, zodat zij in het geval van calamiteiten weten in welk KEI-groepje jij je bevindt.

Waar kan ik slapen tijdens de KEI-week?

Als je nog geen kamer hebt gevonden in Groningen is het heel erg makkelijk om te blijven slapen in Groningen tijdens de KEI-week. Stichting KEI biedt speciale slaapfaciliteiten waarvoor je je kunt aanmelden. Reserveer hier je plek voor de KEI-camping, de Usva Sleep-in of het KEI-hostel. Ook kun je met korting een slaapplaats boeken bij Bud Gett Hostels of ‘The Student Hotel’. Reserveer hiervoor op de website van Bud Gett Hostels of ‘The Student Hotel’ met een kortingscode. Kijk voor meer informatie hierover onder het kopje KEI-week > slaapplaatsen!

Daarnaast stellen veel ouderejaarsstudenten hun huis beschikbaar tegen een kleine vergoeding, dus daar is logeren ook mogelijk. Als je wilt logeren in een studentenhuis kun je hier klikken.

Is de KEI-week te vergelijken met een ontgroening?

Nee, totaal niet! Je moet de KEI-week zien als iets wat heel erg leuk is om te doen en het is absoluut geen ontgroening. Eerder een week vol informatie, activiteiten en feesten. Wanneer je je inschrijft voor de KEI-week, ben je niet verplicht om naar alle evenementen toe te gaan. Jij kiest zelf uit wat jou leuk lijkt om aan mee te doen. De KEI-week is in het kort een algemene introductieweek om Groningen te leren kennen.