COVID-19

Ook deze KEI-week hebben we te maken met het coronavirus. Om iedere aankomend student de beste start van zijn/haar studententijd te bieden op een veilige manier hebben we een aantal maatregelen moeten treffen. Ten eerste zijn alle evenementen tijdens de KEI-week dit jaar besloten en dus alleen bedoeld voor KEI-lopers en KEI-leiders. Ten tweede moet je je voor ieder evenement inschrijven voor een tijdslot. Er worden drie verschillende soorten maatregelen getroffen deze KEI-week:

 • 1,5 meter afstand houden. Het grootste deel van de evenementen zal op 1,5 meter afstand plaatsvinden. Je houdt afstand van andere KEI-groepjes, maar per KEI-groep kun je gewoon samen zitten!
 • De CoronaCheck app gebruiken. Voor drie binnenevenementen heb je een geldige QR-code nodig om binnen te komen. Deze krijg je door volledig gevaccineerd te zijn, een negatief testbewijs te hebben of een herstelbewijs te hebben. Je hoeft je dus – indien nodig – tijdens de KEI-week maximaal drie keer te laten testen. Je kunt je gratis laten testen bij een van de Testen voor Toegang locaties.
 • Geen maatregelen. Dit geldt alleen voor Sportplaza. Aangezien Sportplaza een sportevenement is hoef je daar geen afstand te houden. Wel moet je inschrijven voor een tijdslot om binnen te komen.

Inschrijven voor een tijdslot kan via de KEI-app op je telefoon of de webapp. Er zijn twee verschillende soorten tijdslots: Aankomst Tijdsloten en Tijdsloten. Als je ingeschreven bent voor een Aankomst Tijdslot willen we je vragen om aan te komen in dit tijdslot, maar je kunt zo lang blijven als je wil. Bij een normaal Tijdslot ben je welkom tussen de begin- en eindtijd van dat tijdslot.

Download de KEI-app voor alle actuele informatie over het coronavirus in de KEI-week. Heb je vragen? Stuur dan vooral een mail naar info@keiweek.nl!

Vaccinatie tijdens de KEI-week

Speciaal voor studenten heeft de Gemeente Groningen in samenwerking met de GGD inloopuren georganiseerd voor vaccinaties en PCR testen. Lees hier het bericht van de gemeente:

 

Beter voorbereid, beter beschermd!

Ga je studeren in Groningen?

Laat je op tijd vaccineren. Heb je klachten, laat je testen!

Zo is er meer mogelijk. Alleen samen krijgen we corona onder controle. 

Kom je naar Groningen? Laat je vaccineren! 

De vaccinatiegraad in Groningen is hoog. In juli is bijna tweederde van de Groningers eenmaal gevaccineerd en de helft zelfs al volledig. Met het vaccin bescherm je niet alleen jezelf maar ook anderen tegen het coronavirus. Ben je nog niet gevaccineerd? Dan ben je welkom bij GGD Groningen op locatie MartiniPlaza. Zonder afspraak kun je je prik halen.

De GGD heeft speciaal voor studenten vrije inloop op de vaccinatielocatie in het MartiniPlaza in Groningen. Van maandag 16 augustus tot en met zondag 5 september kunnen jongeren tussen 16 en 26 jaar zonder afspraak hun prik komen halen. Kom langs tussen 9.00 – 13.00 uur. Neem je ID-bewijs en mondkapje mee! Je krijgt dan het Janssen-vaccin.

Ben je jonger dan 18 jaar of heb je een andere wens, dan prikken we met BioNTech/Pfizer. Je krijgt dan direct een vervolgafspraak mee voor de 2e prik 21 dagen later.

Heb je je eerste vaccin al ergens anders in Nederland gehad en wil je je tweede prik bij GGD Groningen halen? Dan kun je bellen met 0800 – 7070 om je afspraak te verzetten. Dit kan iedere dag tussen 08.00 uur en 20.00 uur.

Vaccinatielocatie:

MartiniPlaza, Expositielaan 9, Groningen, routebeschrijving 

Heb je klachten? Laat je testen! 

Heb jij klachten die passen bij corona of had je een positieve zelftest? Kom dan langs bij de testlocatie op de Europaweg of in MartiniPlaza. Van maandag 16 augustus tot en met zondag 5 september kun je je dagelijks zonder afspraak laten testen. Kom langs tussen 09.00 – 16.30 uur voor een antigeentest (sneltest). Binnen vier uur heb je de uitslag. Neem je mondkapje en IDbewijs mee.

Testlocaties:

– Europaweg 8, Groningen, routebeschrijving

– MartiniPlaza, Expositielaan 9, Groningen, routebeschrijving

Heb je vragen over corona? Stel je vragen!

Kijk voor meer informatie op www.ggd.groningen.nl of bel met 0800 – 1351.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de KEI-week.

Inschrijven nieuwsbrief

Partners

Zonder onze trouwe partners zou het allemaal niet gelukt zijn.

Veelgestelde vragen voor KEI-lopers

Kun je meedoen aan de KEI-week als doorstroomstudent?

Dat kan zeker! De KEI-week is juist bedoeld voor alle nieuwe studenten in de stad Groningen, dus zeker ook voor doorstroomstudenten. Voor doorstroomstudenten worden er speciale KEI-groepjes gevormd zodat je met leeftijdsgenoten in een groep zit.

Wat zijn de algemene huisregels van de KEI-week?

Hier kan u de algemene huisregels van de KEI-week vinden:

 1. Betreden op eigen risico.
 2. Aanwijzingen van de organisatie en beveiliging dienen te allen tijde te worden opgevolgd.
 3. U bent verplicht zich te allen tijde te kunnen identificeren.
 4. Het is verboden voor personen die jonger zijn dan 18 jaar om alcoholhoudende dranken te nuttigen, te kopen en bij zich te dragen.
 5. Het is verboden voor personen om alcoholhoudende dranken te verstrekken aan personen die jonger zijn dan 18 jaar.
 6. Het is verboden eigen drank, glaswerk, plastic flessen, blik, drugs, vuurwerk, (vuur) wapens, gevaarlijke voorwerpen of professionele opnameapparatuur mee te nemen naar het evenement.
 7. Agressief gedrag, racistisch gedrag en/of ander aanstootgevend gedrag wordt niet getolereerd.
 8. Het is verboden in attributen of stellages te klimmen.
 9. De organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing, vernieling of schade aan u of uw eigendommen.
 10. Het is verboden promotionele activiteiten te verrichten zonder toestemming.
 11. Meegebrachte consumptiewaren mogen niet op het evenemententerrein worden genuttigd.
 12. Roken is alleen toegestaan op de daarvoor bestemde plekken.
 13. Ruim uw eigen rommel op en ga verantwoord om met het evenemententerrein.
 14. Bij het plegen van een misdrijf wordt u aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Tevens doen wij aangifte of dienen een klacht in.
 15. Iedere bezoeker wordt geacht op de hoogte te zijn van bovengenoemde regels.
 16. Zware medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort (kosteloos verkrijgbaar bij iedere apotheek, houd rekening met een aanvraagtijd van ca. 3 weken) mee naar binnen.
Voor wie is de KEI-week bedoeld?

De KEI-week is voor alle eerstejaarsstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Academie Verloskunde Amsterdam Groningen, Stenden Hogeschool en HBO Nederland. Evengoed zijn de doorstroom- en masterstudenten die naar Groningen komen welkom. Wanneer je een doorstroom- of masterstudent bent kun je dit aangeven bij de inschrijving en word je, als je dat wil, geplaatst in een doorstroomgroep. De KEI-week kan ook bezocht worden door internationale studenten (indien je internationale student bent, kun je in een ‘mixed group’ worden geplaatst: een groepje met Nederlandse én Engelse studenten) of door studenten met een beperking. De evenementen zijn bijvoorbeeld (bijna allemaal) rolstoelvriendelijk.

Hoeveel kost de KEI-week?

Een ticket voor de KEI-week kost in de voorinschrijving €39,50,-. Daarmee is de KEI-week de goedkoopste introductieweek van Nederland!

 

Waar kan ik me inschrijven voor de KEI-week?

Vanaf medio mei is mogelijk om je in te schrijven voor de KEI-week 2021. Klik hiervoor op de knop ‘inschrijven’ in het hoofdmenu. Je kunt je ook nog inschrijven tijdens de KEI-week zelf via de website.

Word ik met studiegenoten in een KEI-groepje geplaatst?

We proberen in ieder KEI-groepje twee studenten met dezelfde studie te plaatsen. Dit kunnen we helaas niet garanderen. Omdat de KEI-week een algemene introductieweek is hebben we er voor gekozen de groepsindeling te baseren op interesse. Daarnaast organiseren studies vaak een eigen introductieperiode in de eerste week van je studie, waardoor je je studiegenoten snel genoeg zult leren kennen!

Hoofdsponser: