FAQ

Veelgestelde vragen

Het is altijd mogelijk dat je met vragen zit. Je kunt ons dan uiteraard mailen, maar hieronder staat een grote verzameling al gestelde vragen. Zoek hier dus eerst of je een goed antwoord op je vraag kunt vinden.

Wat is de KEI-week?

KEI staat voor Kommissie Eerstejaars Introduktie. De KEI-week is dan ook de algemene introductieweek voor alle studenten aan het hoger onderwijs in Groningen. Deze introductie is de oudste, grootste en goedkoopste van Nederland. Dit jaar is de KEI-week van 15 t/m 19 augustus. Tijdens deze week ontmoet je veel nieuwe ontmoeten en je leert allerlei aspecten van Groningen kennen, zoals alle sport-, cultuur en studentenverenigingen.

Wie organiseert de KEI-week?

De KEI-week wordt georganiseerd door het Dagelijks Bestuur van zeven studenten. Zij worden ondersteund door een Algemeen Bestuur en vanaf mei door zeven Event Managers. In de week zelf komen hier zo’n 150 KEI-crewers en ongeveer 900 KEI-leiders bij. Hier vind je meer informatie over de organisatie achter de KEI-week.

Hoeveel kost de KEI-week?

De inschrijving voor de KEI-week via internet kost slechts €25,- en is daarmee veruit de goedkoopste van Nederland. In de KEI-week zelf (maandag 15 augustus) kun je je voor €28,- ook nog inschrijven. Voor dit bedrag heb je toegang tot alle evenementen die in de KEI-week georganiseerd worden. Verder zijn er nog kosten voor eten en drinken, maar er wordt door Stichting KEI geregeld dat dit tegen een gereduceerd tarief is.

Waar kan ik munten kopen?

Je kan online munten kopen bij je inschrijving of bij de kassa's die aanwezig zijn op onze evenementen. Een muntje kost €1,50.

Op de maandag en dinsdag zal op de Grote Markt een muntenautomaat zijn. Hier kun je munten kopen. De rest van de week kun je munten kopen bij de kassa's die aanwezig zijn op het evenement.

Let op: munten zijn alleen geldig tijdens de KEI-week en zijn niet inwisselbaar voor geld. Tijdens het Eindfeest kan je de muntjes NIET gebruiken.

Voor wie is de KEI-week?

De KEI-week is voor alle eerstejaarsstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Academie Verloskunde Amsterdam Groningen, Stenden Hogeschool en HBO Nederland. Evengoed zijn de doorstroom- en masterstudenten die naar Groningen komen welkom. Wanneer je een doorstroom- of masterstudent bent kun je dit aangeven bij de inschrijving en wordt je, als je dat wil, geplaatst in een doorstroomgroep. De KEI-week kan ook bezocht worden door studenten met een beperking, de evenementen zijn bijvoorbeeld (bijna allemaal) rolstoelvriendelijk.  

Kan ik na mijn inschrijving nog annuleren of mijn geld nog terug krijgen voor de KEI-week of een slaapplaats?

Het is niet mogelijk om af te zeggen, te annuleren of je geld terug te krijgen wanneer je je in hebt geschreven voor de KEI-week of voor een slaapplaats. Wanneer je nog niet weet of je geslaagd bent, ingeloot bent voor je studie of je nog niet weet of je een kamer hebt kun je beter even wachten met je inschrijving (voor de KEI-week of een slaapplaats). Er is namelijk geen maximum aantal deelnemers voor de KEI-week, dus je kunt je nog tot 12 augustus online inschrijven en je bent dan verzekerd van deelname aan de KEI-week. Een slaapplaats is iets onzekerder, echter blijkt dat er altijd genoeg slaapplaatsen in huizen over zijn, mocht je op het laatste moment nog een slaapplaats zoeken. 

Tot wanneer kan ik me inschrijven voor de KEI-week?

De online inschrijving blijft geopend tot de vrijdag voor de KEI-week (12 augustus 18:00). Tijdens de KEI-week is het nog mogelijk om je op de maandag in te schrijven bij de daginschrijving op het Broerplein bij het Academiegebouw. Later in de week is het ook nog mogelijk, dit kan je doen op het KEI-pand aan de Pelsterstraat 23.

Ik heb een functiebeperking, kan ik meedoen aan de KEI-week?

Dat kan zeker. Je kunt een mailtje sturen naar info@keiweek.nl, dan nemen we contact met je op. Dan zullen we kijken op wat voor manier we rekening kunnen houden met je functiebeperking, zodat jij een fantastische week zult beleven! 

"Heb je een functiebeperking en wil je graag in contact komen met studenten die dit ook hebben, neem dan vrijblijvend contact op met Wiel&Deal. Wiel&Deal streeft er naar om jongeren met een beperking te ondersteunen bij hun studentenleven en studie. Onbeperkt studeren, dat is het doel."

Kan ik me samen met iemand anders inschrijven?

Ja, het is mogelijk om je met één vriend of vriendin in te schrijven voor de KEI-week. Geef de naam en het e-mailadres van je vriend(in) aan in je online inschrijving, er wordt dan een e-mail verstuurd naar die vriend(in). Via deze e-mail kan je vriend(in) zich ook aanmelden. Je wordt dan in hetzelfde KEI-groepje geplaatst. Let wel: je kunt je maar met één persoon opgeven. Je kunt je dus niet met z'n drieën (of meer) opgeven. 

In totaal zit je met 10 tot 15 eerstejaars KEI-lopers en twee of drie ouderejaars KEI-leiders in een KEI-groepje.

Wanneer is het KEI-pand geopend?

Tijdens de KEI-week heeft het KEI-pand (Pelsterstraat 23, zijstraat van de Vismarkt, rechts van de Flying Tiger) de volgende openingstijden:

Maandag 15 augustus:              09.00-19.00
Dinsdag 16 augustus:                09.00-18.00
Woensdag 17 augustus:           10.00-18.00
Donderdag 18 augustus:          10.00-18.00
Vrijdag 19 augustus:                  10.00-18.00

Je kunt onder andere terecht op het KEI-pand terecht als je na de Daginschrijving nog je KEI-bandje op wilt halen en als je vragen of opmerkingen hebt. 

Kan ik ook als tweedejaars- of ouderejaarsstudent of niet-student naar evenementen van de KEI-week?

Er zijn verschillende manieren om toch de KEI-week mee te maken, ondanks dat je niet de hele week meeloopt of een KEI-groepje hebt. Zo zijn er verschillende evenementen die open zijn voor alle geïnteresseerden. Dit zijn The Grand Opening op maandagavond, The Night of the Songs op dinsdagavond en het Open Air Festival op donderdag. Je kunt gezellig even bij de optredens komen kijken en de sfeer proeven! 

Wil je graag naar alle evenementen van de KEI-week? Dan kun je (op vertoon van je collegekaart) een KEI-bandje kopen op het KEI-pand van 15 tot en met 19 augustus. De kosten voor een los bandje zijn 28 euro en hiervoor krijg je toegang tot alle evenementen. 

Wil je graag alleen naar het Eindfeest? Ook hier kun je een apart kaartje voor kopen! Voor 10 euro kun je (ook weer op vertoon van je collegekaart) een kaartje kopen voor het Eindfeest op vrijdag 19 augustus.  Je koopt een kaartje via onze website. De verkoop gaat halverwege juli open.

Kan ik in een ander KEI-groepje geplaatst worden?

Kan ik later aan de KEI-week beginnen in verband met vakantie of werk?

Ja dit kan! Je moet je dan voorafgaand aan de KEI-week online inschrijven (na de Daginschrijving kun je je niet meer aanmelden). Op de dag dat je wilt beginnen met het lopen van de KEI-week kun je met je e-ticket langsgaan op het KEI-pand (Pelsterstraat 23) om je aanmelding te bevestigen. Hier krijg je dan je polsbandje en je KEI-tasje. Wij zullen dan ook je KEI-groepje aan jou bekendmaken en je in contact brengen met je KEI-groepje. Je kunt dan gewoon vanaf die dag aansluiten. 

Waar kan ik slapen tijdens de KEI-week?

Als je nog geen kamer hebt gevonden in Groningen is het heel erg makkelijk om te blijven slapen in Groningen tijdens de KEI-week. Stichting KEI biedt speciale slaapzalen waarvoor je je kunt aanmelden. Reserveer hier je plek voor de Usva Sleep-in of het KEI-hostel.

Daarnaast stellen veel ouderejaarsstudenten hun huis beschikbaar tegen een kleine vergoeding, dus daar is logeren ook mogelijk. Als je wilt logeren in een studentenhuis kun je hier klikken.

Wat is er te doen in de KEI-week?

In de KEI-week leer je alle aspecten van Groningen kennen. Er wordt aandacht besteed aan algemene informatie zoals kamers en studiefinanciering. Ook kun je kennis maken met alle verenigingen en sportverenigingen van Groningen. Daarnaast is er aandacht voor cultuur, muziek, dans, cabaret, de stad en vele andere aspecten die relevant is voor studenten. Uiteraard zijn er genoeg feesten en andere leuke activiteiten zoals het grootste meezingevenement van Europa, de Film op de Vismarkt en vele leuke workshops.

Is de KEI-week te vergelijken met een ontgroening?

Nee, totaal niet! Je moet de KEI-week zien als iets wat vooral heel erg leuk is om te doen en het is absoluut geen ontgroening. Eerder een week vol informatie, activiteiten en feesten. Wanneer je je inschrijft voor de KEI-week, ben je niet verplicht om naar alle evenementen toe te gaan. Jij kiest zelf uit wat jou leuk lijkt om aan mee te doen. De KEI-week is in het kort een algemene introductieweek om Groningen te leren kennen.

Waar vind je informatie over de KEI-week?

De meeste informatie is te verkrijgen via www.keiweek.nl. Daarnaast kun je ons leuk vinden op Facebook of volgen op Twitter, Snapchat (KEI-week) of Instagram en dan wordt je op de hoogte gehouden van alle ins en outs omtrent de KEI-week. Heb je toch nog een vraag waar je geen antwoord op kunt vinden, dan kun je je vraag mailen naar info@keiweek.nl.

Ik heb een voedselallergie, kan ik toch meedoen aan de voedsel-gerelateerde evenementen in de KEI-week?

Natuurlijk willen we dat je alsnog mee kan doen aan deze evenementen! Je dit aangeven bij je KEI-leiders en tijdens Eat & Greet kun je bij de studentenorganisaties je allergie doorgeven.

KEI-week

Installeer onze app!