BLOG KEI-bestuur #1: Willem-Jan, Directeur Evenementen II

De KEI-week; een begrip in studentenstad Groningen. Vraag aan een willekeurige student of hij bekend is met de KEI-week is en het antwoord zal gegarandeerd ‘ja’ zijn. Vaak wordt dit antwoord gevolgd door een uitgebreid verhaal over wat zijn KEI-week zo uniek maakt. Uiteindelijk komt het vaak op hetzelfde neer: ‘Een enorm leuk groepje dat de hele week bij elkaar bleef door de fantastische KEI-papa en KEI-mama. Opeens kwam er halverwege een gekke KEI-oom bij die de groep nog eens op sleeptouw nam en zorgde dat iedereen bij het Eindfeest ook daadwerkelijk tot het einde bleef!’

Dit geldt natuurlijk ook voor mij. In vijf dagen heb ik in een noodgang Groningen en haar studentenleven leren kennen. Naast het feit dat je dit samen meemaakt, zet je ook een eerste grote stap naar hoe jouw studententijd eruit gaat zien. Want je komt natuurlijk niet alléén voor je studie naar Groningen. Er zijn zoveel dingen naast je studie die je studententijd compleet maken.

Vrij impulsief schreef ik me in voor een studentenvereniging en hospiteerde ik bij een huis van diezelfde vereniging. Hier kwam ik voor het eerst met het KEI-bestuur in aanraking. Een huisgenoot was destijds Penningmeester en kon niet ophouden over hoe leuk haar bestuursjaar wel niet was. Jong en onbezonnen dat ik was gingen die verhalen het ene oor in en het andere oor uit. Een eerstejaars heeft natuurlijk helemaal geen boodschap aan een bestuursjaar. Maar of ik het nou wilde of niet, het zaadje was geplant.

Na mijn propedeuse met de hakken over de sloot behaald te hebben, kwam mijn studie op een (nog) lager pitje. Wél werd ik actief in meerdere commissies die met name betrekking hadden op buitenevenementen. Op die manier kon ik die 25 punten aan het einde van mijn tweede jaar nog enigszins verdedigen ten overstaande van mijn ouders, ‘maar ik heb best veel naast mijn studie gedaan, hoor!’.

Na een derde jaar van hetzelfde werd het toch tijd om wat serieuzer te worden. Dus besloot ik een bestuursjaar te gaan doen. Met de ervaringen uit vorige commissies en de goede herinnering aan het zijn van zowel KEI-loper als KEI-leider was het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI een logische keuze. Braaf een week voor het sluiten van de sollicitatiedeadline mijn motivatiebrief en cv opgestuurd. Daarna was het hopen op een uitnodiging. Die kwam en twee pittige sollicitatieronden verder was daar het verlossende telefoontje. Ik ga de KEI-week van 2018 organiseren!

Na een intense, maar erg leuke, inwerkperiode werden we ingehamerd en mochten we vanaf december beginnen met de organisatie van de KEI-week. Het bestuursjaar begon met veel inlezen, brainstormen en contacten leggen. Vervolgens ga je met het hele Bestuur het beleid schrijven. Hierin bepaal je wat de speerpunten van het jaar zijn en welke veranderingen er gaan plaatsvinden ten opzichte van voorgaande jaren. Voor ons was het feit dat de we de 50ste KEI-week mochten organiseren een erg leuke bijkomstigheid.

Daarna was het zaak om alles wat je samen bedacht hebt invulling te geven en uit te voeren. Als Directeur Evenementen II ben je samen met de Directeur Evenementen I onder andere bezig met het ontwerpen van de podia, het maken van de plattegronden en het vastleggen van artiesten. Dit doe je samen met andere bedrijven die al jaren ervaring hebben met de KEI-week. Op dit moment zijn we bezig met de vergunningsaanvraag om uiteindelijk groen licht te krijgen van de gemeentelijke instanties. Daarnaast zijn er zeven Event Managers bijgekomen die helpen bij de organisatie. Zij vormen een hechte groep met het Dagelijks Bestuur en blijken onmisbaar te zijn om een goede KEI-week neer te zetten.

Tijdens de KEI-week zelf ben je eindverantwoordelijk voor jouw evenementen en wordt er van je verwacht dat je stressbestendig bent en in creatieve oplossingen denkt. Vaak moet je improviseren om alle problemen op te lossen en het evenement een succes te laten worden.

Nog maar twee maanden en dan is het al zover. Er is nog genoeg te doen, maar ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in! Wil jij volgend jaar de grootste introductieweek van Europa organiseren? Solliciteer dan voor 24 september 2018, 18:00 uur. Als je vragen hebt over een bepaalde functie, neem dan vooral contact op om eens een kopje koffie te drinken.

Gerelateerd nieuws

Informatieborrel KEI-bestuur 2019!

Volgende week maandag vindt er weer een informatieborrel plaats voor het Dagelijks Bestuur van 2019! Op maandagavond 11 juni ben je van harte welkom aan…

Meer lezen
Informatieborrel KEI-bestuur 2019!
Raad & Win een Huawei-smartphone bij Belsimpel.nl!

Raad & Win een Huawei-smartphone bij Belsimpel.nl!

Kom op maandag langs bij de Belsimpel.nl-container op de Vismarkt en maak kans op een Huawei P10 Lite. Raad jij hoeveel smartphones in de vaas…

Meer lezen