Programma

Elk jaar staan er weer duizenden studenten te springen om te beginnen aan hun studententijd, dit jaar hoor jij hierbij! Om een vliegende start te maken met jouw studentenleven en om jouw nieuwe studentenstad te leren kennen en ontdekken, is er de KEI-week. Maandag 14 augustus begint deze fantastische week. Met zo'n 12 tot 15 andere eerstejaarsstudenten zul jij onder leiding van een aantal ervaren ouderejaarsstudenten Groningen gaan verkennen.

Maandag 14 augustus

 • 10:00 - 16:00u Daginschrijving - Broerplein »

  Daginschrijving

  10:00 - 16:00

  Op maandag 14 augustus zal de KEI-week van start gaan met de Daginschrijving. In het Academiegebouw kun je je definitief aanmelden voor de KEI-week en zal je de eerste belangrijke spullen ontvangen die je de rest van de week zult gebruiken! Aanmelden op deze dag kan tot 16:00!

  Al aangemeld op de site?

  Om je definitief in te schrijven voor de KEI-week moet je het E-ticket en de gegevens van je KEI-groepje uitprinten en meenemen naar de Daginschrijving. (Het E-ticket krijg je per e-mail toegestuurd, wanneer je je via onze site opgeeft voor de KEI-week. De informatie over je KEI-groepje krijg je vlak voor de KEI-week toegestuurd per e-mail.) Bij deze Daginschrijving ga je met deze documenten in de “E-ticket rijen” staan. Als jouw E-ticket is gescand krijg je je KEI-bandje. Dit KEI-bandje heb je nodig tijdens de gehele KEI-week. Het bandje is namelijk je toegangsbewijs voor de evenementen. Wanneer je geen bandje hebt, kun je helaas de evenemententerreinen niet betreden en niet deelnemen aan de activiteiten.

  Nog niet aangemeld via de site?

  Heb je je nog niet aangemeld via de website? Dan kun je dit alsnog ter plekke doen tijdens de Daginschrijving. Voor deze inschrijving ter plaatse zijn speciale rijen aanwezig op het plein, de zogenaamde “ CASH/PIN rijen”. Bij deze rijen kun je direct betalen voor je inschrijving. Na inschrijving wordt je ingedeeld in een KEI-groepje, krijg je de gegevens van deze KEI-groep en krijg je natuurlijk het belangrijke KEI-bandje.

  Tasjes

  Als je je hebt aangemeld en je bandje hebt gekregen dan krijg je het KEI-tasje. In dit KEI-tasje vind je allerlei belangrijke dingen die je gedurende de hele KEI-week kunt gebruiken. In het tasje zitten onder andere het programmaboekje, een kortingsboekje en veel informatie over organisaties die belangrijk zijn voor jou als aankomende student. 

   

   

 • 10:00 - 17:00u Informatiemarkt - Vismarkt »

  Informatiemarkt

  10:00 - 17:00

  Hoe kun je de KEI-week nou beter beginnen dan met alle informatie over wat  je nieuwe leven in Groningen te bieden heeft?

  Precies! Daarom is er op maandag 14 augustus de Informatiemarkt. De Informatiemarkt vindt plaats op de Vismarkt. Hier zijn meer dan 100 verschillende partijen aanwezig die je wegwijs willen maken met allerlei leuke activiteiten die je naast je studie kunt ondernemen! Misschien ben je geïnteresseerd in studentenverenigingen, heb je de ambitie om bij een politieke organisatie te gaan of wil je gewoon vrijblijvend rondneuzen, het kan hier allemaal.

  Op deze Informatiemarkt is ook een Hospiteerlounge te vinden. Bij deze lounge kan je alle informatie krijgen over het zoeken van een nieuwe kamer. Bij hospiteren leer je de huisgenoten of de verhuurder beter kennen en wordt er gekeken of het tussen beide partijen klikt.  Ook kun je je bij deze lounge aanmelden voor Get a Room!

 • 12:00 - 17:00u Sit and See - Vismarkt »

  Sit and See

  12:00 - 17:00

  Naast de Daginschrijving, Informatiemarkt en Hospiteercarrousel is er op maandag ook de Sit & See. Stap in een cabriobus en cruise mee door de stad om alle mooie plekjes van Groningen te zien. Bovendien rijden de bussen ook langs enkele evenemententerreinen, waardoor je al snel weet waar je moet zijn voor de activiteiten tijdens de KEI-week. Tijdens de rit zal een student jou alle ins en outs vertellen over verschillende locaties en je zo wat kennis bijbrengen over de stad zelf en haar geschiedenis. De opstapplaats voor de Sit & See is bij de A-kerk, naast de Informatiemarkt.

 • 13:00 - 17:00u Get a Room! - Groningen »

  Get a Room!

  13:00 - 17:00

  Op de maandagmiddag kan er door de hele stad gezocht worden naar een kamer door middel van hospiteren. Tijdens een hospi ga je met andere geïnteresseerden langs bij een studentenhuis om te kijken het klikt tussen jou en de bewoners van het huis. Na de hospi kiest het studentenhuis een nieuwe huisgenoot. Je kan je aanmelden voor een hospiteerronde door te bellen of een berichtje te sturen naar een of meerdere studentenhuizen die te vinden zijn op onze website of bij de Hospiteerlounge. Als je je hebt aangemeld kan je naar het studentenhuis gaan om het huis en de huisgenoten te leren kennen.

 • 17:00 - 20:00u Eten bij de KEI-leiders - »

  Eten bij de KEI-leiders

  17:00 - 20:00

  Voordat je later op de avond richting de The Grand Opening gaat, ontmoet je op de maandagavond eerst je KEI-groepje tijdens het eten bij één van je KEI-leiders thuis. De KEI-leiders zullen je niet alleen deze avond, maar tijdens de hele de KEI-week een magische tour door Groningen geven en je zoveel mogelijk van het studentenleven in Groningen laten proeven.

 • 20:00 - 01:00u The Grand Opening - Grote Markt »

  The Grand Opening

  20:00 - 01:00

  Het laatste evenement van de maandag is The Grand Opening op de Grote Markt. Tijdens The Grand Opening  zal om 20.00 uur de KEI-week op spectaculaire wijze geopend worden.  Dit evenement is het moment waarop de KEI-week pas echt goed los gaat barsten. Tijdens The Grand Opening zal je officieel welkom worden geheten in de stad door bekende Groningers én het Bestuur van Stichting KEI die deze week mogelijk maken.

Dinsdag 15 augustus

 • 11:30 - 13:00u KEI-picknick - Stadspark »

  KEI-picknick

  11:30 - 13:00

  Op dinsdag 15 augustus begint de dag met de KEI-picknick. Met een muziekje op de achtergrond kun je samen met je KEI-groepje rustig de dag beginnen met een gratis picknick in het Stadspark. Daarna kun je direct door naar het volgende evenement: KEI to your Future. 

 • 13:00 - 17:00u KEI to your Future - MartiniPlaza »

  KEI to your Future

  13:00 - 17:00

  Wil jij zo goed mogelijk voorbereid aan je studie beginnen? Dan is KEI to your Future voor jou het perfecte evenement! Naast dat de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit aanwezig zijn, kun je naar verschillende lezingen gaan over activiteiten naast je studie! Er zullen thema’s als effectief studeren en de combinatie van studie met nevenactiviteiten voorbijkomen. Daarnaast worden er verschillende workshops gegeven, bijvoorbeeld op het gebied van presenteren, solliciteren en debatteren. Ook kun je ontspannen en genieten van chille hitjes in de lounge. Wil jij goed voorbereid beginnen aan je studie én alles uit je studententijd halen? Kom dan vooral langs bij KEI to your Future!

   

   

 • 20:00 - 21:30u KEI-Parade - Binnenstad »

  KEI-Parade

  20:00 - 21:30

  Nieuwsgierig naar alle studentenorganisaties en verenigingen die Groningen te bieden heeft? Na een middag vol activiteiten kun je in de binnenstad terecht voor de spectaculaire KEI-Parade! De studentenorganisaties en -verenigingen presenteren zich tijdens de KEI-parade met behulp van mooie wagens en hordes mensen. Deze bonte stoet zal de binnenstad even helemaal op zijn kop zetten met al haar pracht en praal!

 • 21:00 - 01:00u Night of the Songs - Grote Markt »

  Night of the Songs

  21:00 - 01:00

  Tijdens de dinsdagavond van de KEI-week vindt het allergrootste karaoke-evenement van Europa plaats op de Grote Markt! Tijdens dit evenement zullen de mooiste klassiekers voorbij komen, gezongen door onder andere Groove Department. De songteksten van deze hitjes zullen te zien zijn de op de grote schermen naast het podium, zodat je alles woord voor woord mee kunt zingen! 

Woensdag 16 augustus

 • 13:00 - 18:00u Sportplaza - Sportcentrum ACLO »

  Sportplaza

  13:00 - 18:00

  Na een avond feesten avond op de Grote Markt is er op woensdag de mogelijkheid om te kijken of je jouw favoriete sport ook in Groningen kunt beoefenen of om te kijken welke sport jou eventueel leuk lijkt. Op Sportplaza staan meer dan 50 verschillende sportverenigingen om jou op de hoogte te brengen van de verschillende mogelijkheden qua sport en ontspanning in Groningen! Natuurlijk kun je ook meedoen aan verschillende workshops en clinics van mooie sporten. Bovendien staat op Sportplaza de KEI-challenge van woensdag. Zet je met je KEI-groepje in en win dikke prijzen! Vergeet vooral je sportkleren niet, er zijn genoeg kleedruimtes.

 • 20:00 - 23:00u More to Explore - Broerplein, Harmoniegebouw & Vismarkt »

  More to Explore

  20:00 - 23:00

  Nadat er sportieve activiteiten zijn gedaan tijdens Sportplaza kan je door richting More to Explore. Dit jaar wordt voor het eerst More to Explore georganiseerd. Tijdens dit evenement kan je leuke dingen horen, zien en doen. Je kunt workshops volgens zoals DJ’en, Salsadansen en Schilderen. Ook is er tijdens deze avond bijvoorbeeld cabaret en zijn er allerlei bandjes die optreden. Met je KEI-groepje kan je dus allerlei grappige, leuke en nieuwe dingen beleven!

  Download Timetable M2E.pdf

 • 22:00 - 04:00u Kroegentocht - Binnenstad »

  Kroegentocht

  22:00 - 04:00

  Om je echt thuis te voelen in Groningen moet je natuurlijk weten wat de stad ’s avonds allemaal te bieden heeft. Doe daarom samen met je KEI-groep mee aan de Kroegentocht. Kom tussen 22.00 en 01.00 langs bij het informatiepunt op de Grote Markt en haal hier samen met je KEI-groep de routekaart op. Deze route zal je langs een aantal verschillende kroegen en cafés in de stad leiden. Wanneer jullie de tocht voltooid hebben en bij iedere kroeg een stempel hebben gekregen, zal je samen met je KEI-groep op het eindpunt van de route een cadeau ontvangen! Dit is een kans die je niet mag missen!

Donderdag 17 augustus

 • 14:00 - 19:00u Open Air Festival - Stadspark »

  Open Air Festival

  14:00 - 19:00

  Het Open Air Festival staat in het teken van dansen, chillen en genieten. Gedurende het festival zullen dan ook vele duurzame activiteiten worden ondernomen, het is namelijk dan Duurzame Donderdag. Het festival vindt plaats in het Stadspark en biedt je de mogelijkheid om je een dag lang te vermaken. Op het festivalterrein staan twee podia met DJ’s, topartiesten en studenten die hun kunsten tentoonstellen. Er is er veel informatie over studentenverenigingen uit Groningen en omstreken te vinden op het terrein. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook uiteenlopende workshops te volgen en activiteiten te doen. Uiteraard is er ook volop plek om te chillen en iets te drinken. Houd deze pagina in de gaten voor de aanwezige artiesten!

 • 17:00 - 22:00u Eat & Greet - »

  Eat & Greet

  17:00 - 22:00

  Na het Open Air Festival is het tijd om een kijkje te nemen bij de studentenverenigingen. Wil je ergens lid worden of kun je de keuze toch nog niet helemaal maken? Dan is dit het perfecte evenement voor jou! Voor maximaal vijf euro bieden de studentenverenigingen de mogelijkheid om te komen eten en je binnen een kijkje te laten nemen. Of je nou hebt besloten dat je ergens lid wilt worden of niet, eten moet je toch, en nu is het nog goedkoop en gezellig ook! Naast de studentenverenigingen kun je ook eten bij enkele culturele, politieke en sportverenigingen eten. 

 • 22:00 - 01:00u Film op de Vismarkt - Vismarkt »

  Film op de Vismarkt

  22:00 - 01:00

  Donderdagavond is de Vismarkt hét toneel voor een enorme openlucht bioscoop. Al sinds jaar en dag is de Film op de Vismarkt een begrip in de stad Groningen. Heb je zin om samen met je KEI-groep een avondje te chillen, te genieten van de buitenlucht en onder genot van een drankje met duizenden anderen een film kijken? Kom dan naar de Film op de Vismarkt!

Vrijdag 18 augustus

 • 13:30 - 17:00u Love, Lust & Lounge - Bioscoop Pathé »

  Love, Lust & Lounge

  13:30 - 17:00

  Het laatste dagevenement van de KEI-week 2017 staat in het teken van seks, alcohol en drugs. Tijdens je studententijd zal je deze verleidingen tegenkomen, maar hoe kun je hier verantwoord mee omgaan? Door middel van lezingen en workshops zal veel informatie gegeven worden. Bijvoorbeeld Spuiten&Slikken komt ook langs! Deze dag zal daarnaast in het teken staan van ontspannen, chillen en relaxen. Vele loungemogelijkheden zullen je lokken om lekker te ontspannen voordat het laatste feest, het Eindfeest, van start gaat! Kom dus allemaal naar Love, Lust & Lounge in de Pathé. 

 • 21:00 - 04:00u Eindfeest - Onbekend »

  Eindfeest

  21:00 - 04:00

  Het Eindfeest is de knallende afsluiter van de KEI-week. Zoals elk jaar halen wij alles uit de kast om het mooiste feest van de week neer te zetten! Een mooiere manier om jouw KEI-week af te sluiten is er niet. Tijdens het Eindfeest zullen er grote artiesten optreden. Studenten die geen deelnemer zijn aan de KEI-week, kunnen een los kaartje kopen voor het Eindfeest. Dit kan later via deze website. LET OP: Een KEI-bandje geeft toegang tot alle evenementen van de KEI-week. Als KEI-loper, -leider of -crewer hoef je dus geen los kaartje te kopen voor het Eindfeest. 

  Voor het vervoer naar het Eindfeest pendelen er bussen.

   

 • 03:00 - 06:00u Afterparty - Club Kokomo Groningen »

  Afterparty

  03:00 - 06:00

  Kun jij na het Eindfeest nog steeds niet genoeg krijgen van de KEI-week? Feest dan door bij de Afterparty en zie de zon opkomen!