Event Manager 2015 - Sander

Inmiddels hebben we nog minder dan twee weken te gaan tot de KEI-week en dus zijn er dagelijks vele deadlines te halen. Er is dus ook nog weinig tijd over voor andere zaken dan de KEI-week, maar dat is niet erg want Groningen is momenteel behoorlijk uitgestorven.

De taken van een Event Manager bestaan deels uit taken die zichtbaar zijn voor de KEI-lopers, KEI-leiders en andere bezoekers van de evenementen en deels uit taken die, als ze goed worden uitgevoerd, door niemand worden opgemerkt.

Tot de laatste categorie behoort bijvoorbeeld het schrijven van een draaiboek waarin gedetailleerd staat beschreven waar de meer dan 60 spandoeken en 450 bordjes komen te hangen tijdens de verschillende evenementen. Tijdens de KEI-week is een team van acht personen fulltime bezig met het ophangen, afhalen en vervoeren van het DECO-materiaal. Verder moet de administratie van KEI-leiders en KEI-crew worden bijgehouden. Ook houden we ons bezig met het invoeren van informatie in de KEI-app, die dit jaar volledig is vernieuwd.

Het leukste werk bestaat uit het vormgeven van de evenementen. Elke Event Manager is betrokken bij ongeveer vier à vijf evenementen. In mijn geval zijn dat de Grand Opening, de Parade, het Open Air Festival en het Eindfeest. Voor elk evenement moet bijvoorbeeld een draaiboek worden geschreven. Gelukkig kunnen we voor de meeste evenementen uitgaan van het draaiboek van voorgaande jaren. Verder moeten alle podia, stands, barren et cetera worden ingetekend in de plattegrond van de locatie waar het evenement plaatsvindt.  Uiteraard moet ook het contact met alle partijen die bij een evenement betrokken zijn, zoals verenigingen en leveranciers, worden onderhouden.

Naast deze taken is het ook de gezellige sfeer op het KEI-pand en zijn het de vele borrels, chaotische lunches en inside jokes die de tijd als Event Manager onvergetelijk maken.

Hopelijk wordt het harde werken beloond en wordt het een fantastische KEI-week. Tot dan!

Geplaatst op door | |

KEI-week

Installeer onze app!