Event Manager 2016 - Tosca

De stad loopt alweer vol met studenten en de KEI-week begint langzamerhand weer in de stad te leven. Ben jij benieuwd wat er allemaal aan deze week vooraf ging?

Wij als Event Managers zijn samen met het Dagelijks Bestuur al een paar maanden bezig om van de KEI-week een fantastische week te maken. Halverwege april begon mijn rol als Event Manager. Voor een goede organisatie is teamwork belangrijk en daarvoor moet je elkaar eerst beter leren kennen. En hoe kan dat beter dan samen een weekend weg? Zo zijn we al snel met de andere Event Managers en het Dagelijks Bestuur op weekend geweest. Na de vele gezellige activiteiten en borrels was de toon gezet voor een goede samenwerking. Tijd dus om een verdeling van de evenementen te maken onder de Event Managers. Het organiseren van de evenementen kon nu echt beginnen. De zomervakantie brak aan. Terwijl de meerderheid van de studenten lekker genoot van het zonnetje in het buitenland, waren wij druk bezig met van alles en nog wat. Lees; 7000 KEI-tasjes vullen, het programma afronden, veiligheidsnormen bedenken en draaiboeken opstellen. Naarmate de tijd vorderde en vooral toen de fulltime periode van start ging in juli, werd elk evenement in steeds meer detail besproken.

Wat doet een  Event Manager in een week, vraag je je vast en zeker af? Ten eerste bestaat een week uit vele brainstormsessies waarin je je creativiteit kwijt kan. Verder wordt er nagedacht over vele logistieke processen zoals de plaatsing van barren, bouwhekken, maar ook de indeling van de Event-crew tijdens het evenement zelf. Als Event Manager ben jij het aanspreekpunt tijdens de evenementen en zo draag je een grote verantwoordelijkheid. Naast de organisatorische zaken is er uiteraard tijd voor vertier en zo wordt er ook heel wat afgelachen met z’n 14’en.

The Grand Opening zal mijn eerste evenement van de KEI-week zijn, waar ik ontzettend veel zin in heb. Verder ben ik verantwoordelijk voor de KEI-Parade, More to Explore, het Open Air Festival en de Film op de Vismarkt. Deze evenementen zijn zeer gevarieerd wat ervoor zorgt dat de voorbereidingen voor deze evenementen heel afwisselend zijn. Het nieuwe evenement More to Explore dit jaar vind ik de grootste uitdaging, omdat we geen gebruik kunnen maken van de ervaringen en aanbevelingen van voorgaande jaren.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen jullie te zien tijdens de KEI-week. Tot over een paar dagen op The Grand Opening, waar we samen met duizenden studenten en Stadjers de KEI-week zullen aftrappen!

 

Geplaatst op door | |

KEI-week

Installeer onze app!