Event Manager 2016 - Peter Jan

Nog een weekje en dan is het zo ver: KEI-week 2016!

De week waarmee ik mijn studententijd begon mag ik nu zelf organiseren en maak ik mee van een hele andere kant. Van elke avond uit eten en op stap, naar het aansturen van DECO, BULK en de TAP.

Eind mei zat ik tijdens mijn sollicitatie nog tegenover het Dagelijks Bestuur, maar nu heb ik al een drukke maand achter de rug, waarin ik samen met het Bestuur en de andere Event Managers fulltime op het KEI-pand zat.

In mei en juni was het vooral kennismaken met het bestuur en de organisatie en na verschillende borrels, gezellige avonden, inwerksessies en een mooi integratieweekend zat ik al tot over mijn oren in de organisatie. Ook heb ik op die manier meteen het bestuur en de Event Managers  goed leren kennen, wat heel fijn is nu we zoveel samenwerken.

Na de eerste 2 maanden waarin we vooral werden ingewerkt en ons bezighielden met het werven van sponsoren, begon in jullie het echte werk. De lesuren op school waren voorbij en nu konden we eindelijk fulltime aan de slag! Voor vele anderen begon nu de vakantie, maar niet op het KEI-pand!

Of het dan vervelend is om dan iedere dag op kantoor te zitten? Absoluut niet! Als Event Manager heb je namelijk veel verantwoordelijkheid en kan je veel zelf bepalen en regelen. Van het maken van promotiefilmpjes, tot het bedenken van de inrichting van de zalen van het Eindfeest en van het binnenhalen van sponsoren tot vergaderingen met artiestenbureau ’s en het regelen van workshops.  Op elk vlak van de evenementen word je betrokken. Dit samen met de gezellige sfeer op kantoor maken het totaal geen straf om op kantoor te zitten.

Naast het organiseren van de evenementen zoals de Grand Opening, KEI to your Future, het Open Air Festival en het Eindfeest, ben ik ook aangewezen als Event Manager die het bestuur helpt met grafisch ontwerpen. Zo heb ik het bonnenboekje gemaakt en kreeg ik het voorrecht om het allereerste KEI-verenigingenboekje te maken. Superleuk, maar  ook superdruk. Leuk omdat je veel contacten legt met horecagelegenheden (bonnenboekje) en studentenverenigingen (verenigingenboekje), maar ook druk omdat we met strakke deadlines zaten en er buiten stichting KEI veel andere partijen wel vakantie hadden.  

En het is gelukt! De boekjes zijn klaar en op dit moment ben ik bezig de puntjes op de ‘i’ te zetten bij het draaiboek van het Open Air Festival, het evenement waar ik eindverantwoordelijk ben. Na vele vergaderingen, e-mails en telefoongesprekken is dat eindresultaat geworden en dat draaiboek zal mijn steun zijn wanneer ik daadwerkelijk in het Stadspark sta tijdens het Open Air Festival.

Ik heb er zin in en hoop jou tijdens het Open Air Festival of de andere evenementen te zien! Tot dan!

 

Geplaatst op door | |

KEI-week

Installeer onze app!