Voorzitter - Daan

“Dit bestuur brengt voor mij twee heel interessante werelden bij elkaar”

 

“KEI-bestuur doen betekent een perfecte combinatie van ervaring opdoen en gezelligheid”

 

Ik weet nog goed toen ik in 2013 net in Groningen kwam wonen en de KEI-week ging lopen. Ik had ondanks mijn oudere broers die ook in Groningen studeerden geen idee wat me precies te wachten stond. Ik liep vooral de KEI-week om nieuwe mensen te leren kennen. Dat is gelukt en het bleek een fantastische week te zijn. Naast nieuwe mensen kwam ik in die week ook in aanraking met het feit dat dit grote evenement geheel door studenten werd georganiseerd. Vanaf dat moment wist ik het zeker: ik wil ook de KEI-week organiseren.

 

Ik ben al vanaf jongs af aan geïnteresseerd in de organisatie achter grote evenementen. Wanneer ik naar een concert of feest ging, was ik altijd aan het nadenken over wat er op dat moment en voorafgaand aan het evenement achter de schermen zou gebeuren. En wanneer er op de basisschool of middelbare school dingen georganiseerd moesten worden, was ik er altijd als de kippen bij om de organisatie op mij te nemen. Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in de organisatie binnen bedrijven. Dat is ook de reden dat ik Bedrijfskunde ben gaan studeren. Die Bachelor heb ik vorig jaar afgerond en nu ben ik dus een jaar bezig om praktijkervaring op te doen op het gebied van zowel organiseren als besturen. Kortom, dit bestuur brengt voor mij twee heel interessante werelden bij elkaar.

 

Die praktijkervaring vind ik heel erg belangrijk. De studie Bedrijfskunde is namelijk heel erg theoretisch (veel universitaire studies zijn dat overigens) en dat terwijl je later veel praktischer aan het werk zal zijn.

Mensenkennis, professionele organisatie, efficiënt plannen en samenwerken met verschillende partners, allemaal dingen waarmee je in aanraking komt in je bestuursjaar en die later erg waardevol kunnen zijn.

 

Daarnaast zit je natuurlijk in een unieke situatie die je later niet snel meer mee zult maken. In welke andere situatie in je leven word je anders samen met zes wildvreemde mensen bij elkaar gezet en ben je ineens met zeven man zonder evenementenervaring verantwoordelijk voor een evenement met ruim 6000 man?! Hoe gaat dat goed vraag je je dan af. Gelukkig is er een goede overdracht en werk je met allemaal hele enthousiaste en capabele mensen. Je wordt daarnaast een ontzettend hechte groep, omdat je urenlang samen op kantoor zit, vaak samen eet, samen op stap gaat en zelfs samen op vakantie gaat. Je maakt vrienden voor het leven waarmee je door weer en wind zeker weten een fantastische KEI-week gaat neerzetten.

 

Het leukste aan Voorzitter zijn is dat je met alle andere functies in aanraking komt. Je houdt de helikopterview en helpt waar dat nodig is. Op deze manier krijg je van alle functies een beetje mee. Verder vind ik de verantwoordelijkheid voor de veiligheid in de KEI-week heel leerzaam en is het contact onderhouden met externe partijen erg leuk om te doen. Je hebt daardoor veel afspraken met verschillende personen en dat maakt je werkdag dynamisch.

 

Het leukste aan dit bestuur vind ik de goede afwisseling tussen professionaliteit en gezelligheid. KEI-bestuur doen betekent namelijk een perfecte combinatie van ervaring opdoen en gezelligheid. Aan de ene kant is Stichting KEI erg professioneel en leer je met veel serieuze partners en bedrijfsprocessen omgaan. Aan de andere kant blijft het een organisatie die geleid wordt door studenten. Daardoor blijf je actief in de studentenwereld en zijn er genoeg sociale activiteiten.

 

Een bestuursdip ken ik niet in het KEI-bestuur, want je werkt echt naar een enorme climax toe: die ene week waar alles om draait. Het jaar wordt steeds intenser en drukker naarmate de KEI-week dichterbij komt en dat maakt het juist zo ontzettend leuk!

Geplaatst op door | |

KEI-week

Installeer onze app!