Penningmeester - Jordi

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een bestuursjaar bij Stichting KEI. Wellicht kan ik je hier warm maken voor de functie van Penningmeester.

Als Penningmeester bij de KEI-week heb je veel verantwoordelijkheden, dat hoor je natuurlijk bij veel functies, maar als Penningmeester is dat echt zo ;). Je draagt zorg over de financiële situatie van Stichting KEI, je stelt een begroting op en zorgt dat deze nageleefd wordt door je bestuursgenoten. Je overlegt vaak met hen of alle evenementen binnen het budget vallen en iedereen komt vaak naar jou toe om te vragen te stellen over bepaalde uitgaven. Om de begroting door het jaar heen kloppend te maken moet je creatief en flexibel zijn om uiteindelijk op het beoogde bedrag uit te komen. Ook draagt de Penningmeester zorg over de boekhouding van Stichting KEI, dit klinkt als een saai taakje maar uiteindelijk valt dit heel erg mee. Het is slechts een klein deel van wat je als Penningmeester doet, je doet namelijk nog veel meer op een dag dan boekhouden en een Excel document bijhouden!

Een week van de Penningmeester is heel verschillend. Op het begin van het jaar heb je vaak nieuwe contracten die getekend moeten worden. Als Penningmeester ga je dan mee om over deze contracten te praten en te onderhandelen. Ook is jouw taak om deze contracten op te stellen en te controleren. Dit doe je gelukkig niet helemaal alleen maar wordt je bijgestaan door de Kascommissie van Stichting KEI. Daarnaast heb je veel te maken met de Directeur Acquisitie, je houdt goed in de gaten of de acquisitie op schema loopt en past de begroting zo nodig hierop aan. Naast het onderhandelen, het opstellen van contracten en het bijhouden van de boekhouding neem je als Penningmeester ook veel zwevende posten op je. Zo was ik verantwoordelijk voor de KEI-applicatie die helemaal nieuw ontwikkeld werd dit jaar. Dit is een erg leuk project omdat je verantwoordelijk bent voor hoe de app eruit komt te zien en hoe die werkt. Zo’n kans krijg je niet vaak! Ik ging een paar keer per maand langs bij de appmaker om te overleggen over de gang van zaken en gaf feedback op de app. Ook nam ik het project de KEI-camping op me, welke in 2017 weer opnieuw geïntroduceerd is.

Naarmate de KEI-week dichterbij komt ben je veel bezig met het nadenken over de praktische zaken. Je stelt een Financieel Draaiboek zodat alles vlekkeloos verloopt in de week. Wie moet waar op welke tijd zijn, waar moet wat staan en hoe kan dit zo efficiënt mogelijk. Ook bedenk je waar en hoe de merchandise verkocht wordt. Oja, vergeten te vertellen, als Penningmeester ben je ook verantwoordelijk voor de Merchandise die verkocht wordt tijdens de KEI-week. Hier kan je je creativiteit in de vrije loop laten om mooie, nieuwe en leuke dingen te bedenken. 

Al met al is de Penningmeester een erg leuke functie waarbij je contact hebt met al je bestuursgenoten. Je werkt veel samen en zorgt dat iedereen tevreden is met zijn door jou vastgestelde budget.  Als je nog vragen hebt kun je altijd mailen naar wervingenpromotie@keiweek.nl of samen een kop koffie drinken om het e.e.a. nader toe te lichten!

Geplaatst op door | |

KEI-week

Installeer onze app!