Dare 2B Aware - Stadjer & Student

Student en stadjers leven samen in Groningen

Groningen is een echte studentenstad met ruim 50.000 studenten, waarvan er ongeveer 30.000 in de stad wonen. Dit aantal neemt alleen maar toe. Leven in de stad doen studenten samen met ruim 160.000 ‘Stadjers’. Dit is een Groningse benaming voor alle overige inwoners in de stad en dit woord wordt in Groningen door iedereen gebruikt! Studenten en Stadjers maken samen Groningen tot een levendige en gezellige studentenstad. Omdat je het toch met elkaar zult moeten doen, is het handig en leuk om een goede relatie te hebben met de Stadjers om je heen. Nodig je buren eens uit voor een bakkie koffie om je voor te stellen of om even te zeggen dat je een feestje geeft. Eigenlijk heel normaal en helemaal niet moeilijk. Als je elkaar kent, houd je eerder rekening met elkaar en dat kan ergernissen en overlast voorkomen. Bovendien dan het heel handig zijn om goed met je buren op te schieten. Bijvoorbeeld omdat ze een trap te leen hebben bij het schilderen van je kamer of omdat zij net dat ene ingrediënt wel hebben dat jij bent vergeten te kopen. Daarnaast is het handig een reservesleutel af te geven voor de momenten dat je je sleutel per ongeluk binnen laat liggen! En vergeet niet: studenten verhuizen vaak, Stadjers veel minder. Dus Stadjers hebben heel regelmatig nieuwe ‘studentenburen’.

,,Beter een goede buur, dan een verre vriend”

Kortom, de kleine moeite om een goede band met de buren te onderhouden zal je studententijd in Groningen nog plezieriger maken!

Het intitiatief 'Leven in Stad' probeert de band tussen studenten en Stadjers te verbeteren. Kijk op www.leveninstad.nl voor meer informatie.

 

KEI-week

Installeer onze app!