Dare 2B Aware

Tijdens de KEI-week is er ook een maatschappelijke campagne om studenten bewust te maken van de nieuwe verleidingen die bij het studentenleven komen kijken. Deze campagne draagt de naam 'Dare 2B Aware' en onderstaand logo zul je in de KEI-week dan ook veel tegenkomen. Elke dag van de KEI-week staat in het teken van een ander thema:

Maandag:      Veilig Wonen
Dinsdag:        Stadjer & Student (inwoners van Groningen)
Woensdag:    Samen Uit, Samen Thuis
Donderdag:  Gehoorschade
Vrijdag:          Seks, Drugs & Alcohol

Het studentenleven heeft vele mooie dingen in petto. Echter schuilen er in dit nieuwe leven ook veel problemen en verleidingen. In de KEI-week wordt elke dag aandacht besteed aan een thema. Zo worden er op de maandag tips gegeven om inbraak en brand te voorkomen.

Daarnaast is er als je op kamers woont niemand die je ter verantwoording zal roepen wanneer je midden in de nacht thuis komt na een avond flink stappen en je vervolgens de muziek veel te hard aanzet en even niet denkt aan de buren die de volgende dag gewoon weer moeten werken. Dinsdag zal in het teken staan van de band tussen Stadjers en studenten.

Samen op stap gaan is erg leuk, maar samen thuiskomen is nog veel belangrijker. Tijdens de Kroegentocht op de woensdag van de KEI-week zal hier aandacht aan worden besteed.

Veel uitgaan kan ook zorgen voor gehoorschade, omdat de muziek tegenwoordig erg hard staat. Om gehoorschade te voorkomen zal er ook informatie over preventie van gehoorbeschadiging gegeven worden.

Ten slotte wordt er op vrijdag voorlichting gegeven over de verleidingen van drugs, alcohol en onveilige seks.

 

 

KEI-week

Installeer onze app!